Mini Ezelstal Leone

mediterrane miniatuur ezels

Veulens

Hier leest u informatie over de veulentjes die bij ons geboren zijn, kleine wondertjes die wij met open armen in warmte hebben mogen ontvangen. Om voor altijd een plekje in ons hart te geven.
2014.05 fellow sept3-8 mijn koppie van opzijsg*Fellow 02-08-2010*  2012-06 Eden hoofdje wei*Eden 24-04-2012*  2012-06 hoofdje jente*Jente 15-05-2012* 2013.11 koppie LUNA*Luna 18-08-2013* 2015.05.07 jay hoofdje*Jay 05-05-2015*

 

Merle Pico (Merle)


 Volledige naam  Merle Pico di Leone 
 Roepnaam  Merle
 Koosnaampjes  Muizemuis , Bolleke                                
 Geslacht  Merrie                                                       
 Geboren   12 mei 2017 om 23:45 uur in Epen, Nederland 
 Kleur  bruin bont, andreas kruis
 Vader  GP Oscar Wilde Side (donkerbruin bont)
 Moeder  Hawkwinds Triple Tiara (donkerbruin bont)

Merle Pico is vernoemd naar haar Peetoom Marijn, onze buurjongen. Marijn betekent zee, en Merle betekent heldere zee en is een meisjes variant. Pico is een van de prachtige eilanden van de Azoren, het land waar mijn broertje en schoonzus wonen. En waar ik samen met hun ,die prachtige kustlijn en zee mocht bewonderen tijdens een bijzonder mooie tijd in maart dit jaar. En Merle Pico samen is dus de Heldere zee van pico. Ze is ook een prachtig veulen! 
Lucky Jay (Jay) woont bij Jos en familie

 

2015.05.07jay oude boom fruitwei

 

 Volledige naam  Lucky Jay di Leone 
 Roepnaam  Jay
 Koosnaampjes  Jay-ke , Boefje                                
 Geslacht  Hengst                                                       
 Geboren   5 mei 2015 om 00:01 uur in Epen, Nederland 
 Kleur  grijs-bruin, rossige gloed, andreas kruis
 Vader  Peertjes Lucky Luke (donker rood)
 Moeder  Peertjes Mona Lisa (grijs-bruin/dun)

Jay is het 2e veulen van Lisa en Luke, dus een vol broertje van Luna.

Zijn naam betekent overwinnend, met de kijk op bevrijdingsdag, vonden wij dit wel passend. Zonder overwinning zouden wij geen bevrijdingsdag kennen. Bovendien moet de liefde overwinnen, en niet de oorlog. Lucky is het geluk hebben dat wij in vrijheid mogen leven. bovendien is het een stukje van de naam van Jay's papa, die heet Lucky Luke.
Daarom is dit bevrijdingsdagveulentje Lucky Jay di Leone genoemd.

We zaten al behoorlijk wat dagen in spanning te wachten totdat de bevalling zou beginnen. 
Toen op de late avond op 4 mei, Lisa toch wat onrustig leek te zijn, hielden we de bewakingscamera extra goed in de gaten. 
En jawel hoor, Lisa ging bevallen, het was ca. 45 minuten dat Lisa onrustig was, voordat ze ging liggen om te bevallen.
Dat laatste stukje was wel erg heftig. Gelukkig konden wij erbij zijn, en zagen we dat het veulen zijn pootjes en snuitje meteen in de goede ligging had. Na 10-15 minuten werd Jay geboren in het stro van stal Leone.
Luid balkend door Roncette midden in de nacht werd Jay verwelkomd om precies 00:01 uur, dus het was net 5 mei.
Jay was direct na zijn geboorte een actieveling, en ging meteen op avontuur in de kraam box door het stro.
Mama Lisa vond het prima, maar wilde ook wel graag dat hij even zou drinken. We konden merken dat ze nu een ervaren moeder is en het allemaal makkelijker aankon. Ze heeft Jay erg goed beschermd de eerste dagen. Na een weekje mocht Jay steeds verder van haar af, door de wei rennen en de wereld verkennen. En dat doet Jay erg graag.
Jay heeft net de kleur van mama, grijs-bruin oftewel Dun, maar wel met een mooie warme rossige gloed over zijn vacht van zijn lijfje.
Hij heeft een klein knuffel snuitje, een mooi compact hoofdje met sprekende oogjes. Jay heeft een vrij karakter al vanaf dag 1, hij is nergens bang voor en alles is interessant. Hij is vrij ook naar mensen toe, hij is een klein beetje een grapjas, houdt ervan om zowel ezels als mensen uit te dagen om te spelen.

 

2015.05.09 jay ligt lisa staat oude voerbak*Jay's mama: Peertjes Mona Lisa*        7 luke te koop1*Jay's papa: Peertjes Lucky Luke* 

 

terug naar boven 

 

Bella Luna (Luna) woont bij Frieda en Luc

2013.11 luna kijkt om 

Volledige naam Bella Luna di Leone
Roepnaam Luna
Koosnaampjes Loentje, koeleboetske, Loena-kapoena, Loenaake
Geslacht Merrie
Geboren 18 augustus 2013 in Epen, Nederland 
Kleur donkerbruin licht andreas kruis 
Vader Peertjes Lucky Luke (donker rood) 
Moeder Peertjes Mona Lisa (grijs-bruin/ dun)
Broer/zus moederskant jonger (vol) broertje Jay 

Luna betekent Maan…. En Bella Luna dus mooie maan. Nou mooi is ze zeker.
De naam is gegeven door Familie Gorissen, hun mooie en lieve dochtertje heet ook Luna. Ze zijn dus naamgenootjes voor het leven.
Bovendien begint de naam van mama Lisa met een L… maar ook papa Luke start met een L… En hun eerste kindje samen is dus ook met de eerste letter L.
Bella Luna is een Italiaanse naam en past dus helemaal perfect bij de stalnaam di Leone, wat ook Italiaans is.
Luna’s geboorte kwam op de datum die Dierenarts Nancy had voorspelt… 18-8…
Ik vroeg haar waarom ze die datum in gedachten had, en dat was niet omdat Lisa’s buik die aanwijzingen gaf… maar ze vond die datum wel mooi. En zie daar Luna kwam in ons leven precies op die mooie datum 18-8.
Het was voor Lisa haar eerste veulen, en dus extra spannend. We was al eerder die week heel onrustig geweest. Op de bewakingscamera en konden wij zien dat het niet verder doorzette en het loos alarm was. Maar die avond niet.. en begon Lisa aan haar avontuur. Heftige weeën moest ze opvangen, en ze deed het super goed zo voor de eerste keer. Zelfs toen het 2e pootje van Luna niet helemaal goed bleek te zitten, en wij op het punt stonden om in te grijpen. Deed Lisa haar super uiterste best om het zelf voor elkaar te krijgen, en lukte het haar om tijdens het persen Luna alsnog op de goede wijze eruit te krijgen. Het pootje schoot naar voren, en zonder schade aan Lisa zelf of aan Luna, werd de kleine geboren.
Het was allemaal erg onwennig voor Lisa. En ze heeft samen met Luna 1 dag op stal in de kraambox doorgebracht om aan het moeder schap te wennen. Dat heeft heel veel goeds gedaan.
Luna’s kleur was voor ons heel verrassend, zo donker bruin, terwijl mama bruin/grijs is, en papa donker rood…. We vermoeden dat Luna het donker bruin heeft van haar oma… oma Nuance (mama’s kant) was namelijk donker bruin schimmel. En het bruin is net zo donker als het bruin van Luna…
2013.11 luna achterpoten*mooi en stevig beenwerk* 
Luna is dus heel donker bruin, met mooie donker bruine kijkers. Alleen haar snuitje heeft wat wits, voor de rest choco bruin. Haar vacht is mooi vol en ze heeft nog een pluizige veulen vacht. Ze is geblokt van bouw, en heeft met haar 2 maanden oud al mooie stevig beenwerk. Haar karakter is vrij, ze onderneemt van alles, en voelt zich erg zeker…… ze kan de wereld wel aan.
Luna is enorm mens gericht, ze geniet van alle aandacht maar vind knuffelen de leukste hobby. Ze neemt altijd het initiatief om naar mensen toe te komen. Je ziet haar genieten.
Luna groeit op in de Leone kudde die bestaat uit 3 moeders met 3 dochters momenteel. Ze speelt graag met Jente en Eden, en daagt ook de moeders uit om te spelen of rennen. Een lieve actieveling die alles interessant vind.
2012-08 lisa rechterzijkant lisa1*Luna's mama: Peertjes Mona Lisa*  lukeseptember*Luna's papa: Peertjes Lucky Luke* 
Luna is inmiddels op 26 april 2014 samen met Eden, verhuisd naar haar nieuwe familie.
Wij danken Frieda en Luc dat zij Luna zo warm en liefdevol in hun midden hebben opgenomen. Veel geluk samen!

Terug naar boven

Jo-Jente (Jente) woont bij Daisy, Roel, Lisa en Jord

2012-06 Jente ligt voortuin eind mei begin juni

Volledige naam Jo-Jente di Leone
Roepnaam Jente
Koosnaampjes Jenty, Jetje, Jootje
Geslacht Merrie
Geboren 15 mei 2012 om 0:40 uur in Epen, Nederland
Kleur licht zilver grijs met witte aftekeningen 
Vader GP Oscar Wilde Side (bont uit Amerika) 
Moeder BBS Roncette (zilver grijs uit Frankrijk) 
Broer/zus (moederskant)Half broer Beau, volle broer Fellow

Jentes naam is een samenstelling van Jolie (mooi) dat is afgekort tot Jo, en van Yentle (Gentle is zachtaardig/lief) dat is Jente geworden. In het Noors betekent Jente; meisje. Haar naam voluit is dus Jo-Jente di Leone, maar haar roep naam is Jente.
Jente kwam als een verrassing een week eerder dan de 1e uitteldatum, en mama Roncette had nog niet het minste laten vermoeden dat de bevalling die dag op komst was. De bewakingscamera stond die dag voor het eerst op Roncettes box gericht, gelukkig maar. Jente kwam ter wereld, na een korte en heftige bevalling, waar op het laatste een beetje hulp bij nodig was, omdat Jente bijna klem kwam tussen moeder en de zijwand in de box. Heel speciaal om dit licht grijze meisje te helpen om op de wereld te komen.
Jente is het 3e veulentje van Roncette maar haar 1e dochtertje, en ze is sprekend haar mama. Met een mooie witte buik, witte binnenkanten van boven beentjes, wit kontje en pluizerig vachtje.
2012-06 BEV roncet jente rechts*Jente nog maar 1 dag oud*
Jente is echt een volhoudertje, wilde meteen staan, en drinken, maar ondanks dat ze de uier niet vond, bleef ze constant volhouden die te vinden. Ze bleef maar oefenen met lopen, rennen, en de uier zoeken….Jente is een nieuwsgierige meid, alles is leuk en interessant. Ze komt vanaf dag 1 al heel geïnteresseerd naar ons toe, met haar schattige koppie.
Super grappig dat als je Jente kriebelt boven op haar heupen/kontje, dan wipt ze haar billen de lucht in en maakt een klein bokkesprongetje.
Jente is een echt meisje, ze is slank, met lange benen, en een mooi lief hoofdje. En natuurlijk niet te vergeten haar Gentle Eyes, waar ze je mee aankijkt. Als ze parmantig drentelt buiten, lijkt ze net een gazelle, alsof ze lichtjes zweeft. Ze heeft een mooie wat elegante tred.
Jente lijkt erg op haar mama Roncette, alleen de pootjes van haar zijn echter nog grijs, terwijl mama’s poten echt wit zijn.
De binnenkant van zijn bovenbeentjes zijn wit, De buik is wit afgetekend, met een grijze strook in het midden van het buikje.
Jente heeft een lief klein melksnuitje wat eindigt in een beetje heel licht grijs op het uiteinde van haar snuitje, witte oogringen, en witte binnenkanten in zijn zachte lange oortjes.
Ze heeft net als mams een mooi dun zwart andreas kruis in haar pluizigere donzige vacht.
oscar stand grijs*Jentes papa: GP Oscar Wilde side*  roncette fier hek stand grijs*Jentes mama: BBS Roncette*

Jente is inmiddels op 30 maart 2014 verhuisd naar haar nieuwe familie.
Wij danken Daisy, Roel, Lisa en Jord , dat zij Jente zo warm en liefdevol in hun gezin hebben opgenomen. Veel geluk samen!

Terug naar boven 

Heart of Eden (Eden) woont bij Frieda en Luc

 201206 eden ligt voortuin eind mei begin juni

Volledige naam Heart of Eden di Leone
Roepnaam Eden 
Koosnaampjes Sweetie, beertje, kleine muis, krentebolleke
Geslacht Merrie
Geboren 24 april 2012 om 22:40 uur in Epen, Nederland
Kleur donkerbruin met andreas kruis 
Vader DuPlessis Farm’s Pepe Petit (bont uit Amerika) 
Moeder Low Down’s Issabella Mia (donker bruin uit Amerika) 
Broer/zus (moederskant) half broer Valko

Edens naam betekent uit het hart van het paradijs, dat heeft geen uitleg nodig want dat zegt al genoeg.
Eden is voor ons een heel speciaal veulen, omdat haar vader in Amerika woont, en het voor ons hierdoor, een unieke combinatie van ouders is. Wij zijn dan ook super blij dat het een merrietje was wat er uit deze combinatie geboren werd. En we kunnen met de komst van Eden, een merrietje naar onze wens, aan onze mini kudde toevoegen.
Het heeft nogal wat voeten in aarde gehad, voordat Eden bij ons was. Omdat we in november 2010 al wisten dat haar mama Izzy vanuit Texas naar Nederland zou komen, en we toen hebben gewacht tot april 2011 tot het dekseizoen aanbrak. Zo kon Izzy op date met de erg mooie donker bruin-bonte hengst Pepe en kregen wij op 7 juni 2011 een positieve bloeduitslag over de zwangerschap. Zo kwam Izzy drachtig naar ons in augustus 2011. En nu in april 2012 mochten we getuigen zijn van de komst van onze kleine Eden. Nadat Izzy ons 2 weken langer in spanning hield, werd het wachten wel beloond met een mooi en gezond veulen.
De papa van Eden: DuPlessis Farm's Pepe Petit is een mooie, erg compacte en zeer geblokt gebouwde hengst van maar 29,5 inch. Hij heeft een mooie pedigree, die erg goed matchte met Izzy's pedigree. Pepe heeft al eerder prachtige veulens gegeven die klein en compact zijn en in de kleuren donker rood, zwart, en bont. Pepe heeft een lief karakter, en komt meteen als hij geroepen wordt. Hij houdt ervan om geaaid en gekriebeld te worden, en hij houdt van kusjes. Hij is lief naar mensen toe. Ook is hij lief bij de merries, waarbij hij in het begin wel even opdringerig kan zijn. Hij houdt absoluut niet van vaccinaties, en stelt zich dan erg aan.
2012-06 izzy eden fruitwei snoeis

