Mini Ezelstal Leone

mediterrane miniatuur ezels

Nieuws

 20180615 sjors droog likken

Hier kun je het belangrijkste nieuws lezen van de afgelopen periode. ...... under construction 2019-2020 wegens moeilijkheden met updaten van de website....... excuses voor het ongemak
Het laatste nieuws van 2018 staat bovenaan.


Nieuws 2020

Adoptie ezel


We hebben sinds kort een deel adoptie ezel.... Leo. Om Jacqueline te bedanken voor het feit dat ze altijd klaar staat met adviezen en tips voor ons en onze ezeltjes, hebben we besloten nu toch echt een adoptie ezel te nemen. Leone.... dus hoe kon het ook anders dat we Leo zouden kiezen uit de 2 opties die we hadden. Leo is ook de 1e ezel waarmee ik samen met Stijn in 2008 al een ezelwandeling ging maken met kerst ( zelfs vermeld op onze website). Hoe gaaf is dat, nu steunen wij Leo en zijn vriendjes en vriendinnetjes natuurlijk, financieel een beetje. Onze eigen ezeltjes hebben het toch al zo goed, dat wij dit een leuke manier vonden om te laten zien hoe dankbaar we zijn voor alles, en om de Ezelshoeve te steunen.
Wilt u ook een ezel financieel adopteren? Kijk dan gauw op de website van Stichting de Ezelshoeve!


Het laatste nieuws van 2018

Verhuizing
20180519 verhuizing trailer 
Op 19 mei was het dan zover: Mick was zover om te mogen verhuizen.... maar hij wilde toch liever niet alleen. Gelukkig wilde zijn nieuwe eigenaar Paul, met open armen ook Roncetje verwelkomen in zijn prachtige ezelwei. Zo gebeurde het dat Roncette heerlijk kon blijven moederen over Mick(je) en hij zijn pleegmoeder mee op wereldreis kon nemen. Ze zijn samen bij lieve merrie Dunja gaan wonen en bij Roncettes eerste Leone-zoon, de inmiddels volwassen bink Fellow. Verhuizen is altijd met een gemis van de ezels, maar wat maakt het alles weer goed als ze zo'n top plek krijgen als bij Paul. Waarvoor onze hartelijke dank in het wederom welgestelde vertrouwen en interesse in onze ezeltjes. Heel veel geluk allemaal samen!

Castratie
20180413 mick verdoving
Tja en dan betekent vrijdag de 13e ineens als castratie datum voor onze Mick. En zo gebeurde het dat de dierenartsen Greet en Kayleigh samen op 13 april, kwamen om Mick van hengst naar ruin "om te toveren". De ingreep vond thuis plaats op een perfecte dag: geen vliegen, geen regen of natte grond, en een zachte temperatuur. Nadat Mick een verdoving kreeg, kon de ingreep beginnen, alles ging heel voorspoedig, en Mick deed het super, maar de dierenartsen samen ook. Ik zelf mocht Mick tijdens de hele rit ondersteunen en bij hem blijven. Toen het allemaal achter de rug was, kon hij weer snel op de been rondlopen. De week daarna hebben we de zwelling gekoeld met badedas oplossing en dat vond Mick nog lekker ook. De wondjes daarna nog met honing zalf ingesmeerd, en alles was weer mooi genezen. De oplosbare hechtingen gaan er vanzelf uit.Presentatie
 
2018 03 balknoten 157   
De presentatie van dierenarts Aukje van januari 2018 ging over de dracht en het gebit. Hiervan vind je ons
Leone-verslag op onze website bij Interviews, met interessante vragen en antwoorden, en natuurlijk foto's.
Deze week kwam Het Blaadje Balknoten nr. 157 van de VNE, en ook hier staat ons Leone- verslag over deze informatieve dag te lezen op bladzijde 10. Natuurlijk vinden wij van Leone het leuk dat ons verslag erin staat met de complimenten voor de organisatie en we kijken met velen uit naar wederom een nieuwe informatieve Fokkersdag.
Veel leesplezier!


