Mini Ezelstal Leone

mediterrane miniatuur ezels

 

Mopjes, Spreekwoorden, Fun Foto's en Weetjes  

mopjes lachend paardSG
Vaak worden ezels met paarden vergeleken, en zegt men dat ezels dommer zijn.
Maar dat klopt helemaal niet! Ezels zijn juist zeer intelligente dieren.
Daarom waren er in het seizoen 2009-2010 allerlei mopjes te lezen.

Weetjes

Allerlei leuke, grappige, interessante weetjes over ezels. Soms opvallendheden waarover je jezelf kunt verbazen.

Spreekwoorden

Er zijn vele spreekwoorden over ezels. Hierin komen juist alle negatieve en foutieve vooroordelen over ezels, zeer pijnlijk aan bod. Deze spreekwoorden kunt u nog lezen op de site.

Fun Foto's

Totaal wat nieuws, Fun Foto's! Grappige plaatjes en kiekjes die allemaal met ezels te maken hebben. Soms positief, soms meer negatief, maar toch altijd om minimaal een glimlach ervan op je gezicht te krijgen.

 

Weetjes

Soms lees, hoor of zie je dingen over ezels waar je van in verbazing valt. Leuke, interessante of aparte weetjes brengen wij hier tesamen. Heb jij nog een weetje? je mag het gerust insturen voor een plaatsje hier op de website.


Otie zonder oren
2014.06 otie earless donkeyHet ezeltje Otie was geboren in Missouri  tijdens een van de koudste nachten in de geschiedenis.
Hierdoor zijn de oortjes bevroren en raakte hij zijn mooie lange oren kwijt.
Natuurlijk deed het zeer en hij had veel verzorging nodig.
Hierdoor werd hij steeds banger voor mensen handen.
Uiteindelijk moest hij aan het halster en touw gehouden worden om hem te verzorgen.
De angst van Otie werd steeds groter, zodanig dat Otie naar de opvang ging.
Daar heeft Wendy  uren met hem geoefend met haar handen op de rug om zijn vertrouwen te winnen, pratend tegen hem en lokkend met voer.
Zo leerde “Otie Earless” weer stap voor stap  om mensen weer te gaan vertrouwen.
En gaat hij vrolijk maar oor-loos door het leven.
Terug naar lijst weetjes


Pacemaker voor Dio

2013.10 dio met verband safe image
Misschien heeft u het inmiddels al op tv gezien of ergens gelezen.
Want de kleine en zeer zieke ezel Dio is harstikke bekend geworden.
Waarom? Nou omdat dit veulen weer kan leven, zonder steeds volledig om te vallen vanwege hartproblemen.
De geweldige inzet van de mensen van de Stichting de Ezelshoeve in Baarle Nassau, hebben er voor weten te zorgen, dat Dio naar België kon gaan om daar als 2e ezel op de hele wereld een pacemaker te krijgen.
Het is allemaal heel voorspoedig verlopen en de kleine Dio geniet met volle teugen van zijn nieuwe leventje als ezel; hij bokt, springt, rent, speelt, luiert, sjokt, eet en drinkt in het gezelschap van zijn mama.
Wat enorm bijzonder en ontroerend hoe Dio hiermee is gered!
kijk voor meer informatie over Dio en het geweldig goede werk van de Ezelshoeve op hun site!

2013.10 dio en mama 599670 529125223834824 1394516289 n*Dio met zijn mama*  


2013.10 dio in gent 1233490 529090043838342 1234661347 n*veel belangstelling van de pers; een beroemdheid*Terug naar lijst weetjes

Veiligheid voor ezeltjes

2013.07 save your ass ezelfotoHet is natuurlijk geen nieuws en geen echt weetje, dat een ezel niet alleen een donkey wordt genoemd maar ook een Ass............ en het is ook geen nieuws dat je voor veiligheid voor je ezels moet zorgen. Zo let je erop dat je weide goed en stevig is afgezet, de hekjes goed sluiten, ze kunnen schuilen voor weer en wind, en een boom hebben als zonnebescherming.... ach veiligheid is overal te zoeken en sterker nog overal te verbeteren... ja ook bij ons.... maar je kunt ook heel ver gaan..... lachwekkend ver.... SAVE YOUR ASS..... gEZELlig letterlijk genomen... ja bescherm je ezel dus maar goed.... want voordat je het weet kan je ezel een blessure krijgen of ziek worden.