Eden is het 2e veulen van Izzy, zij heeft in Amerika nog een halfbroertje die heet Valko, en is net als Eden donkerbruin, alleen Valko is een NLP ezeltje.
Eden heeft ook nog een half zusje gekregen in Nederland, Katinka is bij Stal ’t Peertje geboren en heeft dezelfde papa als Eden.
Eden heeft een zacht karaktertje, ze is een vrolijke tante. Ze is lekker nieuwsgierig en heeft tevens wat karaktertrekjes van haar moeder Izzy.
Het is leuk om te zien, dat wanneer je Izzy onder haar borst kriebelt, ze van die gezellige knorrende geluidjes gaat maken, nou dat doet kleine Eden pecies het zelfde. Kriebel je Izzy ’s nek, dan buigt ze het hoofd altijd van je af, en ja hoor dat doet Eden ook.
Eden heeft dezelfde diep bruine kleur als Izzy, echter haar pootjes zijn ietsjes donkerder bruin, we zijn benieuwd of dat zo blijft. Ook de “cowlick” op haar hoofd tussen ogen en snuit, is precies zo als bij mama Izzy. Verder is de vacht structuur van Eden net zo als die van Izzy, super zacht als zijde. Daar kun je niet van af blijven, dat moét je gewoon voelen en aaien. Eden ziet er met die vacht en kleur echt uit als een klein bruin beertje… teddy bear. Ze heeft wel wat lichte aftekeningen waardoor het lijkt of het donkerbruine nog intenser wordt. Eden heeft een snoezig melk snuitje, wat mooi aftekent bij het bruin, en eindigt in een donker uiteinde. De witte oogringen maken haar oogjes nog liever. Eden heeft een nog donkerder bruin andreas kruis.
Izzy heeft dus op 24 april 2012 om 22:40 uur een gezond mooi ezeldochtertje gekregen van de amerikaanse hengst Pepe. Lees meer bij het verhaal van de geboorte van Eden.
nov 2012 pepe-ind grote foto hawkwindsfarm*Edens papa; Du plessis Farm Pepe Petit (Pepe)*  Izzysite rita1*Edens mama; Low Down's Issabella Mia (Izzy)* ... .X...
Eden is inmiddels op 26 april 2014, samen met Luna verhuisd naar haar nieuwe familie.
Wij danken Frieda en Luc, dat zij Eden zo warm en liefdevol in hun midden hebben opgenomen. Veel geluk samen!

Terug naar boven 

Midnight Fellow (Fellow)

septdag1liggenophetgrasdichtbijSGdsc06050*Fellow 1 dag oud* 

Volledige naam Midnight Fellow di Leone
Roepnaam Fellow  
Koosnaampjes Kleine Man, F'lowtje, Mannie
Geslacht Hengst (inmiddels ruintje)
Geboren 2 augustus 2010 om 0:14 uur in Epen, Nederland
Kleur donker grijs-bruin 
Vader GP Oscar Wilde Side (bont uit Amerika) 
Moeder BBS Roncette (zilver grijs uit Frankrijk) 
Broer/zus (moederskant) volle kleine zusje Jente

Fellow's naam betekent: middernacht ventje, uiteraard omdat hij ons verblijde met zijn komst net na middernacht, ons kleine ventje.
Fellow is het eerste mini veulen dat bij ons in Epen geboren is. We hebben ons dan ook een jaar verheugd op zijn komst. Vooral de laatste maand was het erg spannend, met als toppunt natuurlijk....de laatste week! We konden Fellow er wel “uitkijken”, zo nieuwsgierig waren we naar het veulentje. Maar gelukkig nu is hij er dan eindelijk!
De moeder van Fellow is BBS Roncette, zij komt oorspronkelijk uit Frankrijk, en was vanuit Assendelft drachtig naar ons gekomen. Fellow is het 2e veulen van Roncette, hij heeft een halfbroer die heet Beau.
De vader van Fellow is GP Oscar Wilde Side, een pracht van een bonte hengst, die vorig jaar vanuit Amerika naar Nederland is gekomen.
Fellow is een heel speciaal veulen, niet alleen omdat hij onze eerste trots is. Maar hij is ook het 1e Oscar baby’tje in Nederland.
sept1eknappefotoSG*nog geen week oud*   sept fellow fruitwei week 2 SG*2 weekjes uit en nu al een stevig ventje!*  2012-08 fellow2jaar*Fellow als 2 jarige ruin, prachtig uitgegroeid!*
Het karaktertje van Fellow is zelfverzekerd en actief, hij is echt een hengstje, stoer en niet snel ergens bang voor. Hij is nieuwsgierig, en komt graag naar mensen toe. Hij stuitert al vanaf dag 1, springt en bokt, en alles is interessant. Erg nieuwsgierig ontdekt hij de wereld om hem heen. Hij gaf geen kick bij het krijgen van zijn eerste prikje.
Fellow is graag buiten, waar hij kan oefenen met nog harder rondsjezen. Hij botst graag tegen mama Roncette op, kruipt eronder door, en bokt vervolgens met zijn kleine kontje zijn achterpoten omhoog. Hij daagt Lisa graag uit om te spelen.
Knuffelen vind Fellow wel lekker, zeker als ie een beetje moe is van het spelen, gaat hij er echt lekker voor staan. Hij geniet ervan , en wij ook.
Fellow ziet ze eruit schattig uit met zijn prachtige vacht. Hij is anders grijs dan zijn zilvergrijze moeder. Zijn poten zijn grijs, de binnenkant van zijn bovenbeentjes zijn wit, De buik is wit afgetekend, met een grijze strook in het midden van zijn buikje. Fellow heeft een lief klein melksnuitje, witte oogringen, en witte binnenkanten in zijn zachte lange oortjes.
Zijn rug draagt een zwart andreaskruis, en zijn maantjes zijn ook zwart. Verder heeft hij aan zijn achterpoten, net boven zijn hoefjes, 2 witte plukjes. Zijn mooie donkergrijze vacht, laat bruin-rossige haren zien, vooral op zijn eigenwijze koppie, bij zijn ogen, oren, en blesgedeelte is dit duidelijk zichtbaar. Je smelt van een blik uit zijn sprekende donkerbruine ogen.
oscar stand grijs*Fellows papa: GP Oscar Wilde side*  roncette fier hek stand grijs*Fellows mama: BBS Roncette*


Terug naar boven 


Hieronder vind je de verschillende Dagboeken van onze veulens, waarin zij hun verhaal mogen doen.

Jay's Boefjes Boekje
2015.05.07 jay hoofdje
Jay is boefje eerste klas, die eigenlijk net als alle andere veulens, wel houdt van een avontuurtje, de wereld verkennen, en af en toe deugnieten hoort daarbij. Jay mag in zijn eigen Dagboek vertellen wat hij die maand heeft meegemaakt. Kijk de foto's en lees zijn avonturen in zijn Boefjes Boekje!
november
oktober

september

augustus

juli

November Jay's Boefjes Boek

2015 11 jay wei bij jos

Halloooooootjes allemaal,
Hier ben ik weer, vanuit het andere deel van het Land, maar ik mag deze maand nog over mijn verhuizing vertellen.
Dus ik ga maar eens snel van start......


Ik had natuurlijk al een spannende tijd achter de rug, omdat ik de Stal van mijn Leone Familie had verlaten, eind vorige maand.
Ik ging namelijk alvast wennen bij mijn pleegmoeder ezel Sophie, en mijn halfbroertje Lucas. 
Toen mocht ik bij Stal 't Peertje logeren, totdat mijn vrouwtje Lilian op een dag weer op bezoek kwam.
Het was heel leuk om haar weer te zien, maar ik was eigenlijk ook al heel erg gewend...... en verwend... door het vrouwtje Bianca.
Beide vrouwtjes gingen met Sophie, Lucas en ikke zelf op reis, niet zo heel lang deze keer, en we mochten allemaal saampje bij Bianca in de trailer.
Een keertje raden wie er als eerste in stond? hahahaa ja ikke, ik durfde het best wel, met een beetje aanmoediging van Bianca, Dick en Lilian was het een peulenschilletje.

2015 11 jay nw fam in de wei


We gingen op reis naar de nieuwe familie van Jos, ja ja , daar is het groot en mooi en gezellig joh! Maar op de dag dat wij kwamen was niet iedereen thuis hoor.
Maar Jos was er gelukkig wel, Hij zal vanaf nu mijn nieuwe mensen-papa zijn. 
OOOOOOOOOOOOh en we kwamen in een prachtige wei met lekker groen gras, en plaats genoeg om te rennen en spelen met mijn halfbroertje Lucas joh.
Maar goed, zo een eerste dag is het toch even wennen voor iedereen, dus we bleven lekker bij elkaar.
De tuinmannen maakte nog wat borders in orde, zodat wij mooi zichtbaar zijn, en niet aan verkeerde takken konden knabbelen. 
Heel fijn! en toen nog de prachtige luxe ezel villa verkennen, wooooooooow dat hebben ze mooi gemaakt joh.
Dat is nog eens een warm welkom. zoals je je dat als als ezelveulen kunt wensen als je de wijde wereld in trekt.
Nou mensen ik kan je dat zeggen, ik mis best mijn Leone Familie soms. maar ik heb me toch een prachtige nieuwe familie gekregen.
Jos, Bente en Alain zijn heel blij met ons 3, en we mochten ook al mee gaan wandelen na een tijdje.
Dan komen er ook nog 3 dames die ons heerlijk komen borstelen en knuffelen, maar ik kan niet alle namen onthouden hoor. En dan natuurlijk nog de tuinmannen die zijn ook gek op ons.... hahahaa.
Maar zodra ik ze zie, weet ik genoeg..... we krijgen weer aandacht, knuffels, kusjes en nog veel meer <3 
2015 11 jay borstelen nw


Ondertussen is het wel echt herfstig weer geworden, en zijn mijn veulen haartjes behoorlijk geminderd.
Dat zal door al dat heerlijke borstelen en knuffelen komen denk ik hahahaaaaa. 
Ik wordt al een hele vent, en samen met Lucas ga ik graag wandelen bij mijn nieuwe familie. 
Dat zijn natuurlijk weer allemaal nieuwe avonturen voor ons saampjes, das wel super gezellig moet ik zeggen.
2015 11 jay knuffelen nw                               2015 11 jay wandelen lucas
Bianca is nog een keer op visite bij ons geweest, toen kon mijn vorige vrouwtje Lilian helaas niet meer komen. Tja het zuiden Des Lands is toch behoorlijk wat kilometertjes verder weg.
Maar goed, Bianca had zoals beloofd een prachtig Mc Peertjes kunstwerk gemaakt van mijn koppie, dus nu heb ik ook een eigen naambordje. Jippie mij, ik blij!
En ook was de hoefsmid op visite geweest, deze keer was het geen Linda, die ik gewend was.
Maar kwam er een meneer, maar die was gelukkig heeeeeeeeeeeel veel ezeltjes gewend, en die had dus heel veel ervaring. Want wij ezeltjes houden daar wel van.
Met een beetje geduld doen wij het graag heel goed, ook met voetjes optillen als dat moet.
Al ben ik natuurlijk nog wel een jonge vent, ik weet nog goed hoe ik het bij Linda moeilijk maakte, door af en toe eens een bokkesprong te maken WAHAHAH.
Ja lieve mensen, dit kleine Boefje in nu al een grote Boef geworden en ik heb er een halfbroer Boefje Lucas bij.
Wij amuseren ons wel hier bij onze nieuwe familie.
2015 11 jay hoofdje links        
Vanuit hier, ook namens Sophie en Lucas............. heel veel groetjes
dit was mijn laastse verhaal, maar jullie horen zeker nog wel van of over me..........

Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, toedeloekes van Boefje JayOktober Jay's Boefjes Boek
2015 10 14jay stoeit met lisa afdak
Hallo lieve luitjes daar ben ik weer en jullie ook!!
ach mensen mensen wat was het weer een top maand met veel avonturen en Boefjes momenten.
Ik start maar meteen beter met vertellen want tijd te kort zeg maar.....

Terwijl ik nog druk bezig was met het helpen met klussen, want ja dat vind ik totaal geen ramp.
Nee joh dat vind ik juist super leuk. Ons baasje René en ook mijn vriend Stijn zijn druk bezig met klussen in de wei bij ons.
In de fruitwei komt dus die extra stal en ja dat heeft wat uurtjes werk te gaan natuurlijk.
Soms moeten we dan ook aan de voorkant van de stal in de wei blijven, omdat Rene en Stijn druk bezig zijn met beton storten en andere gevaarlijke klussen. Daar mag ik helaas niet bij zijn. 
Dan ga ik wel stoeien met mama Lisa onder het ezel afdak, of in de kleine voorwei dat vind ik ook leuk.
Of met Tante Pillar die is altijd wel in voor een stoei partijtje, duwen trekken springen bokken hahahah altijd lol joh.

maar sorry ik wijdt enorm uit, dus even terug naar de belangrijkste dagen van deze herfst-maand oktober.
Het begon al vrij snel met een feestje, tja een feestje op afstand nog wel, want mijn nieuwe  "papa" Jos was jarig 9 okt kreeg ik dus een nieuw feesthoedje op en maakte het vrouwtje Lilian allerlei foto's van me. En toen vertelde ze me dat ik op de foto mocht voor de verjaardag van Jos. Nou dat vond ik wel toppie, want ik had al zoveel over mijn nieuwe familie gehoord. 
Ik heb flink mijn best gedaan om het hoedje op te houden en mooi op de foto te staan. 
Ik geloof dat Jos wel blij was met mijn verjaardags knuffel op de foto.
Op de 14e was het ook feest in de stal van Leone, maar toen kwamen er allemaal kindjes op visite omdat Lee jarig was.
Dat was mijn laatste Leone-activiteit, dus toch ook wel een beetje speciaal. Daarna ga ik namelijk verhuizen en hebben de Leones geen nieuwe ezel activiteit op de agenda staan. 
Ik heb natuurlijk extra veel aandacht gekregen van alle kinderen en dat was wel heel speciaal. Lee, haar broertje en mama waren al eens eerder hier op bezoek geweest maar toen was ik nog een heel klein Jay-ke. Leuk om ze weer te zien!
2015 10 09 jay feest muts                   2015 10 16 jay mariska pillar

Deze maand kreeg ik ook nog extra visite, omdat er lieve mensen zijn die mij nog even wilden zien,voordat ik ga verhuizen.
Zo kwamen Marij en Mariska op 16 oktober op visite, ik werd natuurlijk extra geknuffeld, en Mariska heeft alweer heel veel mooie selfie kiekjes gemaakt van zichzelf en mij erbij. Heerlijk genoten van alle aandacht. 
Zelfs toen Marij met Lilian thee ging leuten, bleef Mariska bij ons in de stal om te knuffelen en te borstelen....... 
En dat ging op 21 oktober nog even door, nog meer fans, die even gedag kwamen zeggen. Nell en Kim kwamen graag nog even knuffelen. Niet alleen mij natuurlijk, ook alle andere Leones kregen heel veel knuffels, maar ik denk dat ik toch echt wel de meeste knuffles kreeg. Kim heeft de vorige keer een hele leuke foto sessie van ons gemaakt, dat weet ik nog goed hoor. 
toppie dat zij met haar moeder Nell op visite kwam, en zelf haar vriend kwam nog even langs! Dus weer gezellig druk in de stal.
2015 10 16 jay marij mariska   2015 10 16 jay mariska stal  2015 10 21 Jay knuffel kim

De 21e oktober was het niet alleen gezellig visite van Kim, Nell en Kay, maar ook kwam dierenarts Greet nog even op visite.
Deze keer was het maar kort, want ik kreeg nog even mijn herhalingsprik van de inenting. Ja ik wilde natuurlijk wel helemaal APK zijn als ik zou gaan verhuizen. hahahaa. Dat hoort ook zo toch?
Nou Greet is aardig en prikt me snel en goed, dus ik had het nauwelijks in de gaten. bovendien ben ik redelijk dapper en had ik het toppie gedaan zeiden Greet en Lilian. Klaar met de prik!