Tijden van afscheid
2018 03 buu kleuren 
        
vlnr Marij, Lilian, Buu Monique                                                                Buu's Ezel-Mandala 
  
We zijn in januari helemaal Happy het nieuwe jaar gestart, oa.  met onze nieuwe HappinASS club.
Op 12 februari jl. moesten wij toch nog plotseling afscheid nemen van onze lieve Duitse Dog Quin,
op die zelfde trieste dag is ook onze Buu-vriendin Monique en nieuwe HappinASS clublid, uit ons midden gerukt.
En overleed daags daarna de vader van ons nichtje...... zoveel afscheid nemen achter elkaar.
Toen stond ook onze wereld stil, terwijl de rest doordraaide.
En terwijl Quin niet meer bij onze ezeltjes in de stal op visite kan gaan, proberen we de draai weer te vinden zonder onze zo geliefde "stalknecht".
Voor alle Ezel-Mandala- activiteiten zal ik het voorbeeld van Monique gebruiken, wat zij zelf in januarie nog tijdens de eerste HappinASS bijeenkomst heeft gemaakt. Rest in Peace, Quin, Monique en Jo

  
         onze lieve stalknecht Quin                                                                    Quin ff op bezoek bij Mick                        


Nieuw jaar, Nieuwe
 club
20171225 happinass logo rood

Een nieuw jaar begint met een nieuwe club, jawel een nieuw initiatief van Mini Ezelstal Leone.
Dus is Ezel Fanclub HappinASS van start gegaan Deze club is een initiatief van Mini Ezelstal Leone,
om ezelfans bij elkaar te brengen tot een kleurrijke  en vrolijke groep, waarbij gEZELligheid voorop staat.
De naam is een combinatie van Happiness, wat staat voor: geluk, vrolijkheid, plezier,  en vreugde.
En Happy Ass: de ezels die blij zijn, en wij die blij zijn met de ezels.
Het is een ezelclub voor een selecte groep mensen, mensen die vooral fan zijn van ezels en dit willen delen met elkaar.
Mensen die zelf ezels hebben, ezels fokken, of gewoon dol zijn op ezels zonder dat ze zelf thuis houden.Mensen die het leuk vinden om af en toe eens af te spreken om samen iets gezelligs te doen direct of indirect wat met ezels te maken heeft.
We zijn het jaar gestart met 7 leden, en in januari zijn 2 bijeenkomsten gepland. We hebben er super veel zin in!
Meer info? stuur ons een berichtje via de mail of via Fb, en vertel ons waarom je bij HappinASS wil komen en stel je vragen.  
Het jaar 2017 in Beeld

Jaar afsluiting met een Open Kerststal dag
   
     
 welkoms woord                                                                                                           borstel hulp 

Ook dit jaar hebben we weer een gezellige Open Kerststaldag gehad om het jaar feestelijk af te sluiten.
Op zondag 10 december gingen de deuren open van de ezelstal en kon iedereen vrijblijvend binnen wandelen.
Na het openings woord om iedereen welkom te heten, kon iedereen de Mega grote kerstkrib van etalage-poppen bewonderen. Maar natuurlijk ook de kerst ezeltjes en alle andere kleine kribjes die er te zien waren.
201712 opendag hooinet vullen  
                         hooinetten vullen                                                                                                drukte bij de creatieve workshops

Verder was er dit jaar geen 1 maar zelfs 2 creatieve workshops te doen: voedervlechten maken en ezel klokjes. Het was nog even spannend vanwege het weer of er uberhaupt wel mensen op bezoek konden komen, en het regende afmeldingen.... uiteindelijk toen het dooide en het niet meer glad was, stroomde de stal gezellig vol.
Het was een toffe dag, met veel leuke mensen vol enthousiasme. Jong en oud mochten mee helpen met de ezels te borstelen én natuurlijk hun kerst mutsjes op te doen en hun kerst-dekjes.
Team Leone bedankt iedereen voor het bezoek, speciale dank aan Jeannette voor alle creatieve ondersteuning, de vele mensen die wat lekkers voor de ezels meebrachten, die werden flink verwend met vita crunch, wortels én appels.
Raymond bedankt voor de muzikale ondersteuning.  http:/ www.weertsgeluidsverhuur.com

 
      
Lisa krijgt de kerstmuts op                                                                                gezelligheid van ouders en kids in het kinderhoekje mét muziekMerle gaat verhuizen