Thanx to Amber for the picture.

 2013.07 ass is sick 65587 4671631155210 224773236 nTerug naar lijst weetjes

 

 

 

 

 

 

 


Toneel ezel
2013.06 Brussel Ezel balkon*Ezel Lola op haar privé balkon*  2013.06 Brussel ezel appartement*goed appartementje voor ezel Lola in Brussel*
Tja het moet misschien toch niet gekker worden, maar ik kwam een bijzondere woonsituatie van een ezel tegen. Bij ons buurland België en wel in Brussel heeft men er een opmerkelijke bewoner bij: Lola de ezelin. Het dier vertoeft al enkele dagen op een balkon en in een halletje van enkele vierkante meter groot, in de schaduw van de Madoutoren.
Buurtbewoonster Mona Justin merkte het dier op. ‘Ik vind het geweldig. Iemand komt de uitwerpselen oprapen en geeft het dier te eten. Alleen ’s ochtends weerklinkt er wat gebalk tussen de huizen.' Dat vindt ze gezellig.
Het balkon blijkt bij het ‘Centre Culturel Arabe’ te horen, en Lola is een actrice. Nog tot zaterdagavond 1 juni 2013, speelt ze mee in een toneelstuk. Daarna gaat Lola weer naar haar stal in Elsene.
Terug naar lijst weetjes


Reddings actie
2013.05 ezel gered met pootblessure screenshot 05prachtige reddings actie: Gewond aan een poot, lukte het een ezel boven Valsenestre (Parc des Ecrins) niet meer om zelf naar beneden te lopen. De ezel leefde op de weide met een herder en zijn schapen, een ongelukkige stap zorgde voor een pijnlijke blessure bij dit dier. Het moeilijke pad richting dal zou onmogelijk voor hem zijn, en overwinteren zou een zekere dood betekenen. De herder zocht naar een oplossing. Al pratend met parkwachters hoorde de herder dat er een helikopter vlucht zou plaatsvinden voor het onderhoud van de GR 54. Afgelopen donderdag was het zover, de Ezel (met afgedekte ogen om teveel stress te voorkomen) werd gered met een helikopter en veilig naar het dal gevlogen. Waar hij na enkele minuten weer gewoon verder graasde alsof een helikopter vlucht de normaalste zaak van de wereld is…
Terug naar lijst weetjes

 


Versiering
2013.05 versierde-ezelIn de Wadi Do'an in Yemen worden ezels versierd met henna
Het land Yemen ligt in het zuidwesten van het Arabisch Schiereiland en grenst in het noorden aan Saoedi-Arabië en in het oosten aan Oman. Henna is een rode kleurstof die wordt gebruikt voor het verven van nagels, handpalmen en haar. Deze vorm van lichaamsversiering kwam vooral voor in Arabische, Afrikaanse en Indische culturen, maar wordt ook elders toegepast.
Terug naar lijst weetjes

 

 

 

 

 

Fun Foto'smopjes lachend paardSG


Allerlei Fun foto's of plaatjes over ezels. Wil jij je eigen Fun Foto hier terug zien? Stuur dan een mail met je foto naar Lilian; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet is jou foto Funny genoeg, en zie je hem terug op deze plek.
imagesCALPDIVA*Bijvoorbeeld; funny verkeersbord* 


Overstekende ezels
2012 07 funfoto  09 11 bonaire 2011  imagesCALPDIVA
Deze kudde ezeltjes liepen op Bonaire, en zijn op de foto gezet door mijn jongste broer John-Patrick en mijn schoonzusje Janine. Zij zagen een bord, met overstekende ezels erop. en jawel hoor, daar liepen de langoren over de straat. Wat ook nog zo funny is, dat ze allemaal een beetje op onze eigen Roncette lijken, ook zo licht van kleur!
Terug naar lijst fun foto's