Meer visite kwam weer op 23 oktober, jemig joh wat een drukke week had ik maar met al die visite.
Die dag kwam Linda de hoefsmid, zij kwam natuurlijk voor iedereen en ook Ikke werd APK goed gekeurd voor de aanstaande verhuizing. Linda heeft mijn kleine hoefjes goed schoongemaakt en een klein beetje bij gewerkt, want ze zagen er keurig uit zei ze.
Deze keer had ik als ik heel eerlijk ben, niet zoveel zin om stil te staan, en nu ik best al sterk en groot ben, Heb ik eens flink gestuiterd hahahahaa. dat was wel lachen hoor. Ik kon zelfs 1 keertje met alle 4 mijn hoefjes van de grond springen. Vind je dat niet cool? Nou Linda en Lilian moesten wel lachen, maar vonden ook dat ik wel moest proberen netjes stil te staan hoor. 
Dat heb ik dan maar braaf gedaan. 
2015 10 23 jay linda knuffelen                       2015 10 23 jay linda achterhoefje

Nou eenmaal door Greet en Linda weer helemaal APK gekeurd te zijn, mocht ik me klaarmaken voor de tussentijdse verhuizing....
Ja ik ben eerst naar Bianca van Stal het peertje verhuisd, Daar ging ik aansluiten bij mijn nieuwe ezel pleeg mama Sophie en mijn halfbroertje Lucas.... Dan konden we heerlijk saampjes met ons 3tjes even wennen aan mekaar voor dat we naar Jos gingen verhuizen.
2015 10 25 jay lisa liel             2015 10 25 jay trailer

Ik moet zeggen dat was wel fijn, ik liep ook heel dapper de trailer in, want ik voelde me al groot genoeg.Toen wist ik nog niet dat ik zooooo lang moest rijden naar Bianca toe, wel 3 uur was ik in mijn trailer. Toen ik er uit mocht, stond mijn vrouwtje Lilian en baasje Rene al klaar om  me op te vangen. Maar ook Bainca en Dick en hun ezeltjes hebben me heel hartelijk ontvangen. Eigenlijk vond ik het best oké bij hun in de wei, niet dat ik mijn Leone familie en mama lisa niet miste, maar ik vond het ook goed om bij een nieuwe ezelfamilie te gaan horen. Dat gebeurd nu eenmaal als je groot word en je mag de wijde wereld in gaan.
2015 10 25 jay liel bij bianca                          2015 10 25 jay liel hurken bij bella
Ik kon al heel goed overweg na 1 dag, met mijn nieuwe ezel vriendjes. Dat voelde gewoon heel goed.
Dat ik daarna eindelijk naar Jos, Bente en Alain ging verhuizen met hun familie.... werd weer een nieuw avontuur, en daar mag ik dan verder het Boefje uithangen.
Volgende maand ga ik nog vertellen over de verhuizing naar mijn nieuwe familie!
2015 10 25 jay rene nw fam   
Nu ga ik verder spelen met mijn nieuwe maatje Lucas bij mijn nieuwe mama Sophie!
Doeiiiiiiiiiiiiii allemaal en tot de volgende maand bij mijn laatste Dagboek Verhaal!
Toedeloekes van Boefje Jay

September Jay's Boefjes Boek
 2015 09 20 jay selfie liel*ikke op schoot voor een siesta*
Hallooooootjessssss, daar ben ik weer!!
Jemig zeg wat is de tijd gevlogen alweer, en wat heb ik een hoop te vertellen.... zoveel dat ik eigenlijk geen eens weet waar ik moet beginnen...... euhhhh oké ik ga een poging wagen om niet té erg van de hak op de tak te kwetteren,anders kan mijn vrouwtje Lilian het niet meer bij houden met typen. Haaaahahaaaa. 

Ach weet je ik begin maar meteen met het rotste nieuws wat ik me als veulen maar bedenken kon....
Je weet wel mijn "tante" Tiar, die verwachtte haar babietje nog, en ik zat maar te wachten en wachten totdat mijn nieuwe speel kameraadje eindelijk zou komen. Het vrouwtje zei me elke avond, zachtjes in mijn oor, misschien wordt je vriendje of vriendinnentje vannacht wel geboren?? En zo ging het al een tijdje. 
Toen "Tante"Tiara eindelijk haar kleine babietje ging krijgen, was er ineens paniek in de stal, moesten wij allemaal naar buiten de stal uit, en moest "Tante Tiara mee naar het paarden ziekenhuis. Gelukkig kwam ze na 3 dagen weer terug.
Verwondert keek ik op, maar ze bracht geen speel kameraadje mee voor me... ze kwam helemaal alleen.
Mijn mama Lisa vertelde me, dat het kleine babietje van Tanta Tiara was doodgegaan.... nou mensen ik heb mijn oren toen wel even laten hangen hoor. 
Maar niet alleen ik was erg verdrietig dat de kleine Boy ( want zo heeft het vrouwtje Lilian de kleine genoemd) niet in ons midden was, maar iedereen was eigenlijk wel triest.
Ik heb me toen voorgenomen om extra lief te zijn, zodat ik iedereen kon opvrolijken, en ik moet zeggen dat het heel aardig is gelukt hoor zonder opscheppen over mezelf. 
Ook tijdens de feestjes kon ik alle kinderen en ook de grote mensen weer laten lachen en genieten. Dat deed ons allemaal heel erg goed! We zullen Boy nooit vergeten, maar het werd ook weer tijd voor vrolijke momenten, met lachen gieren brullen, met rollen in het stro, geintjes uithalen met de andere dames van Leone, en nog veel meer. 
Daar wil ik nu verder over vertellen, ook al vind ik het jammer dat ik nooit met Boy deze geintjes kon uithalen of op avontuur kon gaan. Dag kleine Boy die ik nooit heb mogen kennen! <3
2015 09 20 veulen hartjes*wij hebben allemaal een hartje*          2015 09 20 veulen hartje Boy*en Boy natuurlijk ook*
In de tijd dat Tante Tiara alweer lekker thuis was, kwam onze dierenarts Florence elke dag op visite, om Tiara te controleren en een prikje te geven. Er was alleen ook een dag bij dat ik ook een halstertje omkreeg, jahaaaa. echt waar Florence kwam ook voor mij op bezoek en ik wist niet of ik er blij mee moest zijn. 
Nou ik kreeg dus een chip met een prikje werd die in mijn nek gezet, en verdomd dat was me best een vet dikke naald moet ik jullie vertellen hoor. Maar ik was me toch een dappere Henkie zei mijn vrouwtje... en mijn mama Lisa, die heeft helemaal niks aan me gemerkt omdat ik gewoon echt heel stoer bleef staan! Heel eventjes voelde ik een prik, maar voordat ik het wist was het klaar. Het enige wat je nog kon zien was het kleine kale plekje ( geschoren hoor) in mijn nek. 
Nu heb ik dus een chip, nee geen chips... hahaha , maar zo kunnen ze controleren wie ik ben, hoe ik heet en bij wie ik hoor. Mooi he? Nu blijf ik nog bij de Leone Familie, maar als ik de wijde wereld in trek, en naar mijn nieuwe familie ga... ja dan is het ook heel handig dat ik een chip heb natuurlijk. 
2015 09 15 jay chip*ik heb een chip gekregen*    2015 09 15 jay kaal chip*mini kaal plekje*
Ja want dat is natuurlijk ook weer een heel belangrijk nieuwtje, wat jullie al konden lezen op deze site bij Te Koop, daar stond het al vermeld, dat ikke ga verhuizen!
En niet zomaar he? neeeeeeheeee, ik ga naar een hele luxe ezel villa wonen, top stal, mooie wei, en ik krijg een heuse nieuwe mensen papa Jos, en nieuwe mensen vrienden Alain en Bente, maar dat is nog niet eens alles.... Tis bijna té mooi om waar te wezen, maar het vrouwtje Lilian zei dat het echt waar is! Ik krijg een nieuwe mama, een pleegmama, dat is Sophie, zij is een hele lieve "Tante" van Stal het Peertje en zij is gek op jonge ezeltjes zoals ikke.. bof ik eventjes he? Nou als of het maar niet ophoudt, Ik krijg daar alsnog een speelkameraadje, die ik helaas thuis bij Leone niet kreeg, krijg ik nu bij  mijn nieuwe aanstaande familie... En als het nog niet genoeg is, is het ook nog een halfbroertje van me! Lucas is een maandje of wat ouder dan ikke, en we hebben dezelfde knappe donker rode papa Luke! Hoe bijzonder is dat? Ik vind het knap spannend, ook wel eng, maar ook heel geweldig. 
Maar daar vertel ik dan ook volgende keer weer over in mijn dagboek! 
2015 09 07 jay eet blaadjes  2015 09 18 jay slaapt
Na al deze intensieve dagen, werd het wat rustiger, en gingen we saampjes gezellig naar de wei. Omdat er toch al weer wat meer appeltjes vallen is mijn mama altijd als de kippen erbij, om bergje op te sjokken en te gaan kijken of er wat ligt. 
Ja ik drink natuurlijk nog graag melk bij mama, en zij moet daarom wel wat extra eten. Alhoewel het vrouwtje Lilian altijd de valappetjes weghaalt, ze wil niet dat we buikpijn krijgen ervan. Zij geeft mama ander beter bijvoer voor mamas zeg maar. 
Op de mooie zonnige drogen dagen, liggen we lekker buiten in de zon, en ik heb ook heeeeeeerlijk op het schootje van het vrouwtje gelegen hoor. Maar even onder ons he? ik vraag me nog altijd af wie er nu het meeste van geniet, zij of ikke? hahahaa tis zoooo heerlijk om een siesta op schoot te hebben. 

Daarna weer lekker rennen en mijn tantes klieren, waarbij Tante Roncetje maar vooral ook Tante Pillar mijn grootste favorieten zijn hoor. Heerlijk daar kan ik heel goed mee stoeien, en bokken en springen en gek doen. Samen rennen doe ik meestal met Jessy dat is echt een hele gezellig meisje om mee te spelen hoor. Maar bij mijn Tantes kan ik mezelf nog meer uitleven, zij vinden werkelijk alles wel goed... maar zij kunnen zelf ook heel goed springen hoor!! Dus ik moet wel hard werken om ons Speel-Gevechtjes te winnen... hahahaaa
2015 09 30 jay helpt pillar*ikke ga ff Tante Pillar helpen*
Als laatste afgelopen maand zijn we weer een bezoekje van de dierenarts verder, deze keer kwam Greet ons allemaal een inenting geven zodat we weer een heel jaar gezond en wel blijven voor ezel-ziektes. 
Voor mij was dit het eerste prikje, na mijn chip prik dan, en dit was maar een heel dun naaldje hoor. Eigenlijk was dit een piece of cake zeg maar, peuleschilletje genaamd.  Greet deed gewoon van 1-2-3 hoppekee en klaar was het. Toen iedereen geweest was , werd het pas echt gezellig met Greet, want toen was er knuffel tijd, en kregen we allemaal een stukje wortel. 
Ik kan al geruime tijd genieten van een klein stukje knapperige wortel, die kan ik al heel goed bijten!
Ja lieve mensen de tijd vliegt voorbij, en voordat ik het weet ben ik alweer een half jaar, en al uitgegroeid, zoals mijn vrouwtje zegt; een hele knappe vent.... 
Mijn verhuizing komt daarom ook dichterbij, maar dat is weer iets om de volgende maand over te vertellen. 
Voor nu ga ik stoppen, want het is wel een heeeeeeeeeeeeel lang verhaal geworden deze keer.. hahahahaaaa 
Ik mag dan graag vertellen, maar nu is het weer speeeeeeeel tijd!! 
2015 10 03 jay en greet
Toedeloekes van Boefje Jay

terug naar boven


Augustus Jay's Boefjes Boek
 2015 08 12 jay wilgen tak*ik vind wilgentakken lekker*