De tijd vliegt voorbij, en kleine meisjes worden groot zo vlug dat de tijd om de wijde wereld in te trekken zo snel dichterbij kwam. Wel een beetje sneller dan ons lief was.... Merle is zo'n lief en knap veulen, een schatje, knuffelkontje, moederkindje maar oh zo braaf. Voor mama Tiara was het goed dat Merle ging verhuizen, want Tiara werd wel een beetje mager van al dat voeden. 
Ondanks het bijvoeren kreeg Tiara niet de kans om op gewicht te komen, ze had er ook maar druk mee met een uitstekende moeder te zijn voor Merle. Wat een top koppel mochten wij het afgelopen half jaar bij mini Ezelstal Leone in ons midden hebben wauw wat een voorrecht. 
Maar op 25 november was de Grote Verhuisdag aangebroken voor Merle.
Daags van te voren kwamen buurvrouw Esther en peetoom Marijn nog even gedag knuffelen.
marijn en merle

En op de verhuisdag zelf, kwam verhuis-genoot Marij al op tijd om Merle mee in de trailer te zetten. Het ging allemaal voorspoedig, en we werden uitgezwaaid door onze familie, toen we wegreden.
Op weg naar Balgoy, waar het nieuwe thuis ongeduldig stond te trappelen, Sjaak, Ria, de kinderen en kleinkinderen, personeel, en natuurlijk Macho het nieuwe ezel vriendje van Merle.
     

Het ging allemaal super goed, het naar haar nieuwe wei lopen was wel wat spannend, maar eenmaal in de wei... op haar plekkie, was het eigenlijk meteen goed.
Macho en Merle waren meteen dik tevreden met elkaars gezelschap, verkende de wei, aten gras, kwamen nog ff knuffelen, bekeken de prachtige luxe nieuwe stal.
Wat heerlijk om Sjaak en Ria zo blij te zien met hun prachtige duo, onder het genot van lekkers en broodjes koffie en thee, hebben we allemaal samen lekker bij gekletst.
Met een lege trailer weer naar huis is altijd raar, maar wat moesten we lachen bij het eerste nieuws over Merle..... sjaak en ria lieten weten, dat ze genoeg woman-power heeft, en ze al de baas speelde over Macho. Dat is toch ook een goedzak he? Ze zijn onafscheidelijk en een geweldig koppeltje voor Sjaake en Ria, die zijn er overgelukkig mee. Bianca van Stal en Peertje en ik zelf van Leone kunnen weer blij en trots zijn op dit mooie en goed samengestelde duo, wat een match!


Meiden weer thuis wennen
2017 08 jolanda borselen en vliegen kappen   
                      
     
Eind vorige maand kwamen Jessy en Pillar terug van hun date.
Zij waren op date bij Bianca en Marcel in Meppel.
We wisten inmiddels dat het een hele lange rit zou worden heen en weer, maar het zou ook zeker weer heel gezellig worden. En zo ging het ook.
Toen Jolanda bij Leone arriveerde, werd iedereen nog heerlijk door haar geborsteld.
Ondertussen had ik de tijd om de stal uit te mesten en te voorzien van schoon stro.
Daarna gingen we gezellig de auto in met trailer, want die stonden al klaar, en hit the road.
Onderweg nog even een picknickje op de stoeprand op de parkeerplaats, met een heerlijke koffiekoek ( zonder koffie ).
Na een warm en gezellig welkom bij Bianca, en een rondje ezel knuffelen, gingen we de meiden weer in de trailer laden, en kon de terug reis weer beginnen. Eenmaal thuis gekomen, moest iedereen weer evenwennen aan elkaar. Jessy en Pillar hadden Mick ook nog niet gezien.
Dus over en weer was het even hernieuwd kennismaken. Als gauw was iedereen weer gewend, maar Jessy en Pillar zijn door hun gezamelijke date wel dikke vriendinnen geworden, en zijn samen vaak bij elkaar te vinden.