Ezels?
2012-06 cindy marina ezeldoekHet blijft Funny, als je zelf achter het geschilderde doek kan gaan staan, en je hoofd erdoor steekt... en in een flits verander je zelf in een ezel. Niet alleen kids vinden dit leuk, ook voor volwassenen is het lachen gieren brullen als je als ezel op de foto kunt worden gezet. Met dank aan linker lichtgrijze ezel met dekentje: mijn nicht Cindy, met de rechter lichtbruine ezel met mand: mijn schoonzus Marina.... deze dames zijn altijd in voor een lolletje, dus kroop cindy in de huid van Roncetje, en Marina in de huid van Lisa...Leuk duo niet?
Terug naar lijst fun foto's

 

 

 

 

 

  


nummerbord
Naast alle moderne vervoersmiddelen, blijft in vele landen ook de ezel nog een ideaal vervoersmiddel. Misschien is het niet voor iedereen is dit cool genoeg, en kun je de meest opvallende en opgepimpte ezelvoertuigen zien.
ezel-300x199  5 serie

Een nummerbord of een auto merkje? en jawel iedereen trekt een smile op het gezicht bij het zien van dit unieke vervoersmiddel. Of het nu echt lekker zit zo'n nummerbord aan je kont? dat valt te betwijfelen maar funny is het zekers wel!
Terug naar lijst fun foto's 


Een ezel is de vriendelijkheid zelf
2012-4 ezel met geitjes all over

Al zijn en blijven wij er volledig van overuigd, dat een ezel een eigen maatje moet hebben in de vorm van een ezel......we horen ook wel eens van een goede en gezonde combinatie van een ezel met een paardje of met geiten. Toch blijven ezels het meest evenwichtig en groeien het beste op met een ezelvriendje en kunnen daarnaast nog zeer vriendelijk zijn naar andere dieren in de wei.

De enorme vriendelijke aard van een ezel,laat het toe om meerdere vrienden te hebben ...zie hier...funny genoeg een ezeltje die zich laat omringen door een hele "berg"geiten vriendjes... lief toch!
Terug naar lijst fun foto's


Carnavals ezels
Als fun foto's deze keer, Carnaval Ieëpe Alaaf, onze ezelmeiden hebben alle drie een geweldige verkleedpartij gehad. Voor Izzy was het de eerste keer carnaval natuurlijk, maar zie hier ze deed het prima. Nee niks foto shoppen, echte carnavalisten die meiden van ons.
2012 EIND febr izzy chinees meisje*Izzy*  2012 EIND febr lisa bril bij ton carnaval*Lisa*  2012 EIND febr roncetje rode hoed carnaval*Roncette*
Terug naar lijst fun foto's 

Donkey at work
donkeyatworkKijk je hebt werkezels, en werk-ezels. Maar een hardwerkend duo, van mens en dier, tis toch prachtig om te zien. Grappig ook wel een soort vuilniswagen-ezel zeg maar. Lijkt me erg handig in de smalle straatje, daar komt geen vuilniswagen in. En laat staan, dat we onze klikko's netjes op gepaste afstand van de straatkant daar kunnen aanbieden. Of dat we een rood kaartje aan de klikko vinden, omdat ie met de verkeerde kant voor stond zodat de automatische arm de vuilniston niet kon oppakken.
Nee hoor, deze ezel, staat rustig te wachten totdat zijn collega al het vuilnis netjes oppakt en in de bak doet. Samen zorgen ze voor schone straten, mooi toch! =)
Terug naar lijst fun foto's 

 

 

 

 