Hoi Piepeloi

Daar ben ik alweer, wat is de maand weer omgevlogen. Het is dat het vrouwtje Lilian tegen mij zei: sjatje denk je aan de verhalen voor je dagboek? En toen wist ik het weer, jieeeehaaaa ik mocht weer heel veel vertellen.
Nou daar maak ik altijd wel tijd voor, want ik vond het de vorige keer erg gezellig.
Deze maand heb ik gezellig heel wat gespeeld in de fruitwei, dat was dolle pret en er was steeds wat nieuws te beleven.
Ja er werd natuurlijk weer pruimen geplukt door de mensen om ons heen, en weet je mijn mams is heeeeeel slim.
Die vertelde me dat zij altijd gaat kijken of er pruimpjes zijn gevallen op de grond. En dan sjeest ze snel naar de fruitwei, nog voordat 't vrouwtje het valfruit heeft opgeraapt. Dan scoren we wel eens een pruimpje, en ook een valappeltje.
Mijn mama kan die lekker van de boom trekken als ze zich uitstrekt, daar kan ik nog niet bij.
Maar 't vrouwtje verwend ons ook wel hoor dan knipt ze wilgen takken, en dan mogen we daar de blaadjes van af eten.
Nou ik moet zeggen die zijn verdomd lekker joh! en zelfs het schilletje wat om de wilgen takjes zitten zijn jummie jum.
2015 08 12 jay ontworming*hmmmm dat ruikt naar appeltjes*
Wat ik trouwens ook best lekker vind, is de ontwormpasta. Jaha.... omdat ik een veulen ben krijg ik hier bij Leone netjes mijn ontwormpasta op zijn tijd. En dan krijg van die lekkere, dat is een gel, en die smaakt naar........ appeltjessssss. Nou mensen ik kan zeggen, dat is helemaal niet zo verkeerd.
Maar ik moet weer op boevenpad als ik ontworming krijg, en weet je waarom? Nou mijn mams Lisa, die is namelijk helemaal gek op ontworm pasta, dat vind ze heeeeeeeerlijk. Maar zij hoeft het niet zo vaak te krijgen omdat zij al groot is. 
Ik krijg het dus vaker, en dan probeert ze altijd te slijmen bij 't vrouwtje om ook te krijgen. Ze probeert het zelfs bij mij af te pakken. 
Maar heej hoo... dat gaat zomaar niet, en dan ga ik gewoon heel snel die appeltjes-gel opeten... en dan kan mams niks bij mij afpakken. hahaha. Ja ha ze heeft het me zelf geleerd, soms moet je slim zijn en snel , hup ingepikt.
Maar nu ik al groter gegroeid ben mag ik nu met de "groten" mee doen met de ontworming.
2015 08 30 jay kijkt stoet*ik ga ff naar de stoet kijken*       2015 08 30 bronk stoet*ik kon ook de mooie kleren zien*
Na al dat eten en ontwormen en zo, houdt ik me vooral weer bezig met rondsjezen, bergje op en af rennen, en hier en daar eens een tante pesten of Jessy, want ja die zie ik zelf toch niet als een tante van me hoor.
We maken vanalles mee hier bij Leone, op een dag nadat we lekker hadden rondgesjeesd.... hoorden we een hele boel getetter zeg ik je. ja echt. Heel raar dat had ik nog nooit gehoord. En een rommelde bom bom bom bom. rommelde bom, reteketet...
Nou zijn wij ezels vrij rustig van aard, en slaan wij niet echt meteen in paniek op hol zoals paardjes dat doen.
Maar goed, op veilige afstand bekijken wij meestal de situatie, en ja dat deden we nu dan ook.
Het bleek dat er een processie voorbij kwam, nou ja zeg, dat is me wat..... ja een hele groep mensen, en die praten en maken muziek, het het ruikt heel raar die rook die erbij is. Maar goed wij hebben onze oren gespitst, en we hebben eens goed gekeken, Tante Tiara kon er niks aan doen maar die kreeg stress diaree, misschien omdat de baby in haar buik ook nog duwt? 
Ze kwamen 2 keer langs die grote stoet en t' vrouwtje kwam wel even kijken of we niet té veel er van over de toeren waren. 
maar dat was gelukkig niet zo, op die diaree na dan.
2015 08 28 jay helpt klus*ik help wel graag een hoefje*

Natuurlijk heb ik meer gedaan dan dat, want er was tijd genoeg om het baasje René te helpen met klussen.
Ja ha. die weet niet van ophouden zeg, nu heeft hij eerst de voortuin bij de voordeur in orde gemaakt, en hij is daar nog bezig hoor. Onder tussen is het baasje ook nog begonnen in de wei bij ons, met het uitgraven een een stuk grond.
Hij stond maar te meten met zijn meetlat, en ik heb even geholpen met het uitzetten van de goeie maten. TJa ik ben de beroerste niet om een hoefje te helpen natuurlijk. En ja hij heeft het goed gemeten hoor.
Raad eens wat hij gaat maken? ja heus? een extra stalletje in de wei! Dat zal binnekort wel verder gaan, dus dan kan ik weer gaan helpen en kan ik vertellen hoe het gaat.
Maar ik ga er weer vandoor, ik ga nog eventjes lekker rennen met Jessy.
want daarna ga ik weer lekker mijn stro bedje in voor de nacht, mama zegt namelijk dat we binnenkort nog een speel maatje krijgen.
Tante Tiara krijgt als het goed is , heel binnenkort een babietje.
Dat is nieuws voor volgende keer.
2015 08 16 jay rennen met jessy*ik ben dol op rennen met Jessy*
Toedeloekes van Boefje Jay
terug naar boven

Juli Jay's Boefjes Boek 
Hoi piepeloi,

Hier ben ik dan Jay, momenteel de jongste spruit van de Leone-Familie. En ik heb de pen gekregen van Jessy,
mijn grote speel vriendinnetje. Al moet ik zeggen dat ik er geen barst van snapte wat ze hiermee bedoelde hoor.
Ja Ja geef me die pen nu maar zei ik tegen Jessy, ik denk daar kan ik best iets mee gaan boeven, maar nee hoor ze zei dat het geen echte pen was, maar dat ik iets mocht vertellen over mijn avonturen.
Jessy vond dat ik wel wat mocht vertellen, en dan zou ons vrouwtje Lilian het allemaal opschrijven en foto's erbij maken. Nou dat vond ik best wel gaaf en stoer, dus ik dacht hup voorruit met de geit... euh met de ezel. hahahaa.
2015.07 jay halster
Ik ga jullie meteen ff vertellen hoe blits mijn halstertje is, nou ja ik mag het eventjes lenen van Jessy hoor. Mijn eigen halstertje is zwart en nog heel klein verstelbaar voor mijn ...al zeg ik het zelf.. charmante snuitje. Ja mensen ik ben best ijdel, en ik hou ervan om er mooi uit te zien. 
Dus ik ben er niet vies van om een kleine modeshow te lopen met die verschillende halstertjes, dan kan het vrouwtje mooi kijken welke mij het mooiste staat en kan ze een nieuwe voor mij kopen.
Op de foto heb ik die licht rode van Jessy aan, die is nog ietsjes te groot, maar ik moet zeggen dat ik zelf de zwarte wel stoer vind, maar de rode is gewoon echt vet blits. Een beetje vervelend vind ik die halstertjes nog wel om die zelf om te hebben. Maar ik vind het gewoon top-dingen wanneer de anderen ze om hebben. LOL joh, daar kun je heel wat boeven momenten mee uit freten hahahaa. Ja ik trek er heel graag aan, gewoon om een beetje mama Lisa te klieren, maar ook Tante Roncetje, want dat is mijn lievelings tante hoor.
Dan klier ik haar, en dat vind ze allemaal wel best, ja totdat ik té ver ben gegaan en dan is ze het toch wel echt heel ernstig beu, en dan komt ze me in volle vaart achter nagerend als ik weg loop hahaha. Dat is altijd plezier met haar samen. 
Naast al het stoeien en plagen, ben ik ook wel lief hoor, dat zegt mijn mams Lisa tenminste, en het vrouwtje Lilian trouwens ook, dat fluistert ze altijd in mijn flapoortjes.
Mijn favoriete bezigheid van Boevenstreken afgelopen maand was toch echt wel het vliegenmasker aftrekken hahahaa, leuk joh die kleurrijke sliertjes daar kan je lekker aan knabbelen en dan huppa flink trekken eraan, dat vinden de andere niet zo leuk. Maar ik balk me een breuk als ik het naar beneden getrokken krijg, of aan de klittenband kan trekken en losfloept hahahaha altijd dol komisch al zeg ik het zelf.
2015.07 jay halster in mond*ik heb weer een halster te pakken hahaa*        2015.07 jay sliertjes lisa schuin*bij mama trok ik het los, net een piraat hahaa*    2015.07jay lisa opsprong*kijk eens hoe hoog ik opspring bij mama* 
Verder heb ik afgelopen maand natuurlijk heel veel buiten gespeeld, omdat het zulk een prachtig weer was. ach ja en af en toe een regenbui daar smelt ik ook niet van hoor, dat koelt dan ook weer lekker af. 
Als het 's avonds afkoelt dan vind ik het ook heerlijk om te stoeien, dus lekker rennen, botsen, de pas afsnijden, 
opspringen, in de nek hangen, in de wangen happen of in de poten. Jongens ik verzeker je, dat zijn een hele hoop boeven streken die leveren 100% zekerheid op lol!!
Ook heb ik geprobeerd te plagen bij de mensen, maar het vrouwtje Lilian zegt dat het niet mag. En ze is streng hoor. Want ze vind dat ik een brave ezel moet zijn en worden, ik mag niet happen, niet knabbelen om uit te dagen voor te spelen, dus ik probeer wel eens stiekem de veters los te trekken. Dan hoor ik toch wel dat ze heel voorzichtig begint te lachen hoor het vrouwtje, of de visite! Maar het liefste vinden ze mij als ik ga lik zoentjes geven. Dat vind het vrouwtje veel liever zegt ze steeds.
2015.07 jay schoenveter*schoenveter-aanvalluuuuh*     2015.07 jay likt*lik kusjes geven is ook heel leuk*
Ojeetje zeg, ik ben al flink aan het babbelen geslagen, het bevalt me eigenlijk wel goed, dat ik deze klets-pen heb gekregen van Jessy. Dank je wel lieve speel-vriendin.... ik vertel nog even over mijn avontuur met Linda de hoefsmid en dan ga ik snel weer met Jessy spelen.
Onze hoefsmid Linda kwam op 18 juli, en dat was weer een feestje hoor, ach ach, wat is het toch heerlijk dat we zoveel knuffels krijgen van haar. Ja oké we moeten ook onze hoefjes laten doen, en dat is best moeilijk om op 3 pootjes te staan, en het kietelt enorm!! 
Maar het leukste van haar bezoek is, het belonen met zoveel knuffels voor ons allemaal. En ja ik ben natuurlijk nu nog steeds de benjamin van Leone, dus ik kreeg extra veel aandacht van lieve Linda. Ze wilde me wel op schoot nemen hahahaa. lief he? Nou ik kreeg zelfs wat hooi en ze deelt ook worteltjes uit als we heel goed ons best doen, wie zegt er dat een bezoek van de hoefsmid niet leuk is??? nou wie??? zie je wel niemand, want bij Linda is het altijd een klein feestje. Nog even, want als Tante Tiara haar eigen babietje krijgt, dan ben ik niet meer de kleinste van de familie, dus ik hoop dat Linda niet vergeet dat ik net zoveel knuffeltjes wil als de kleine die dan komt.
2015.07 jay kijkt bij linda*ik mag eerst even kijken wat Linda allemaal doet*   
 2015.07 hoefje jay linda*mijn kleine hoefjes aan de beurt*    2015.07 jay in de armen van linda*aaaaaaaach Linda loves me*
Nou beste mensen, ik ga er weer vandoor, ik vertel graag, en speel graag, maar ben stiekem ook een beetje moe geworden.
ik beloof dat ik volgende keer weer ga vertellen, over al mijn boeven streken hahahaa.
bedankt voor het lezen en tot de volgende maand.
toedeloekes van Boefje Jay
2015.07 jay gaapt*gaaaaaaaaaaap*

Deugniet Dagboek

2013.11 luna 2 kijkt omLuna, onze jongste spruit van leone, heeft haar eigen Deugniet Dagboek gekregen. Ze gaat hier lekker vertellen wat ze zelf wil. want onze Deugniet is altijd in voor actie, en weet heel goed wat ze wil, en ook wat ze wil vertellen. ( of niet?) Geniet mee van onze schattige deugniet Luna.

 

 