Appels voor de appelsap 
       
We hebben al enkele weken de valappels weggeraapt, want té veel gesnoep aan die appeltjes, is niet goed voor de ezels.
Maar ook de pluk tijd kwam in zicht. Normaal plukken we de eerste week van oktober, maar we besloten met het mooie herfstweer al te starten met plukken eind september. De pruimen oogst was bar slecht, maar de appeloogst was naar uiterste tevredenheid. 
Dit jaar waren de 2 bomen beide even gevuld, dus de verhouding van de Karmijn en Gloster appel was 50%- 50%. De appels werden verzameld in dozen, emmers, bakken en zakken, en de volgeladen auto werd weer trouw afgeleverd bij de Bemelerhof. Dit jaar hoefden we niet lang te wachten totdat het sap in de flessen klaar was. De oogst was slecht bij veel mensen, dat merkten ze bij de Bemelerhof ook, dus daarom waren wij maar al te blij met een mooie hoeveelheid flessen heerlijk puur sap. Dit jaar was de smaak weer anders dan vorig jaar. Maar heeft een fris zoet-zure smaak, het beste lekker koud gedronken. Zonder suiker zonder water , totaal geen toevoegingen alleen Puur biologische appeltjes uit de Ezel wei van Leone. Voor de liefhebbers: te koop voor €2,50 per fles. Proost op de gezondheid.

 
 

Hooi wedstrijd gewonnen    
2017 09 a hooi gewonnen   

Dit is echt een prachtig nieuwtje, en verrassend ook nog. Never nooit doe ik mee met wedstrijden, delen, liken en nog meer van die dingen. Nee joh ik win toch nooit iets, dus ik doe ook niet meer... behalve deze ene keer. 
Omdat mijn beste ezelvriendin Bianca al had laten weten dat het Duits Kruiden hooi zo lekker gevonden werd door de langoortjes 
van de Mc Peer familie.... dacht ik ach ik doe eens mee , doe eens gek.....
Dus Louis Venhorst Fourage had een actie op FB, inderdaad delen en liken en een berichtje schrijven... en dat had ik gedaan........
Warempel vielen de meiden van Leone in de prijzen, al kon ik het niet geloven. Het was echt en werkelijk waar, en Angelique liet weten dat er binnen 1 week tijd maar liefst een prijs van 21 balen Duits kruidenhooi bij Leone werd afgeleverd door Dennis. 
2017 09 a hooi gebracht
Waaaaaauw, dat zag er primabella uit, rook heeeeeeerlijk, je zou er verdikkeme zelf nog een hapje van willen nemen. 
We bedankten Louis Venhorst hartelijk met een fles Puur sap van Leone en een leuke ezel foto kaart
namens de meiden.
Want zij stonden als Test Team al klaar om het hooi op smaak, structuur en geur te testen. Wij van Leone kunnen alleen maar zeggen dat het prachtig goed , top kwaliteit hooi is. Een echte aanrader, dus wie geintereseed is geraakt? kijk op : www.venhorst-fourage.nl
Ook te vinden op FB natuurlijk. Het is stofarm en dus ook voor gevoelige paarden /ezels geschikt, ze hebben ook chunks, en andere artikelen. Neem eens een kijkje op hun site.

               

Hulp van de ezeltjes

Ja onze ezeltjes zijn de beroerste niet hoor, zij steken elke keer op nieuw verrassend goed hun hoeven uit de mouwen om wat mee te helpen.
Natuurlijk is er altijd wel wat te doen, groen bij werken, snoeien, knippen, het speel en blote voeten pad verbeteren, poepjes scheppen ach té veel om op te noemen.
Gelukkig hoef ik ze nooit te vragen om zo vriendelijk te zijn om te komen helpen, dat doen ze vrijwillig uit zichzelf. Ik prijs me dan ook heel gelukkig, als Mick onder mijn benen wil doorkruipen om  me te helpen met poepjes scheppen, Tiara en Merle samen met Mick de groene mest ton helpen omduwen, of dat Lisa en Roncette de stronken van het blote voeten pad gaan schillen met hun tanden. 
Nu lijkt het net alsof Pillar en Jessy de onschuld zelver zijn, maar das echt niet waar hoor, enkel die bandieten op de foto vastleggen en op heterdaad dus betrappen is soms nog moeilijk. 
Al met al een heerlijke bende van 7 helpende ezeltjes, they always let me smile! <3 
      

terugnaarboven

Hoefsmid op bezoek
20170725 hoefsmid merle halster en de rest  
             Merle krijgt haar nieuwe halstertje om