 


ezel rijdt auto
espritrijdt auto
Deze grappige foto kreeg ik van Rita en Ken van Lowdowns Donkeys uit Texas.....juist ja, daar komt onze Izzy vandaan......en de moeder van Izzy dat is Esprit, zij is de ezel die probeert auto te rijden met de auto van Ken. Esprit zette heel slim haar poten in de auto, en nam het stuur elegant tussen haar tanden, maar goed dat ze geen hoef meer vrij had om de sleutel in het contact om te draaien WAhahahahaha, wat een grappemaker is die Esprit toch. Gelukkig heeft Izzy niet van deze funny uitspattingen, maar wij hebben dan ook niet zulk sjiek voertuig als Ken en maken gewoon gebruik van de ouderwetse kruiwagen.
Terug naar lijst fun foto's

 

 


foto of tekening?
dec funfoto tekening ezels-grappig1 largeIs dit funny of niet? Nou ik vind van zeker weten wel!
Je moet toch wel én een creatieveling zijn én ook nog kunnen tekenen, als je dit voor elkaar krijgt.
Deze variatie op ezelkunstwerken, heb ik nog nooit gezien.
Om de creativiteit in combinatie met ezeltjes onder de aandacht te brengen, heb ik deze fun foto gekozen deze maand.
Inmiddels hebben we al enkele zeer leuke inzendingen gekregen, en tevens ook zelf funny foto’s gemaakt, en gezien, maar die bewaren we tot de volgende keer weer.
Want Ezels en Fun horen gewoon bij elkaar!
Terug naar lijst fun foto's 


Een trekezel
nov2011ezel OP de kar

Zo zagen we bij de fun foto van augustus een trek ezel, die een hele speciale “kar”trok.  Zo zien we deze maand bij de Fun Foto eens een speciale  trekezel die de kar trekt met een speciale “vracht”.
Al kon ik er niet achterkomen, waarom deze man de kar trekt, en de ezel er op ligt, en ik hoop dat het geen ernstige reden heeft. Toch moest ik er stiekem wel om lachen, en heb me steeds zitten afvragen waarom?
Is de ezel  ziek, en trekt zijn eigenaar hem richting dierenarts? Of is ie even een beetje moe, en dacht de man, ach kom laat ik mijn ezeltje eens verwennen? Ik weet het helemaaaaaal niet. Mocht iemand de reden weten, geeft het aub aan ons door.
Maar tot die tijd, blijft het toch een grappige Fun Foto.

Na het plaatsen van deze Fun Foto kregen we een spontane mail van Mick.
Hij heeft zich ook afgevraagd waarom die ezel nu op de kar ligt, en de man de ezel voort trekt.
Mick hartelijk dank voor het meedenken en het geven van jou reactie, die wij graag met iedereen willen delen:


waarom die ezel op de kar gelegd werd:
Hij is veilig vastgebonden en er ligt tussen zijn rug en de touwen een doek gefrommeld om de wrijving op te vangen.
En hij krijgt ondertussen nog eten ook.
De ezel ligt daar zeker niet per abuus.
******
Zoveel zorg besteedt men niet aan een stomme ezel.
Dat doet men voor een ezel die hard gewerk heeft en aan rust en versterking toe is.
Het is een tamelijk solide kar. Die kan flink wat vracht vervoeren.
Misschien was de vracht hoog opgestapeld.
Hoeveel kilo zou het geweest zijn? Veel.
En waarschijnlijk in de hete zon en een paar heuvels over, wat zwaar werk is, ook in bergaf.
Dierenliefde? Misschien.
Maar vooral een schrandere huisvader die het lastdier ontziet :
morgen heeft hij hem opnieuw nodig, voor weer ander vervoer.


mvg,
Mick

Terug naar lijst fun foto's


Dierenvriendjes
okt11 ezelplantenbakjeDeze maand is het natuurlijk weer Wereld Dieren dag.
Nu ik vond deze geweldige Fun Foto echt passen bij  deze maand.
De kleine Cavia Grisly, zit zo mooi in het karretje geparkeerd….hij kijkt alsof ie wacht
Totdat zijn dierenvriendje de ezel aan hun gezamenlijke ritje door de tuin begint.
Geweldig niet, moet je dat snuitje zien……;)
Met dank aan Marc en Berlinda voor het insturen van deze geinige funny foto.
Terug naar lijst fun foto's