Terug naar boven

mei Deugniet Dagboek

Hallo beste Dagboek Lezers,
Hoera het is al weer de maand mei geworden, dus ik mag van afgelopen maand al mijn deugniet streken weer vertellen.
Nou moet ik zeggen dat er in het nieuws al veel te lezen is, maar mijn eigen verhaal is natuurlijk stiekem toch leuker! Hihihi
2014.05 luna kuif borstelen*ik krijg een feest kuif*  2014.05 luna kuif opzij*hip op mama's feest*
We hadden een leuke maand in april gehad zeg, we begonnen al meteen met de verjaardag van mijn mama Lisa. Die op 3 april jarig was, en die dag waren er veel kindjes bij ons op ezel visite, en samen mochten we zingen voor mijn mamsie, met haar feest muts op.
Cool joh, dat was me een feeske! Daar ben ik altijd wel voor in hoor.
En we kregen allemaal een stukje wortel, nou dan sta ik er graag bij om mee te smikkelen, jummie.
Ook Tante Roncette was jarig op 16 april, en die dag mochten we heel lang opblijven en buiten spelen omdat het zo’n mooie dag was. Ook voor haar hebben we flink gezongen hoor!
Want Tante Roncetje is altijd heel lief voor mij, ik ben ook heel graag bij haar in de buurt moet ik zeggen, altijd gezellig! Al ben ik nog druk bezig met oefenen voor het goed en hard balken, het lukte al een klein beetje.
Nadat deze 2 feestjes voorbij waren, werd het heel anders druk bij Leone.
Ik kon natuurlijk lekker door deugenieten, rollen in het zand, mama achterna zitten, samen met Eden lol maken in de wei, bij Tante Roncetje wat hooi afpikken, en natuurlijk mijn favoriete deugniet-spel;
De poepschep omduwen van het vrouwtje Lilian……….
Maar bij al mijn avontuurtjes, was er ook veel visite bij ons.
2014.05 luna rollen in het zand*hup met de beentjesssssss*  2014.05 eden luna poep schep*samen met Eden is poepschep duwen veel leuker!*  
Zo kwamen mijn nieuwe mensen mama en papa veel op visite en dat vinden wij allemaal erg leuk.
Al worden Eden en Ikke natuurlijk wel lekker veel voorgetrokken maar wij vinden het helemaaaaaaaal niet erg om de meeste aandacht te krijgen hoor, heerlijk knuffelen met Frieda en Luc is heel gezellig moet ik zeggen.
Eerst kwamen Frieda en Luc toen Eden en ikke gecontroleerd werden door Greet onze lieve dierenarts.
Ik vond het helemaal niet erg, Greet heeft mijn lijfje gecontroleerd, mijn hartje geluisterd en nog veel meer. En ik hoorde het wel dat ze vertelde dat ik helemaal gezond was. Eden ook en we waren alletwee heel dapper.
Maar ik moest nog een prikje, die heeft Eden al eerder gehad toen ze nog een Edentje was.
Gelukkig was Lilian dicht bij me, dat was ik toch wel gewend, maar aan mijn andere kant was gelukkig Luc heel dicht bij me.
Hij heeft me heel goed gerust gesteld, en hij vertelde dat het allemaal goed kwam.
Eigenlijk waren Luc en Ikke zo erg samen aan het knuffelen en het vertellen, dat ik niet in de gaten had dat het prikje al voorbij was. Het leuke was, dat Luc het ook niet in de gaten had en maar lekker door bleef knuffelen met mij hahahaha leuk hoor.
Onze nieuwe mensen familie kwam na een week weer, en dat was ook heel gezellig toen kwam onze lieve hoefsmid Linda… eerst ff knuffelen en daarna de voetjes optillen.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik af en toe het té erg vind kriebelen en dan kan ik niet goed stilstaan hoor.
Maar ook toen kwam Luc mij helpen, ook al zette hij met even een beetje klem tegen de muur, ik vond het toch heel fijn. Want dan moest ik wel stil staan, en kreeg ik weer nette hoefjes gemaakt van Linda.
Omdat ik zo goed mijn best had gedaan, kreeg ik weer heel veel knuffels en natuurlijk van de hoefsmid een stukje wortel.
Eden en ik waren allebei klaar met de hoefjes, en toen gingen we ook nog samen met Frieda, Luc en Lilian op de foto.
Al wist ik niet waarom.
Dat was daarna wel duidelijk, het was onze Grote Spannend Verhuisdag!
2014.05 luc luna liel*ikke met Luc en Lilian*  2014.05 frieda eden liel*en kijk mijn verhuis-vriendin Eden met Frieda en Lilian*
Nadat iedereen koffie had gedronken, gingen Eden en ik op wereldreis naar België.
Spannend was dat joh.
Ik had natuurlijk nog even een melkje gedronken bij mama, gewoon omdat ik dat lekker vind hoor want ik eet en drink genoeg.
Na een laatste knuffel aan iedereen, maar vooral aan onze mama’s natuurlijk mochten we in onze trailer stappen.
En weet je ik was best wel dapper vond ik zelf. Ja oké de overgang van de klep naar de trailer vond ik een beetje eng maar het vrouwtje Lilian legde er gewoon wat stro over. Dat hielp want toen kon ik de opening niet meer zien. lief he?
Toen stonden Eden en ik daar met zijn tweetje, en gingen we op weg, samen met Luc en Frieda en René en Lilian. Ja met zijn allen op pad naar onze nieuwe ezel villa.
Bij aankomst stond mevrouw Paula op ons te wachten ze was zo blij ons te zien, en ze was zo lief
Dat Eden en ikke ons meteen op het gemak voelde.
Fijn was het dat Frieda en luc er ook waren. En René en Lilian ook. Dus zo voelde wij ons best wel dapper en stoer, gingen we meteen mee naar onze nieuwe wei en stal, en mochten we lekker een hapje grazen en de stal verkennen.
Toen Eden de stal drempel over durfde, heb ik me echt rot gelachen. Nee ik ben niet alleen een deugniet…. Eden is het ook hoor!
Zit het vrouwtje Lilian op haar knieën in het stro om ons gerust te stellen, gaat Eden naast haar gewoon een hele grote plas doen. Hahahaha spetter spetter!
Maar goed daarmee was onze stal wel ingewijd zeg maar.
Ik keek mijn ogen uit, ik zag mooie hekken, die Luc zelf heeft gemaakt!
En ik hoorde een uil roepen, oeh oeeee oe hoeeee, heel bijzonder, en dat maakte ons avontuur wel compleet hoor.
Want we waren op een hele mooie nieuwe plek gekomen, en het was heel gezellig.
Ja totdat iedereen wegging, en wij eventjes alleen konden wennen, toen vond ik het niet meer zo leuk.
Toen iedereen terug kwam, was ik een beetje onrustig geworden, ik vond het uitstapje wel genoeg zo, en ik ging op en neer lopen voor het hek.
Toen was ik een beetje boos, en toen heb ik Eden geschopt, dat was achteraf helemaal niet nodig, en niet lief ook.
Want Luc en Frieda gingen voor ons zorgen, en ze verwennen ons heel erg met veel aandacht.
Maar dat wist ik toen nog niet zo goed, maar nu wel. Eden en ikke vermaken ons best, en wij zijn
De chocolade meisjes samen. Maar Frieda en Luc houden ook heel erg van bruin, zelfs hun honden zijn ook bruin.
Tis een prachtige plek daar in België, en ze hebben ook de foto van ons doorgestuurd naar onze Leone familie, om te laten weten dat het goed gaat.
Super he?!
2014.05 015 eden in stal bij frieda en luc*mijn vriendinnetje Eden in onze stal*  2014.05 012 luna balkt*en ikke zelf in de wei bij Frieda en Luc*
Nou lieve lezers, tot hier is mijn dagboek, ik woon nu niet meer bij de Leone familie,
En ik ga nu lekker verder deugnieten met Eden bij onze nieuwe familie Frieda en Luc.
Ik vond het heel leuk om in dit dagboek te mogen vertellen, en ik weet zeker dat jullie nog wel eens van ons horen bij het nieuws.
En ik weet ook zeker, dat het vrouwtje Lilian wel weer iemand anders van de ezeltjes vraagt om in het dag boek te vertellen.
Heel veel knuffels van Eden ook.
Knufje Luna

Terug naar deugniet dagboek

Terug naar boven

april Deugniet Dagboek

2014.04 luna poep schep*ikke met de poepschep in de mond, ga eens een hoefje helpen *
Hallo best mensen allemaal
Eindelijk is het alweer de volgende maand geworden, en is het voor mij weer tijd om te vertellen wat ikke-zelf en de andere meiden allemaal hebben meegemaakt de afgelopen weken.
En dat is veeeeeeel kan ik zeggen, dus neem een kopje koffie of thee erbij en neem de tijd om hier alles te lezen in mijn extra lange dagboek-verhaal.
Dan neem ik de tijd om alles te vertellen.
Afgelopen maand hebben we super veel genoten van mooi zonnig lente weer, nou dat beviel ons moet ik zeggen uitstekend.
Het was een fijne maand met ons meiden sixtetje, want ja toen waren we nog met zijn zesjes.
De 3 mama’s met de 3 dochters samen bij elkaar.
Onze familie is inmiddels een klein beetje veranderd zo op de laatste dagen van de afgelopen maand.
Want zoals jullie weten is Jente verliefd geworden of Daisy en haar familie… of was het nu andersom? En ja de Grote Spannende Verhuisdag was nog niet gepland dus wij dachten ach het duurt nog eeuwen dus tijd genoeg om samen te spelen.
Nu zijn die weken voorbij gevlogen en Daisy en Roel en de kids hebben ons bezocht en hard geklust thuis aan de nieuwe luxe stal. Toen werd het tijd voor Jente, om de wijde wereld in te trekken.
Jemig zeg dat is spannend joh.
Jente vertelde me dat ze het super gaaf vond om te gaan verhuizen maar dat ze ons erg zou gaan missen en dat ze het eigenlijk ook heel spannend vond.
Dus in het laatste weekend van afgelopen maand is zij door het baasje René en het vrouwtje Lilian verhuisd naar haar nieuwe thuis. We hebben al gehoord dat ze het goed maakt al moet ze natuurlijk nog wel even wennen. Ze woont nu samen met het paardje Lovely.
2014.04 luna rollen*als de stoep wordt geveegd, ga ikke lekker ff rollen*  2014.04 luna vacht vol*en zo ziet mijn vachtje op mijn rug er dan uit*
Nou vinden jullie dit geen geweldig spannend avontuur?
Ja zeker ik ook. Dus ik ben aardig nieuwsgierig geworden hoor.
Ik ben inmiddels ook al een grote meid, en ik mag van mijn mama ook de wijde wereld in.
Maar zei mama Lisa, alleen als het héle lieve mensen zijn, net zo lief als Daisy en Roel en de kids.
En mama wilde ook nieuwe mensen zelf spreken en zien dat ze lief voor mij zouden zijn.
Nou toen werd ik me toch verdrietig moet ik zeggen.
Ja ik leg het wel even uit… nou de wijde wereld in gaan is spannend, en al zal ik dan mijn leone familie missen, toch wilde ik dat grote avontuur wel aan gaan.
Maar zeg nu eerlijk, net zo’n lieve nieuwe familie vinden als Jente heeft gevonden? Nou nou, dat kan toch nooit lukken dacht ik.
Maar mama was streng, en ja ssssstt zachtjes gezegd… onder ons.. het vrouwtje Lilian is zekers net zo streng als mijn mama Lisa hoor!
Maar ik zag mijn grote Droom avontuur in duigen vallen.
En ja er waren al enkele mensen naar mij komen kijken maar er zat geen verhuizing in de planning.
Toch zijn de wonderen de wereld niet uit kan ik julllie uit eigen ervaring nu vertellen.
Ja op een dag kwam er telefoon uit België, en die mensen wilden graag op ezel visite komen.
Nou ons vrouwtje Lilian vind dat altijd gezellig, dus na 1 week kwamen Frieda en Luc op visite.
Niet te geloven hoor, maar zij zijn super aardig dat wist ik meteen, zo lief als ze voor ons alle 6 waren.
Ze kwamen lekker lang op visite en er werd verteld en gekriebeld en geknuffeld, dat was echt
Een fijne middag voor ons allemaal.
Wat daarna allemaal gebeurde? Dat kan ik niet vertellen want Frieda en Luc gingen binnen koffie drinken met ons vrouwtje Lilian.
Toen hoorde we niks meer, en dat vonden wij alle 6 wel jammer.
Tot het weer weekend werd, en wat denk je… toen kwamen Frieda en Luc weer op visite.
Dat was een verrassing, en alweer werd het een knuffel feestje met zijn allen.
Al viel het mij wel op, dat Eden erg veel aandacht kreeg en bij Luc in de nek mocht kruipen om samen te kroelen en ze mocht ook op de foto met hun.
Toen heb ik tegen mama gezegd die avond, voor dat ik in mijn stro bedje kroop…dat ik , net als Eden, een beetje verliefd was geworden op deze lieve mensen.
Mama zei niks, ze knikte alleen maar, ja ze had het gezien.
Nadat Frieda en Luc naar huis waren gegaan en ons nog hadden gedag gezegd, kwam ons vrouwtje Lilian ons een groot nieuws vertellen.
Ze heeft verteld dat Eden naar België mocht verhuizen, ze mag de wijde wereld in
En zij mag Frieda en Luc gelukkig gaan maken. Want zij zijn ook verliefd op Eden!!
Is dat niet geweldig?!
Ja ik vond van wel, maar het avontuur van Eden werd nog spannender, want ja Eden allenig in België gaan wonen dat vond niemand een goed idee.
Mama Izzy van Eden vond het niks, Eden zelf ook niet, het vrouwtje Lilian al helemaal niet, en Frieda en Luc wilde ook niet 1 ezeltje alleen gaan houden.
Toen hebben ze gevraagd of Eden samen met mij , bij hun mocht komen wonen.
T Leone Team heeft daar over na gedacht, en het mag!! Jieeeeeeehaaaaaaaaaa.
Is dat niet cool. Dus ik mag samen met Eden gaan verhuizen, en dat is toppie, want Eden en ikke zijn 2 bruine meiskes en wij spelen graag samen.
Eden is eigenlijk altijd al als mijn grote zusje geweest, en ik kan veel van haar leren.
Super gezellig lijkt me dat, ook al betekent dat we dan afscheid nemen van onze mama’s en de leone familie.
Eden en ikke gaan het samen gezellig maken met Frieda en Luc!
We wachten nog deze maand af, want een Grote Spannend Verhuisdag is nog niet gepland.
Maar ik heb wel al gehoord dat onze nieuwe lieve mensen mama en papa nog op visite komen,
Daar verheug ik me al op.
2014.04 frieda en Eden*Frieda met mijn vriendinnetje Eden*  2014.04 luc en luna*ikke saampjes met Luc knuffelend*
Nou wat vinden jullie ervan, spannende tijden he? Bij ons bij Leone!
Nu heeft het vrouwtje Lilian mij beloofd, dat ik volgende maand nog gewoon in mijn dagboek mag vertellen over mijn avonturen.
En als ik samen met Eden ga verhuizen, dan mag ik mijn verhuis verhaal ook nog vertellen.
Dat is mooi toch, want ik vertel graag in mijn Deugniet Dagboek.
Naast al deze spannende nieuwtjes… heb ik afgelopen weken natuurlijk gewoon door gedeugniet hahahahaa. Ik heb de poep schep weer weten om te gooien, en een etensbak omgetrapt en ingedeukt, ik heb gerend, en gebokt, en het vrouwtje in de laars proberen te happen hahaha LOL is dat.
Komende weken ga ik gewoon door met samen spelen, lekker samen duwen, maar ook siësta houden en rollen in het zand.
Ach mensen ik verveel me echt niet hoor.
Maar nu moet ik echt gaan stoppen, mijn verhaal is eigenlijk al zoooooo lang, en jullie kopje koffie of thee is al lang leeg.
Tijd om weer te gaan spelen met Eden, mijn kleine Grote Verhuis-zus.
2014.04 luna lisa siesta houden*en dan moet ikke even lekker rusten in de zon met mijn mama* 
Knufjes van Luna

Terug naar deugniet dagboek

Terug naar boven

maart Deugniet Dagboek

2014.03 luna poortje schuur*kiekeboe bij het poortje*
Hallootjes lieve mensen
Hier ben ik weer Luna… la Bella Luna…… la la la la laaaaaaaaaa
Ja sorry ik ben nog een beetje in de carnavals stemming en probeer het bella Luna liedje met het vrouwtje samen te zingen.
Maar ik moet spijtig genoeg toegeven dat ik het balken nog niet onder de knie krijg.
Ik kijk heel goed naar de andere dames, en luister vooral heeeeeel goed naar Eden want zij doet het
me steeds goed voor en wil het me heel graag leren, maar het lukt niet echt.
Toch is carnaval heel leuk, want dat zingen is 1, maar het verkleden is 2, dat is echt gezellig hoor.
Rare kleurtjes, gekke pruiken, te gekke glimmende dingetjes… ik vind het wel cool moet ik zeggen.
En ik ben niet de enigste hier bij Leone hoor, de andere langoortjes vinden het ook wel leuk hoor.
Naast al dat carnavallen is er gelukkig ook nog tijd genoeg om te spelen.
2014.03 lisa luna poep schep*samen met mams de poepschep omduwen*  2014.03 lisa luna stoeien fruitwei*worstelen met mama is ook leuk*
Ja ja het voorjaar hangt in de lucht, en mijn vriendinnetjes hebben dan af en toe ook een zin om lekker te rennen met z’n allen.
Ook mama doet mee, en tante Roncette gaat dan lekker gek balken hahahaa, je lacht je rot.
Tante Izzy gaat dan bokken met Eden, en rondjes rennen in de fruitwei. Ze voelt zich dan weer jong zegt mama. Mama zei ook dat meisjes wel eens af en toe een dolle bui hebben, maar dat het altijd
Erg gezellig is met een meiden clubje.
Nou ik doe gezellig mee joh, springen bokken, en opbotsen tegen mijn grote vriendinnen allemaal.
Maar ik wil af en toe ook nog even een beetje melk bij mama drinken, al ben ik al best een grote meid, bij mamsie is het altijd lekker.
En samen met mama ongein uithalen is ook leuk, dat kan mijn mama ook best goed hoor.
Samen de poepschep onderzoeken en proberen om te duwen. Das altijd lol, dan gaan we het vrouwtje Lilian “helpen”hahahaaa. Maar mama is wel altijd de sterkste hoor en wint altijd met rennen. Ik doe mijn best om mee te trainen, ik heb net zo’n stevige benen als mam, dus ik hoop dat ik later als ik groot ben ook zulke krachtige sprint-benen krijg.
Ik vind het wel lachen om haar een beetje te pesten, maar als ze er genoeg van heeft, dan is het rennen geblazen hoor.
Dan sjeest ze achter me aan in de 6e versnelling, en ja ze heeft best heel veel spier ballen hoor!
Mijn mama is de fierste en gespierste , hihihi.
2014.03 luna jente op stalbox*samen met Jente in de box binnen*
En Quin de hond een beetje uitdagen, zodat zij kusjes komt geven aan ons aan het hekje.
Maar verdikke me ik ben nog zo klein, dus ik kan er niet zo goed bij. Gelukkig doet Jente het voor hoe ik op mijn tenen-hoefjes moet gaan staan, halsje moet rijken en dan krijgen we een lik kusje van Quin. Maar ik ga ook vaak spelen in de stal met Eden en Jente, saampjes eten, beetje plagen, beetje spelen, beetje rusten ook nog en natuurlijk nog wat knuffelen.
Dat vinden wij allemaal fijn, ik ook, heeeeeeeeeeerlijk is dat kan ik geen genoeg van krijgen.
Lekker kroelen-woelen hahaaa.
Als ik het vrouwtje van ons lekker in de weg ga lopen, ga ik altijd vragen voor knuffels en kusjes.
En psssst niet zeggen hoor, maar ze trapt er altijd in joh.
Dan stopt ze ff met werken en knuffelt ze lekker met me. Laatst had ze het foto toestel bij haar, en we hebben samen lekker veel knuffel lol gehad en ze heeft er toen leuke foto’s van gemaakt.
Maar heej ik heb dat geërfd van mijn mama, die kan ook zo goed knuffelen, altijd pret dus.
Samen knuffelen maar ook met mensen knuffelen dat is super leuk.
Maar na het knuffelen met het vrouwtje of met de gezellig visite, is het ook weer heerlijk spelen in de wei hoor.
Lekker hooitjes happen, en natuurlijk als de zon schijnt nemen we saampjes een heerlijk zonnebad tijdens onze siësta.
2014.03 lisa liel knabbelen*kijk lachen joh, mama knuffelt het vrouwtje lilian omver*  2014.03 luna knuf liel*ikke niet, ik ben super-knuffel-aar*
Ja ja ik heb het maar gEZELlig hier bij Leone met de ander dames…. Tis nog altijd hup hup hup wij zijn de Leones meiden club.
Tot de volgende keer maar weer
Heel veel knuffeltjes
Van Luna