Deze maand was het ook weer tijd om Linda onze hoefsmid op visite te krijgen, en dan niet op kraam visite maar om de hoefjes weer allemaal te checken.
Nu het weer soms vochtig en warm is, is het weer een gevoelige hoeven tijd.
Even in een steentje trappen, en het kwaad kan al geschied zijn. 
Linda legt altijd haar fijn uit wat er bij ieders hoefjes aan de hand is, wat we er zelf aan kunnen doen, en wat zij eraan kan doen.
Daar waar de eventuele bacteriën toeslaan, maakt ze vrij, zodat er geen ontstekingen of hoefzweren gaan vormen.


         merle assisteert Linda

Merle mocht ook oefenen bij de hoefbeurt, al hoefde haar hoefjes eigenlijk niet bekapt te worden hoor.
Tussendoor hielp Merle heel lief met de spulletjes aangeven en opruimen voor Linda. Wat een goede assistente he?
Toch even haar nieuwe blitse halstertje om, en pootjes optillen is dan een mooie goede oefening.
Ze deed het perfect, en vondt het zo rustgevend dat ze er ook nog maar even bij ging liggen.
Iedereen weer top op de hoeven, was er natuurlijk nog even knuffel tijd met Linda, en dan staan de ezeltjes allemaal in de rij.
Traditionele afsluiting! thanks Linda
 
             
 netjes de pootjes optillen.......                                                                                               ............daarna helemaal zen op schoot

Feestelijk eind van de maand


                          Lisa nog met dikke buik

We hebben op de valreep van de maand juli nog een feestelijke dag gehad op 31 juli. Omdat Lisa die laatste week was uitgeteld en nog niet bevallen was, vierden we onze 25 jarige bruiloft gewoon thuis. Een stukje vlaai met schoonzus en zwager, en een gezellige skype tijd met broer en schoonzus erbij, ging de avond rustig voorbij. De monitor op de kast in het zicht, maar Lisa bleef rustig.......
Tot dat ik naar bed wilde gaan, ik had uiteindelijk nog een nachtdienst te gaan..... dacht ik. Want ineens werd Lisa onrustig het was al na 11 uur 's avonds, toen ik mijn oude kleren toch maar ging aandoen voor de zekerheid, mocht er een bevalling doorzetten????
En jawel hoor, ze ging rollen en liggen en rondjes lopen Uiteindelijk ging ze om 23:40 uur liggen en zagen we op de monitor de eerst perswee. Al snel volgde het met het uitdrijven van het veulen, ongelofelijk de dag sloten we af met de geboorte van haar veulentje die al om 23:48 uur werd geboren. Wat een feestelijk kado zo op de valreep van onze Zilveren Trouwdag...... 
Daarom kreeg hij de mooie speciale naam: Mr. Mick Silverlove di Leone! Welkom lief wondertje! meer info vertelt Lisa zelf in haar dagboek.
20170731 monitor lisa gaat bevallen   
                          het gaat starten...................                                                                                                              Hier is Mick al opgedroogd

          

Geboorte veulentje van Tiara
2017 05 12 K tiaartje kwart voor 12  
EINDELIJK is het veulentje van Tiara geboren, na wachten, wachten, en nog langer wachten, was het dan zover.
Op 2 dagen na was Tiara 13 maanden drachtig en zaten wij inmiddels al vanaf 10 april (1 week voor haar uitteldatum) elke avond bij de monitor. Ook snachts stond ie op het nachtkastje en werd het wekenlange waken, eindelijk beloond op
12 mei begon de bevalling met het onrustige gedrag van Tiara rond 22 uur.
Na heel veel spanning, zagen we op de camera dat ze echt ging bevallen, en de eerste persweeën waren er net voor half 12.
Toen eenmaal het moment kwam dat het echt vorderde, konden we om half 12 in de stal opgelucht ademhalen toen we 
de 2 voorpootjes en het snuitje zagen komen.
Tiara deed het super, en bracht om kwart voor 12 een pracht van een bont merrie veulen ter wereld.
Feest in de stal van Leone, een wonderlijk mooi moment wat we met het hele gezin mochten beleven.
Welkom lief klein wondertje : Merle Pico di Leone.
Lees meer in het Dubbel Dik Dagboek van Tiara en Lisa; bij Onze ezels/ veulens op komst.
Ook is er over Merle informatie te vinden bij Onze ezels/veulens en bij Te Koop
  2017 05 13 K merle tussen boterbloempjes KNIP