 

 


zwangere ezel
imagesCAIK0OC5Nou naar aanleiding van Bianca's verhaal, wat ze enige tijd geleden vertelde. Speciaal dit Fun Plaatje...... Want zo ging het ook met Elise ( de halfzus van onze Lisa)..... Zij stond bij Olly, die is ruin, maar goed, toch is zij drachtig geraakt van hem???? ( "he told me he was gelded=geruind) Gelukkig heeft ze een gezond hengstveulentje gekregen van de ...jawel gecastreerde hengst Olly.

Terug naar lijst fun foto's 

 

 


Ezel auto
FUNFoto ezelauto
Dit is nog eens wat anders dan een ezeltje wat een kar trekt. Meneer zit prinsheerlijk in zijn open autootje, en laat zich lekker rondsjokken door zijn sterke trekezel. Je ziet de gekste dingen moet ik zeggen. Gelukkig dat een ezel een prima uithoudingsvermogen heeft en krachtig is om een half open autootje te trekken. Hopelijk hoeft meneer niet de snelweg op............
Terug naar lijst fun foto's

 

spreekwoorden......

Benen
animaatjes-ezel-672721Spreekwoord; Er zijn veel ezels met twee benen.
Betekenis; Er zijn veel mensen die dom zijn.
Terug naar lijst spreekwoorden

 

Oren
animaatjes-ezel-312801Spreekwoord; Een ezel kent men aan zijn oren.
Betekenis; Iemands uiterlijk zegt vaak al genoeg.
Terug naar lijst spreekwoorden

 

 

paard
images7Spreekwoord; Hij komt van het paard, op de ezel.
Betekenis; Hij gaat in zaken achteruit.
Terug naar lijst spreekwoorden

 

 

Os
imagesCACT1XI5  imagesCAFXV0X3
Spreekwoord; hij springt van de os op de ezel.
Betekenis; Hij redeneert dwaas, zonder na te denken
Terug naar lijst spreekwoorden


Steen
imagesSpreekwoord; een ezel stoot zich geen tweede keer aan een steen.
Betekenis; een fout die men al eens heeft gemaakt, zou men geen tweede keer moeten maken.
Terug naar lijst spreekwoorden

 

Zadel
carnaval-45181Spreekwoord; Een gouden zadel maakt geen ezel tot paard.
 Betekenis; Met aanzien en geld, kun je niet alles bereiken in het leven.
Terug naar lijst spreekwoorden


Ijs
Spreekwoord; Als een ezel het te goed heeft, gaat hij op het ijs dansen.
Betekenis; Onverstandige mensen die (opeens) veel geld hebben, besteden dat vaak onhandig.
Terug naar lijst spreekwoorden
 

Zakken
animaatjes-ezel-851781Spreekwoord; Zolang de ezel zakken draagt, heeft hem de mulder lief.
Betekenis; Als er voordeel aan je te behalen is, dan is men je vriend, maar valt het voordeel weg,
dan heeft men je ook niet meer nodig.  
Terug naar lijst spreekwoorden

 

Ezel
ezel-a-10111Spreekwoord; Een ezel blijft een ezel .
Betekenis; Als je weinig talent hebt, dan kom je meestal ook niet verder in het leven.
Terug naar lijst spreekwoorden

 


Schop
ezels71Spreekwoord; Men moet een schop van een ezel kunnen verdragen.
Betekenis; Zich niet iets aantrekken van een belediging.
Terug naar lijst spreekwoorden

 

Pak
animaatjes-ezel-618021Spreekwoord; De jongste ezel moet het pak dragen.
Betekenis; De jongste (in functie) doet de vervelendste klusjes
Terug naar lijst spreekwoorden

 

Ploeg
Spreekwoord; Beter 1 ezel voor de ploeg, dan 2 paarden in de stal.
Betekenis; Kiezen voor zekerheid.
Terug naar lijst spreekwoorden

Terug naar boven