Terug naar deugniet dagboek

Terug naar boven 

februari Deugniet Dagboek

2014.02 luna bal snuitje

Hallo alle fans,
Ja time flies, en voordat ik het wist was het weer tijd om in mijn dagboekje te schrijven of beter te vertellen natuurlijk.
We zitten in een rare winter schijnbaar, zoals mama Lisa vertelt, dus ik ga maar eens starten met vertellen.
Afgelopen tijd is het maar een raar weer geweest, mama vertelde dat het winter was en dat het koud zou worden met witte vlokken.
Nou ik was heeeeeel benieuwd want dat had ik nog niet mee gemaakt, maar het schijnbaar heel speciaal.
We hebben eigenlijk nu al die weekjes, wel veel regen gehad, maar dat kende ik al, en ik heb er eerlijk gezegd best een hekel aan. Bah bah, dan wil ik wel buiten spelen, maar uiteindelijk kies ik toch het afdak of de stal met mijn natte koppie.
Het ergste vind ik eigenlijk dat de regen allemaal modder maakt in onze speelwei, das wel eventjes leuk om doorheen te sjezen, maar als ik dan helemaal vol modderklodders zit, heb ik er eigenlijk ook mijn snuitje van vol.
Waar blijft die kou en die witte vlokken zoals mama vertelde?
Ik ben misschien van ongeduldig van aard, maar heej als die winter-vlokken niet willen komen, dat ze dan maar mooi wegblijven.
Toen ik met mamsie en de andere dames op stal stond hebben we samen besloten dat we weer zin in lente hebben, zon en groene wei met gras om te grazen en de hele dag buiten te spelen.
Klinkt toch beter dan witte vlokdingen die niet willen komen.
2014.02 luna bal*kijk eens wat een gave grote bal om te spelen.... toen was ie nog nieuw*
Gelukkig heeft het vrouwtje oog voor onze speelwensen, en ze heeft ons getrakteerd op een nieuw spelendingetje. Of liever een heel groot spelen ding zeg…
Zo was het op een dag eind januari dat het vrouwtje een grote blauwe bol in de wei kwam leggen.
Ikke was er als 1e bij natuurlijk, ja haantje de voorste als het om loltrappen gaat hoor.
De rest stond nog even hooi te eten, maar dat liet ik gewoon liggen, die grote blauwe bol was veeeeeel interessanter….
Ik ben niet bang hoor, dus ik ging meteen ff ruiken, snuffelen, voelen, duwen , kijken…. En jawel… toen wist ik het zeker, het was een reuze speel bal. Jippie jeeeeeeeeee.
Ja we hebben wel een groene kleine, en een vaal roze bal, maar die hebben we lek gemaakt, dat is
Een flubber geworden. Dus een nieuwe bal was heel welkom.
Het vrouwtje vertelde dat ze met Marij, de peettante van Jente, in de winkel was, en dat ze even hebben staan kiezen welke speelbal ze voor ons zouden kopen. Het is de grootste blauwe geworden.
Nou vrouwtje en Marij, goed gekozen hij is té gek hoor.
Ik heb er al mee door de modder geduwd, en op een gegeven moment rolde ie zo hard, dat ik erachter aan moest rennen. WHAHAAH jieeeeehaaaa. De rest van mijn ezel familie stond maar te kijken wat ik allemaal aan het doen was…
Maar ja, toen ineens bleef de bal in de modder plakken, en stond ie stil en ik lag in ene met mijn buik en mijn voorpoten over de bal heen, hahahahaa.
Was best cool eigenlijk, maar gelukkig was ik niet gevallen en gleed ik weer van de bal af.
Gelukkig was het vrouwtje te laat met haar foto camera, want echt charmant was het niet eigenlijk.
Oja wisten jullie dat ik die bal eigenlijk ook nog lekke vind? Ja hoor ik heb er al veel aan gelikt hahaha, dat kriebelt aan mijn tong, maar ja nu zit ie vol modder dus doe ik het liever niet meer
Dat is jakkie!
2014.02 wendy luna*ja nog even en het lukt om op schoot te klimmen*  2014.02 luna op schoot bij wendy*hahaha kijk nu ben ik bij Wendy op schoot, gezellig!*
Nou ik wil weer gaan ballen met Jente en met Eden, maar ik ga nog even het laatste vertellen
Want we hebben afgelopen maand best weer verschillende visite gehad, altijd gezellig want dat betekent veel extra knuffelen, aandacht en borstelbeurtjes. Zo kwamen Lisa en Jord, speciaal met Jente knuffelen, maar ook Roncette werd heel erg verwend met veel aandacht. Ze kwamen met veel visite groot en klein, Sterre en Judith maar ook Vera en Opa Jo waren erbij. En wij werden allemaal heerlijk geknuffeld en geborsteld, we zijn altijd blij als ze komen! Ook al is Jente hun favorietje, dat snap ik wel want ik vind Jente zelf ook super lief, speel ook heel vaak met haar.
2014.02 jord lisa sterre jente*kijk daar is Jente met Jord, Lisa, kleine Sterre en mama Judith*  2014.02 jord lisa allemaal borstelen*allemaal aaitjes voor mijn mama Lisa, en daarna ben ikke aan de beurt*
Maar ik kreeg zelf ook 1 keer de kans, om bij de visite zowat op schoot te kruipen.
Ja echt waar, het was heel gezellig, en volgens mij vond Wendy mij heel leuk.
Want ik mocht heel lang met haar knuffelen, ze ging helemaal bukken voor mij zodat ik heerlijk in haar nek kon kroelen! Ze kwam met haar man en 2 lieve kinderen op visite.
En ja de ezel wereld is klein, want zij kennen weer iemand met een ezeltje, die kent ons vrouwtje ook weer. Leuk he?
Maar goed dat is voor mij minder interessant want ik vond het eigenlijk alleen maar leuk dat ik zo op haar schoot kon kruipen. Echt super leuk was het. Maar goed Eden en Izzy vonden de visite ook leuk hoor. En ja wij zijn natuurlijk allemaal choco bruintjes samen.
Maar goed ik zal niet naast mijn hoefjes gaan lopen, eigenlijk vonden Wendy samen met haar René, en de kinderen Fleur en Tim , ons alle 6 harstikke lief en kregen we allemaal onze knuffeltjes hoor.
2014.02 fleur eden*kijk maar Fleur knuffelt ook veel met Eden*  2014.02 izzy*Izzy kreeg alle aandacht, knuffels en een borstelbeurt*
Zo mensen nu ga ik stoppen en met de bal spelen.
Want dat levert weer pret voor tien op………….. jieeeeeeehaaaaaaaaa
Zoeeeeeeeffffffffffffff doei
Knuffeltjes van Luna

Terug naar deugniet dagboek

Terug naar boven 

januari Deugniet Dagboek

2014.01 ster oma*oma's kerst ster waakte over ons*
Hallo lieve mensen,
Eindelijk ben ik weer eens tot rust om een stukje te vertellen voor mijn dagboek.
Want tjonge jonge, wat is het leven druk als je nog zo jong bent als ikke… maar goed
Inmiddels ben ik toch al een meid van 5 maanden hoor en ik heb al heel veel geleerd.
Maar ik wil jullie graag nog vertellen, wat wij hier bij Leone allemaal hebben meegemaakt
De afgelopen maand december!
2014.01 luna piet*ikke met mijn sjieke kleurige pietenmuts*  2014.01 luna sint*en ik was ook Super-Sint*
De maand begon al meteen met een verkleed partijtje en ik moet zeggen ik heb me werkelijk rot gelachen hoor.
Het bleek dat ene Meneer Sinterklaas in het land was met Pieten en ons vrouwtje maakt daar altijd een speciale dag van schijnt.
Ik wist dat niet maar mama Lisa vertelde er al over, dat wij dan allemaal leuke kleurige mutsjes op ons koppie zouden krijgen. En we lekker worteltjes mochten eten.
Nou eerlijk gezegd beste mensen, maakte het mij helemaal niks uit wat er nu precies gevierd werd met dat Meneer de Sint –Feest, ik ging meteen voor de lol en de wortels moet ik toegeven.
Echt waar joh, maar heej ik vond het wel tof, en wilde meteen de Sint zijn, en ja hoor het vrouwtje vond het ook heel schattig om een jonge, donker bruine, meisjes Sint van me te maken.
Super leuk hoor! We hebben wat afgebalkt van het lachen in de stal, hahaha Tante Roncette en Tante Izzy zagen er ook al zo komisch uit met hun mutsjes met veren! Ja Ja hoe ouder deste gekker zeggen ze wel eens, maar nu snap ik wat ze daarmee bedoelen.
Met mijn vriendinnetjes, Eden en Jente hebben we erg hartelijk moeten lachen om onze moeders.
2014.01 luna rendier*ikke als rendier*   2014.01 luna kerst muts en dekje*mijn hippe kerst outfitjes*
Het verkleed plezier ging maar door zeg, want met kerst kregen we weer een hele andere outfit.
Nog even en we kunnen met het Leone Team zo de catwalk op en een modeshow lopen.
Van kerst mutsen waar onze lange pluizige oren doorheen staken, en mooie rood met witte kerstdekjes, tot diademen met rendier geweitjes en glanzende goudkleurige strikken.
Aaaaaach en ik voelde me helemaal in de kerststemming hoor, we hebben zelfs jingle bells gebalkt…
En weet je waarom? Omdat het vrouwtje echt elke dag als ze ons kwam verzorgen, vrolijke kerst muziek opzette in onze ezeltjes stal.
Nou vond ik eerlijk gezegd, Feliz navidad ook heel mooi hoor.
Maar het duurde maar even, en ineens werd de aankleding in onze stal verandert? Ik snapte er helemaal niks van zeg.
We kregen planken voor de ramen, en we moesten ’s avonds eerder naar binnen?
Dus ik ging bij mama vragen wat er aan de hand was, maar aha het was oud op nieuw.
En we moesten veilig binnen blijven van het vrouwtje, het knalde midden in de nacht, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik daar niet bang van was. Ik bleef gewoon bij Mama en de andere dames allemaal. En samen is het altijd makkelijker dan alleen.
Het vrouwtje is komen checken of we allemaal in orde waren en toen het licht weer uitging en de knallen voorbij waren konden we lekker gaan slapen. En oma's ster heeft over ons gewaakt!
Nou naast al het verkleedgedoe en feest festijnen, hebben we afgelopen tijd vooral ook mogen genieten van zon zon zon… ja heerlijk de winter zon.
Ik ben er gek op mensen, maar mama zegt, dat alle ezeltjes gek zijn op zon. Ik vind het niet erg, laat mij maar lekker een echte ezel zijn. Hahahahaa
Mijn bruine pluizige vachtje wordt er heerlijk warm van, en ik vind het toppie om een siësta te houden met mama, mijn tantes en mijn vriendinnetjes.
Daarna heb ik altijd wel weer reuuuuuuuze energie en wil ik rennen en dollen, bokken en springen, rennen, en bochtjes maken, stoeien en ach ja eten en drinken ook nog.
2014.01 luna modder zon lisa*stoeien met mama in de modder*  2014.01 luna lisa drinken emmer tong*samen drinken met mama in de fruitwei*
Ik hebt samen met mama in de zon gespeeld, dan daag ik haar een beetje uit en spring ik tegen haar aan. Hahaha dan moet ik wel ineens weer wegwezen, want mama kan op een gegeven moment niet meer tegen het geklier en dan hapt ze me in mijn kuitjes.
Ach ja niet erg, want dan zoek ik Jente op, mijn vriendinnetje en ga ik samen met haar weer kijken of we ondeugd kunnen uithalen…
Deze keer zijn we in de openstaande ren van de kippen geslopen, ja die kippies zaten al op stok in hun hok, maar ’t poortje was los. Super cool mensen, dus wij gingen daar eens ff rondsnuffelen.
Aan de takken knagen, de drinkbakken omgooien en vervolgens oei oei…… toen kwam Jentes mama Roncette eraan… die wilde ons de kippen ren weer uitjagen.
Nou dat heeft wel een uur geduurd of zo, want toen gebeurde het…. Het poortje waaide dicht,
En konden wij er met zijn drietjes niet meer uit.
Hahahaah wij hebben ondertussen wel alles in de ren onder-gedrold maar gelukkig kwam het vrouwtje ons eruit halen. Alweer een speel avontuur hahaa
2014.01 luna jente winter zon*na alle ondeugd, hebben we honger gekregen Jente en ikke*
Zo lieve mensen, voor nu heb ik alweer genoeg opgebiecht, en ga ik vanavond maar eens
Op tijd in mijn stro bedje liggen. Moe van alle leuke avonturen weer van vandaag.
Tot de volgende keer
Knufje van Luna