Nieuwe date
  2017 05 27 K date wortel in de trailer
   
nog ff wassen                                                en dan samen op reis
Op 27 mei eindigde we de maand met date nieuwtjes.
Vanwege de lange dracht van Tiara, wilden wij van Leone de deur niet uit om meiden uit logeren te brengen, nee nee, we bleven liever dicht in de buurt.
Maar nu Merle eindelijk geboren was, was er ook weer tijd om nieuwe afspraken te maken met de hengst.
Die zaterdag vertrokken Jolanda en ik zelf ( lilian) met de trailer, en gingen we de lange rit te lijf.....
Jemig ja wat een kilometers om 2 Leone meiden naar de hengst te brengen, maar ja voor het goede doel!
We hadden een hengst combinatie uitgekozen, maar daar bleek toch een enkele familie lijn in te zitten.
Na overdenking en op advies van de dierenarts, werd er toch voor een andere passende hengst gekozen, waar geen verwantschap in zit.Dus voor dit jaar gingen Jessy én Pillar samen op date bij Bianca Fiero in Meppel.
We vertrokken om 11:15 uur, en konden om 15 uur bij hun het terrein oprijden.
Extra leuk na zo'n lange rit, om dan samen haar ezeltjes live te knuffelen, en samen te genieten van het mooie weer
het lekkers buiten in de schaduw van de boom, en bij te kletsen.
2017 05 27 K date bianca liel ezels  

Ondertussen hadden de meiden en hun date Scooter het er maar druk mee, en hing er toch al liefde in de lucht.
Speciale dank aan Jolanda die de hele rit vol ezel geklets, voor de logeerpartij, heeft doorstaan.
En natuurlijk de Dank aan Bianca voor het ontvangen en verzorgen van onze Leone meiden.
Nu is het afwachten of de dames drachtig willen geraken, we houden vingers en hoeven gekruisd.  
28 05 2017 pillar jessy scooter op een rij

terugnaarboven


Ezel activiteit kids

In april waren er twee heerlijke en gezellige kinderactiviteiten bij Leone. 
Op 12 april kwam Neske met haar vriendjes en vriendinnetjes om haar verjaardag te vieren en zij konden de dikke baby-buik van Tiara bewonderen. Ook de iets minder dikke baby-buik van Lisa kreeg veel aandacht en werd geborsteld. Het was erg leuk met de jongens en meisjes in de stal, ze hebben toppie geholpen met het verzorgen van de ezeltjes.
Het in orde maken van de voerbakken hoorde ook erbij, en daarbij werd aandachtig geluisterd naar wat er allemaal gezond is voor ezeltjes. Alle kids gingen trots naar huis met een ezel-diploma.
In dezelfde week was er een extra activiteit op vrijdag 14 april met de kindjes van de Grummelkes.
Zij kwamen ook helpen, en de handjes gingen uit de mouwen om het stro in de stal te gooien en het hooi voor de ezels klaar te leggen. Het was echt Ervaar-Het- Maar, en de kinderen genoten ervan.
Om 5 ezels te borstelen en te aaien, was echter té spannend, dus werd Jessy aan het halster uit de ezelbox gehaald en in de stal gebracht. Zo konden de Grummelen-kids de spanning overwinnen, en werd er flink geborsteld en geaaid.
Na deze tijd van wennen en overwinnen, kreeg Jessy zelfs van 2 kids een kusje op de neus.Nieuwe hooi voorraad  
        
 
De maand kabbelt door, maar op het einde werd het een drukke dag op 25 maart werd namelijk de nieuwe hooivoorraad gebracht..
We hadden 100 balen besteld en daar hadden we nu weer plaats voor op onze eigen hooizolder.
Vorig jaar verliep het wat snel met het hooi, en omdat het jaar tot zelfs in april erg nat was en hier door weinig
gras, werd er langer en veel hooi gegeten.
Dat wilde we deze keer voor zijn, door een extra voorraad te bestellen.
Er is niks fijners dan een volle hooi zolder.
Op zaterdag ochtend werd het luik geopend, en met gezamelijke krachten werd het hooi vanaf de kar door het luik gegooid,
aangepakt, door gegeven en opgestappeld.
In een mum van tijd, was de kar leeg en onze hooi zolder weer 100 balen rijker.
Het was een mooie zonnige droge dag, en we hadden ons met een goed tempo in het zweet gewerkt.
Dus we sloten gezellig af met de koekjestrommel en wat frisdrank buiten.
De ezel mochten meteen even wat nieuw hooi proeven, en dat deed het test pannel maar al te graag.