Terug naar deugniet dagboek

Terug naar boven 

december Deugniet Dagboek

2013.12 nieuwe kat bowie 2*ikke met mijn buiten petje*
Hallo lieve vriendjes en vriendinnetjes,
Hier ben ik weer, Luna, je weet wel dat bruine pluizige beertje van Ezelstal Leone.
Ik mag alweer vertellen in mijn eigen dagboek, jippie jee..
Ik ga snel vanalles vertellen over de afgelopen maand, wat er allemaal is gebeurd, en
Welke deugniet streken ik weer heb uitgehaald.
enne… sttttt niet verder vertellen, maar dat zijn er té veel om in het dagboek te zetten hahahaaa
2013.12 luna met eden langs stroomdraad*samen met Eden ren ik langs de stroomdraad, mooie hè allebei choco-bruin*
het was weer een drukke maand, en jemig zeg wat heb ik weer een lol gehad hoor.
Ik heb heel heel heel veel gerend met Eden in de wei, ik vind Eden heel lief.
Zij is altijd in om gek te doen en om ondeugd uit te halen, dus dat vind ik wel gezellig hoor.
Ach ik zie haar toch steeds meer als “grote zus”, en ik geloof dat Eden dat wel heel stoer vind.
Dan gaan we samen rennen en bokken, en ik durf al bijna net zoveel als Eden.
Maar ik heb ook weer wat nieuws ontdekt hoor… ja echt…. Je gelooft het of niet….
Weet je wie ook heel stiekempjes een deugniet is?....... Jente.
Ja ha echt waar, ze is heel lief, en rustig en aardig, bijt nooit en knuffelt altijd…eigenlijk een soort
Van liefste ezel van de stal zeg maar.
Maar ik heb ontdekt, dat ze het ook leuk vind om te deugnieten.
Nou ik heb best lange oren, en ik had er wel oren naar om samen met Jente op ontdekkings tocht te gaan.
Zo heb ik geleerd, dat je eerst moet checken of de stroomdraad aanstaat!!
Is dit niet, heeft het vrouwtje de stroom uit gezet? Nou dan is het feest… je kunt er dus gewoon onder door kruipen hahaha. Das lol.
Maar weet je wat ook lol is? nou samen met Jente de witte stroompaaltjes omtrekken met de tanden.
Ja heus dat gaat heel goed, maar je moet wel zeker weten dat die stroom uitstaat hoor!
Dan pak je het witte paaltje stevig tussen de tanden, en hup wiebelen ermee.
Super leuk joh, samen met Jente heb ik al enkele paaltje omgetrokken, maar ja dan gaat mama Lisa zich ermee bemoeien.
Dan is het voor ons jeugd, niet meer leuk, als mama zich ermee bemoeid…… gaat zij zelf alles omgooien en krijgen wij de kans niet meer om lekker te deugnieten.
2013.12 luna jente paaltje uittrekken*kijk wat ik kan; samen met Jente stroompaaltjes omtrekken*
Maar geen probleem Jente en ik hebben al wat anders bedacht, dan gaan wij lekker de poepschep van het vrouwtje onderzoeken.
Maar geen probleem Jente en ik hebben al wat anders bedacht, dan gaan wij lekker de poepschep van het vrouwtje onderzoeken. Das ook leuk, Jente heeft voorgedaan, hoe zij met haar kop onder het handvat duikt, en dan blijft ie poepschep aan haar nek bungelen. WAHAHA je lacht je rot met haar geintjes joh…
2013.12 luna jente poep schep*en dan nu met de poepschep aan de slag*
Maar ik heb nog meer gedeugniet afgelopen maand vooral ook tijdens mijn halster momentjes.
Ja het vrouwtje lilian vindt dat ik moet wennen aan het halstertje dragen, en daar is niks mis mee hoor. Ik vind het alleen niet zo fijn, het zit zo stijf aan mijn hoofd.
Ik heb ook gevraagd of ik een nieuw halster krijg, ik wil net als Jente en Eden zo’n mooi knal rood halstertje, dat vind ik vele malen mooier.
Ja kijk ik ben en blijf een meissie en wij meiden willen toch allemaal er een beetje knap opstaan….
En dan heb ik een zwart halstertje… terwijl ik zelf zo donker bruin ben, dat zie je toch gewoon weg niet goed!! Nou ik vindt ons vrouwtje dus niet zo mode bewust en ik heb haar aan het verstand proberen te peuteren dat ik ook een fel rode wil. Of mss een andere hippe kleur maar geen zwart, das saai joh.
Nu hoor ik jullie denken, maar hoe heeft Luna dat dan voor elkaar gekregen om dat duidelijk te maken?... nou gewoon slim aanpakken die mensen familie.
Als ik het halstertje moet dragen, dan frunik ik net zolang totdat het halstertje onder mijn kin zakt, dan pak ik het demonstratief in mijn bek, ik schudt ermee, ik schuur ermee… en
Jawel dan zegt het vrouwtje… ach luna ik moet je echt een nieuwe kopen he meid!
Ta ta ta taaaaaaaaaaa. En ik heb het voor elkaar!
2013.12 luna monatoetje met halster*ik trek een mona toetje met dat zwarte halstertje om*
Nou verder heb ik wel heel netjes mijn best gedaan om zelfs mét het zwarte halstertje om,
Samen met mama Lisa lekker hooi te eten uit het hooi net.
Dan hebben we daar lang plezier mee, en kost het wat tijd om te eten.
Als het eenmaal op is, sjees ik dwars door de modder (ja helaas) heen, het pad omhoog,
Dan ga ik graag in de fruit wei weer rennen met Eden en deugnieten met Jente.
Alleen het vrouwtje heeft ons wel vaak in de gaten, en had onze momenten op de foto gezet
Gewoon door het kamer raam gefotografeerd… Oepsie Poepsie… Jente en ik moeten beter
Opletten de volgende keer. Of Eden vragen of ze op de uitkijk wil gaan staan hihihihi
Nou lieve mensen. Ik ga eens een tukkie doen, het is al zo vroeg donker, dat ik lekker warm
In de stal mijn stro-bedje eens ga opzoeken.
Daaaaaaaag allemaal
knuffeltjes van Luna

Terug naar deugniet dagboek

Terug naar boven 

november Deugniet Dagboek

2013.11 luna 2 kijkt om*lieve deugniet Luna*
Hallo lieve mensen,
Yieeeeeehaaaaaa, ik krijg zomaar een eigen Dagboek van mijn Leone familie….
Of ja eigenlijk van Lilian, en die noem ik het vrouwtje….
Ik ben heel blij dat het vrouwtje mij zo snoepig vind, dat ik een Dagboek krijg
en ik hoorde van mijn mama dat zij dat ook eens een keer had.
En ik weet nu dat ik dus mag vertellen wat ik zelf wil, en dat is natuurlijk superrrrrrr leuk.
Het vrouwtje noemt mijn dagboekje….. Deugniet Dagboek… tja ik moet haar gelijk geven in deze….
Want ik ben eigenlijk best wel een deugniet.
Maar ik vind het super leuk, want ik ren, ik sjok, ik loop, ik bok, ik spring, ik schop, ik hap, ik daag uit, ik trippel en ik trappel, ik rust uit…………. En ik knuffel de hele dag door.
Maar goed ik wil niet alleen maar opscheppen dat ik zo’n leuke Deugniet ben….. hihihihi,
Maar ik wil nog veel veel veel meer vertellen.
Dus ik ga snel verder met babbelen.
2013.11 luna drinken buiten*ik lust al wortel, appel, gras, hooi, maar melkje van mama is jummie*  2013.10 luna blaadjes hut*en daarna een lekker blaadje*
Ik ben dus Luna… of beter… Bella Luna di Leone, dat is mijn hele naam, sjiek he?
Ja het betekent : mooie maan….. nou wie wil er nu niet zo heten denk ik dan… iedereen toch!
Ondertussen ben ik al 2,5 maand oud, en heb dus al heel veel meegemaakt en geleerd in mijn korte leventje.
Van het eerste moment dat ik het daglicht (of beter de lampen) in de stal zag, ben ik graag actief bezig. En ik vind mensen super leuk, en knuffel graag.
Ik vul mijn dagen met alle uitdagingen die hier bij ezelstal Leone zijn.
Eerste dicht aan de zijde van mijn mooie en sterke mama, maar nu sjees en ren ik de wei rond.
Ik durf heeeeel veel hoor. Hihihihi. Want ik ben niet alleen een Deugniet, maar ook een Dapper ezelkind, zegt mijn mama Lisa.
Mijn mama vind het prima dat ik alles ontdek en zelf doe, want ze zegt dat ik daar veel van leer
En dan een heel groot meisje wordt die alles zelf kan.
Nou heb ik al lange oren, maar ik heb er ook echt wel oren naar.
Ik speel veel met de andere donker bruine ezeltjes van onze familie =) ja want dat vind ik reuze leuk…
Dan zegt het vrouwtje altijd… “daar zijn de bruintjes” of ze zegt “chocolate girls”… nou dat vind ik
Super leuk.
Izzy zou zomaar mijn moeder kunnen zijn, en Eden mijn grote zus, want zoveel lijk ik op hun met mijn donker bruine kleurtje…
Ik vind het super leuk om samen met hun te rennen, te bokken, te eten, maar ik ga ook altijd terug naar mijn lieve eigen mama Lisa hoor…
Ik drink ook nog melk bij haar, maar ik eet ook al wortel, appel, blaadjes, gras en hooi.
Knap he?
2013.10 luna mariska*knuffelen met mijn peettante Mariska*  2013.09 luna luna luca*lekker luieren bij mijn naamgenootje Luna en haar broertje*
Weten jullie trouwens dat ik naast al mijn lieve langoor-familie, en het vrouwtje met haar mensen familie… ook nog 2 speciale personen heb in mijn leventje?
Nee … ach je toch wel gelezen op de site? Of niet? Nou dan vertel ik dat nog even.
Ten eerste heb ik mijn mooie naam te danken aan het hele lieve en ezel-enthousiaste familie…
Zij hebben mijn naam Luna bedacht! Maar wat is daar speciaal aan zou je misschien denken?
Nou het dochtertje van de familie….. is helemaal gek van ezeltjes. Net als haar broertje trouwens maar die was eigenlijk meteen verliefd op Izzy….. Maar de dochter heet ook Luna … net als ikke…
Is dat nou niet super cool?! En Luna kwam met haar broertje, papa en mama op visite toen ik nog heel klein was…. Ze is echt super lief voor ons allemaal, ze kwam ons allemaal verwennen met heel veel aandacht en knuffels… ze is heel speciaal voor mij, omdat wij samen Luna heten….
Maar daarnaast heb ik nog een speciaal persoon in mijn leventje… en dat is mijn peettante… ja echt !
Ik heb mijn peettante zelf uitgekozen namelijk, en ik werd meteen heel knuffelig met Mariska toen zij op visite was…. Jente heeft ook een peettante, dat is Mary… maar ik wilde perse Mariska als peettante, en ik probeerde wel te praten, maar balken lukt nog niet… dus heb ik het even heel slimmig aan gepakt vond ik…
Ik ben gewoon helemaal bij Mariska op schoot geklommen, en ik ben de hele tijd maar met haar blijven knuffelen.
Tot dat het vrouwtje Lilian het zag, en ze snapte gelukkig meteen dat ik mijn eigen peettante had uitgekozen… en zo is Mariska mijn peettante geworden , zij is heel lief en verwend me met bezoekjes en heel veel aandacht en knuffeltjes…
Nou mensen, jullie zien al dat ik niet alleen een Deugniet ben, maar ook een enorme bofkont!
En deze bofkont gaat snel weer eens buiten spelen. Want de regen bui is over… en daar moet ik weer snel van profiteren… droog weer.. dus hup de wei in.. op avontuur…..
Moet gaan.. sorry… doeiiiiiiiiiiiii en tot de volgende keer weer???
Knuffeltjes van Luna
2013.11 luna linda*hoefsmid Linda vind ik ook super lief*

Terug naar deugniet dagboek

Terug naar boven 

Meiden Dagboek

Hieronder vind je het nieuwe Meiden Dagboek, jawel heus waar, Eden en Jente krijgen nu hun eigen dagboek, en het Moederdag van mama Izzy en mama Roncette sluit nu.
Elke maand opnieuw vind je hier hun avonturen en belevenissen, en bespreken ze hun meiden dingen hier in hun eigen dagboekje.