        

We geven de vlinders de vrijheid

De vlinders die vorige maand nog op de zolder en op het plafond hun winterslaap deden, zijn gewekt door de lente zon van de maand maart. Dus op een mooie zonnige lente dag, vlogen er ineens een aantal fladderaars door de schuur en zochten een plekje op achter het raampje.  
Dat was niet zo handig, want daar stond geen raampje open zodat ze naar buiten konden de zon in. Dus we hoopten dat ze uiteindelijk via de andere kant bij een ander raampje, wél naar buiten konden uitvliegen. Maar nadat we ze de rust hadden gegeven, zaten ze nog steeds met zijn allen een uitweg te zoeken, tevergeefs.
Linda onze hoefsmid en ikzelf hebben ze toen allemaal 1 voor 1 onder het toeziend oog van de ezels weer vrij gelaten.
Ze vlogen sierlijk en kleurrijk hun vrijheid tegemoet op deze mooie zonnige lente dag.
Het gaf ons een heerlijk goed gevoel, dat ze allemaal even op onze handen, of vingers bleven zitten,
hun vleugels spreiden en ready to take off.... goooo. Doei Doei, tot de volgende keer weer!
Wanneer ze weer een winterslaapje op Leones hooizolder willen nemen, zijn ze van harte welkom.


terug naar boven 

Ander nieuws
Paspoort drama

2016 01 09 paspoor drama

Wij van Leone zijn druk bezig geweest om 3 paspoorten te verkrijgen voor onze ezeltjes.
Deze waren aangevraagd bij de VNE, zoals we dat altijd doen en zouden gemaakt worden bij de KVTH.
In oktober zouden ze komen, en we zagen ze graag komen, omdat de dierenarts nog zou komen inenten die maand, en dan kon alles meteen in de nieuwe Paspoorten in orde gemaakt worden. Bovendien stonden we met 1 been in een verhuizing van ons veulen Jay. 
Maar nee helaas, geen paspoorten die maand. En de maand november ook niet, en jawel je zult het niet geloven maar in december ook niet. Het heeft nogal wat voeten in aarde gehad.
Lees, en pak er zelf je voordeel mee! (dwz. bestel ze dus altijd aangetekend!) 

De 3 paspoorten waren verstuurd naar zegge van de VNE, echter de PTT heeft ze never nooit geleverd?? tja misschien kwijt geraakt in de post, dat kan. Of je nu WEL of NIET aangetekend laat verzenden, volgens de voorwaarden van de PTT, is de verzender ten alle tijden verantwoordelijk voor het verzonden pakketje/brief. 
Leone had dus recht op nieuwe paspoorten, maar helaas ging de VNE daar niet mee akkoord. 
Na een getouwtrek over de voorwaardes, de rechten en plichten, en wat nog meer zal ik u besparen.
Kon Leone niet anders besluiten dan nogmaals te betalen voor nieuwe paspoorten.
Omdat noch de VNE, noch de KVTH bereid was om hun verantwoordelijkheid en plicht te nemen om
ons in nieuwe paspoorten te voorzien op hun kosten.
Zoals dit wel hoort volgens de voorwaarden van PTT  én volgens de ARAG. 
Wij als lid van de VNE, vinden het betreurens waardig, dat ondanks dat wij in ons recht stonden, en de VNE zelfs geen verzendbewijs kon aanreiken, wij zelf nog maals moesten betalen.
Daar wij alleen via de VNE aan onze paspoorten kunnen komen, konden wij niet tegen deze machts positie op.
2016 01 ptt
Dus voor een ieder die een paspoort van de ezeltjes moet gaan aanvragen............ laat het aangetekend verzenden.
Want alleen DAN kan de VNE bewijs van verzending aanreiken, en sta je zelf in ieder geval ook sterker in geval het kwijt raakt bij de post.

Na betaling, is dit Paspoort drama afgesloten.
En kregen we ze alsnog met vertraging en via een omweg door een schijnbaar onjuiste adressering.....
na ruim 3 maanden geleverd. Met een oerlelijke "duplicaat" stempel erop.
Wij van Leone hebben hier erg veel van geleerd en hopen in de toekomst op een betere samenwerking met de vne,

terug naar boven