Terug naar boven

Maart meiden dagboek

2013.03 eden en jente in de koude zon*Saampjes met Eden in het zonnetje*
Hallootjes lieve mensen,
Gelukkig was de maand februari kort, en de tijd vloog voorbij, nu is het mijn (Jente) laatste beurt om in het meiden dagboek te vertellen.
We hebben weer een leuke drukke maand gehad Eden en ikke.
Wat heel fijn was… we mochten al genieten van een heerlijk zonnetje, ja droog weer mét zon daar houden wij wel van.
Ondanks de modder, mochten we van ons vrouwtje toch in de fruitwei spelen, want ze zegt altijd dat het fijner vind dat wij genoeg afleiding en beweging hebben, dan dat de wei helemaal netjes blijft.
Wahahaa, wij vinden het een goed plan, en met die zon sjeesden Eden en ikke snel naar de fruitwei.
Onze mama’s en Tante Lisa gingen graag mee, want die zijn ook dol op de zon hoor.
In de fruitwei hebben we lekker kunnen ongeinen, rennen, springen, bokken, botsen, happen en schoppen, wegsjezen, noodstop maken, sprintjes trekken….nou noem maar op, en Eden en ikke hebben het allemaal gedaan hoor.
We hadden enkele dagen mooi weer achter elkaar, en ineens kreeg ik kriebels in de buik, je kent ze wel van die vlindertjes, oei oei, mams vertelde dat het Lente Kriebels zijn.
En na wat zon op onze vacht, die ons heerlijk opwarmde, kregen we warempel allemaal vlinders in de buik, het was me toch een lente-gekriebel in de wei zeg… WAHAHAA Aaaaaaaaanvalluuuuuh.
Het was echt super, Eden en ikke begonnen met rennen en tikkertje doen, toen ineens kregen ook onze mama’s en Tante Lisa de kolder in de kop.
Nou dat was de schuld van die lente kriebels, maar super leuk. Nadat we alle 5 hebben rond gesjeesd, moesten we even stoppen van het lachen, gieren, brullen.
Eden en ikke hebben al hele sterke benen, en we konden zo’n best rennen, maar we moesten wel even uithijgen hoor.
Dat was echt fun.
2013.03 eden modderwei spelen bal*modderwei maar Eden speelt lekker met de bal*
Maar de fun was van korte duur, ineens werd het kouder, maar heej wij klagen niet omdat we altijd een heerlijke warme stal met stro hebben.
Op een ochtend werden we wakker, en ons vrouwtje kwam ons goedemorgen zeggen, voeren en buiten laten….. heeeeeeeeej krijg nu wat? Zei ik tegen Eden.
Snel zijn wij saampjes gaan kijken, wat denk je? Nou fraai hoor, ineens alles weer helemaal wit.
Onze wei lag weer vol sneeuw, en een dikke laag ook nog, zelfs onder het afdak was het volgewaaid met sneeuw.
Oké in de sneeuw is het ook spannend, maar daar zaten we dan met onze lentekriebeltjes, die werden helemaal ……juist ja ondergesneeuwd.
Ons vrouwtje probeert ons wel wat op te vrolijken, en komt dan lekker lang knuffelen in de stal, wat vooral ikke heeeeeeeel leuk vind en dank baar gebruik van maak.
Maar nee hoor, we zijn er eigenlijk allemaal een tikje chagerijnig van geworden.
Heb je heerlijk de lente in je koppie, komt er weer winter???? Eden en ikke snappen er niks van, alleen dat het niet zo leuk is eigenlijk. En al doet het vrouwtje haar best, wij balen enorm, en hebben er echt ff slechte zin van gekregen.
We zullen helaas geduldig moeten wachten totdat de natuur zegt dat de lente echt heel lang mag blijven en de winter mag sturen… jammer.
Maar t is niet saai hoor bij Leone, nee joh, want we kregen afgelopen maand ook weer bezoek van Lindaaaaaaaaaaaaa. Ja ha, onze hoefsmid, het is altijd lol met Linda.
Ze was natuurlijk al even tussendoor geweest omdat mijn mama Roncetje pijn aan haar hoefje had, toen kwam Linda samen met Kimo ons lekker knuffelen en mama’s pootje verzorgen.
Maar nee nu kwam ze terug, zonder Kimo, en met al haar spullen om onze hoefjes te bekappen.
Ojee, t was al ff geleden, dus Eden en ik dachten hoe ging dat ook alweer?
Omdat mijn halstertje een beetje strak was gaan zitten ( ja oei ik groei hahahaaa) mocht ik meteen als eerste, zodat ik mijn halstertje daarna af mocht doen.
Lief he van Linda!
Het kriebelde weer, en deze keer geen Lente-kriebels, maar kriebels in mijn achterpootjes… oei oei, dat gefriemel van Linda, dat kriebelt zo erg, ik kan mijn benen dan niet meer stilhouden….
Toch is Linda heel lief, en blijft gewoon volhouden en gerust stellen, dat het maar heeeeel effekes kietelt, en dat ze dan klaar is. En dat werkt, nog even de hoefjes inspuiten zodat ze gezond blijven en huppa ik was al klaar. Daarna kon ik overal nieuwsgierig gaan rondsnuffelen, ja ik wordt al een echte hangjongere! Hahaaaa.
Toen Eden aan de beurt was, ben ik bij haar gebleven dat vond ze fijn geloof ik, want ja wij zijn toch wel dikke vriendinnetjes. Dan steun je elkaar altijd.
Maar Eden deed het heel goed, zelfs met haar achterpootjes durfde ze de kriebels aan te gaan, en ook Eden was best snel klaar.
Toen onze mama’s en tante Lisa aan de beurt waren, kon ik samen met Eden de hangjongeren zijn, das veel gezelliger natuurlijk.
Het liefste willen wij in de spullen van Linda neuzen, nee hoor wij zijn niet nieuwsgierig, wij willen alleen wel alles weten hahaha. En wat we heel graag doen is knuffelen met Linda, het stoort wel een beetje haar werk, maar gelukkig knuffelt Linda ook heel graag met ons.
Jammer dat Kimo er niet was, want die geeft ons altijd extra knuffeltjes, en daar houden wij wel van.
2013.03 jente komt kijken bij linda en eden achterpootje*Linda doet Edens achterhoefje en ikke ga ff kijken*
Nou jullie zien wel , dat Eden en Ikke ons helemaaaaaaal niet vervelen hierzo, en dat we ook uitkijken naar de echte lente.
Maart roert zijn staart zei mama, al moest ze wel ff uitleggen wat het betekende.
Nu weet ik het, dus ik hoop maar dat maart niet té veel roert met zijn staartje, zodat de lente de kans krijgt om te komen.
Jammer dat Eden en ik moeten stoppen met ons Meiden dag boek.
Wij vonden het alletwee heel speciaal en heel gezellig, maar geven nu de pen door aan Tante Lisa.
Natuurlijk mag zij ook de kans krijgen om te vertellen, eerlijk is eerlijk.
En wij zijn zelf ook heel benieuwd hoe haar buik verder groeit, en wat ze allemaal gaat vertellen.
Eden en ikke Jente dus, willen jullie allemaal dikke knuffels geven, en dankjewel zeggen, dat jullie ons dagboek hebben gelezen.
Hopelijk tot ziens bij het dagboek van Tante Lisa, of wie weet zien we elkaar nog eens in de stal zelf.
Want het is nooit saai bij Mini Ezelstal Leone, en wij willen altijd knuffelen
Daag allemaaaaaaaal knuffels van Jente en ook EdenXX 

Terug naar meiden dagboek 

Terug naar boven

Februari meiden dagboek

2013.02 jente en quin ah poortje*jente speelt ook met Quin*
Hallootjes beste mensjes allemaal,
Eindelijk is het weer zover, tis weer een maandje verder en ikke Eden mag weer vertellen in ons meiden dagboekje.
Gelukkig maar, want ik heb heeeeel slecht nieuws: ons Meiden dagboek gaat stoppen.
Ja erg he?
Ons vrouwtje Lilian heeft gesloten dat wij Jente en ikke, al zoveel hebben mogelijk kletsenbetsen, dat het tijd wordt om het dag boek langzaampjes te gaan sluiten.
So sad zegt mijn mams Izzy, en ja dat is natuurlijk ook wel zo.
Dus Jente en ik hebben staan balken joh bij ons vrouwtje, zo van heej joh, dat vinden wij helemaal niet leuk hoor.
Wij willen wel doorgaan met praten over onze avontuurlijke dagen bij Leone.
Maar goed, nu mogen we nog elk 1 keer praten, dus deze maand mag ikke, en volgende maand mag Jente nog de laatste keer.
Nou dat vinden we reuze fijn.
Het mooie nieuws is, de reden waarom ons dagboekkie stopt….. we geven de pen door…
Ja echt!
We mogen de pen doorgeven aan Tante Lisa!
Jaaaaa jippie, onze lieve Tante Lisa, daar sta ik altijd heel vaak hooitjes mee te knabbelen, en het was me opgevallen dat ze wel heel veel eet.
Dus ikke meteen ff roddelen met Jente, en ja Jente en ikke vinden dat ze gewoon een dikkerd is aan het worden!
Nee we liegen niet, het is echt waar joh. Ze heeft me toch een dikke buik, poeh heej, terwijl Tante lisa altijd zo afgetraind en gespierd is.
Nee dit zijn geen spieren hebben Jente en ikke besloten, en onze mama’s vertelden ons dat we gelijk hadden.
Tis nu eindelijk goed te zien, dat er in Tante Lisa’s buik een veulentje groeit, ja jippie, we krijgen een speelkameraadje.
Helaas duurt het nog super lang, dat vinden Jente en ikke super saai, want we hadden wel zin in extra lol met zo’n kleine ukkepuk erbij.
Nee zeg moeten we nog wachten tot augustus!
Weet je hoe lang dat dat duurt, ……..pfffff ja zeg echt veel te lang, maar ja, mama zei… dat is het wachten echt wel waard.
Schijnbaar heeft ze ook zolang op mij moeten wachten, hahahaa en ikke toen al een deugniet bleef ook nog wat langer zitten in mams buik ook nog… nou mensen ik weet dat allemaal niet meer, dus ik ben niet schuldig hahahaaa
Maar om mijn lang verhaal af te sluiten…. Onze Tante Lisa mag de pen overnemen, en zij krijgt een dagboek voor haar wacht tijd tot dat haar veulentje geboren wordt. Leuk he?
Dus als het voorjaar begint dan mag Tante Lisa gaan vertellen over haar dikke buik hahaaa.
2013.02 jente en lisa met ton*Tante lisa speelt graag mee met jente*  2013.02 eden hoofd in de groene ton*ikke Eden doe zelf nog even een inspectie*
Jammer dat ik mag terugkijken op een erge slecht weer maand, bah bah.
Mensen wat een sneeuw eerst, en dus gladheid, en brrr koude hoefjes. Jente en ikke waren maar wat blij dat ons baasje René zo’n pracht afdak heeft gemaakt afgelopen jaar. Daar konden we nog lekker onder spelen saampjes.
Daarna kwam de regen, en veel joh, hele stroompjes liepen van het dak, zo de wei in, de wei is verandert in een modderzooitje, geen groen gras meer zo jammer.
Jente en ik hebben wel in de sneeuw gespeel hoor, dat was ook leuk, maar een nat pak halen nee daar houden wij niet van.
Stiekem verheugen wij ons op de lente op het goede weer, de zon op mijn rug, en groen gras heerlijk!
Maar heej we mogen niet klagen, al is het grauw en grijs, hier bij Leone maken we er een kleurrijke tijd van. Jewel heus waar.
Jente en ik mogen voor het eerst mee carnaval vieren, en dat betekent weer veel verkleed lol.
Ja met kerst was het al lachen gieren brullen, maar onze mama’s én tante Lisa vertelden dat carnaval nog veel kleurrijker is met leuke hoedjes en pakjes en geinige snuitjes trekken.
En ik moet zeggen, ze hebben gelijk, Jente en ik hebben al een voorproefje gehad, en al zeg ik het zelf, (zoals het vrouwtje het ook zegt) wij zijn überschattig toch?
En gelachen dat we hebben, vooral om Tante Lisa hahahahaa, ze wordt dat wel wat serieuzer omdat ze mama wordt, maar ze is en blijft een lolbroek hahahahaaaa
Gelukkig heeft ons vrouwtje foto’s gemaakt, dus jullie kunnen allemaal meegenieten.
Dan mag ik Allaaf balken samen met Jente om jullie allemaal een hele fijne carnaval te wensen.
IA- Laaf allemaal. IA IA IA Laaf!
Enne ff onder ons…..Tante Lisa heeft gezegd, in haar dagboek ook eens wat over ons te vertellen ,lief he? Want wij worden grote nichtjes van ons kleine ukkie…. Doeiiiiiiiiiiiiiiiiii
Ik ga nog wat ongeinen met Jente en de verkleedkleren.
nou doei en knuffeltje van Eden

Terug naar meiden dagboek

Terug naar boven 

Januari 2013 Meiden dagboek

2013.01 jente ronny stoeien*mam en ik stoeien even gezellig*
Hallo lieve vriendjes en vriendinnen,
Jippie lieve mensen, ik Jente mag het eerst nieuws van de afgelopen maand vertellen in dit hele nieuwe fris en fruitige jaar.
Ik begin met iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen, namens mezelf maar ook de rest van de ezelmeisjes van Leone natuurlijk. We geven iedereen een hele warme en dikke knuffel voor positieve momenten en alle gezondheid!
2013.01 eden lisa izzy oud nw*Eden kroop weg achter mama Izzy en Tante Lisa door alle knallen*  2013.01 jente oud nw*ikke bleef maar heel dicht bij mama tijdens al die vuurflitsen*
Eden en ikke hebben een hele spannende maand achter de rug zeg.Om te beginnen afgelopen nacht jemig zeg, nu weten Eden en ikke meteen wat de mensen bedoelen met knal veilig het nieuwe jaar in... wat een vreselijke rotherrie toen het donker was, en onze ooggies helemaal draaierig door al die flitsen. Nee joh, Eden en ikke vonden het maar niks, en we begonnen dan ook wat zenuwachtig door de stal heen en weer te lopen. Ikke wilde meteen ff drinken bij mama om troost te zoeken, maar mama begon ook door de stal te lopen heen en weer, dus niks geen melkie te krijgen. Gelukkig kwam het vrouwtje en had planken voor de ramen gedaan zodat we er geen last van zouden hebben, en de kerst muziek mocht aan, maar onze grote oren konden de knallen toch nog horen. Daarna werd het stil in de nacht, en kregen we allemaal een dikke knuffel en de beste wensen van het vrouwtje, die ons toen weer goede nacht wenste. Het geknal is voorbij de lichtflitsen ook, Eden en ikke onze mama's en Tante Lisa zijn weer blij. Maar ik moet nog terug in de afgelopen maand om te vertellen wat Eden en Ikke Jente allemaal hebben meegemaakt............
Ja naast alle sinterklaas spanning en vooral ook heel veel verkleed plezier, stond ineens ook kerst voor onze staldeur.
Nou wij hadden daar wel zin in hoor, want mam Roncette vertelde over de kerst mutsen die wij zouden krijgen, en onze kerst dekjes ook.
Mama had gelijk, want op een dag kwam het vrouwtje van ons in de stal en begon de stal te versieren met allerlei glinsterende dingetjes.
Ja heus, heel leuk zeker toen er allemaal kleine lichtjes aan gingen, dan gingen Eden en ikke steeds kijken naar al die glimmende slingers, lampjes en ballen.
Ook kregen we nog visite in de stal, nee nog geen echte visite, maar hele grote poppen, die ging het vrouwtje aankleden als mama ,papa en kindje.
Mams Roncette had het al vaker meegemaakt en ik hoorde ook wel dat ze met tante Lisa vertelde over de kerst kribbe die we weer zouden krijgen en ze vroegen zich af wat er met Jozef was gebeurd.
Nou helemaal hebben Eden en ik het niet gesnapt, omdat wij pas onze eerste kerst feest zouden hebben, maar schijnbaar heeft pop Jozef een nieuwe baard gekregen, Tante Izzy was erg onder de indruk van Jozef, hij draagt nu een bruin/blauwe jurk met een nieuwe bruine mantel én een nieuwe bruine baard…. Ja en Eden’s mama is dol op donkerbruin, net als haar eigen vacht kleur hahahaaa.
Dat snapte ik wel meteen, maar ikzelf ben favoriet van de engel, wauw, die heeft me een mooie jurk zeg met goud! Zo eentje wilde ik ook wel, maar ons vrouwtje heeft voor Eden én voor mij niet zo’n wit/gouden jurkje genaaid.
Nee helaas, maar ik moet zeggen dat Eden en ik wel een erg mooi rugdekje kregen; rood met een witte rand eraan, en jawel een zilveren biesje en strikje eraan.
Het vrouwtje vond ons beide super schattig =) en onze mama’s waren heel heel trots!
Maar goed, ik wijd enorm uit over onze outfits, want Eden stond ook maar te showen met haar rug dek je op, zo erg blij was ze dat ze zooooo mooi was, dat ze van het rond lopen haar rugdekje bijna aan de zijkant had hangen hahahahaa, de lolbroek.
2013.01 eden izzy kerst*Eden met haar mama Izzy, ze zijn zooooo mooi*
Toen het eindelijk zover was, en het kerstfeest was bij onze stal tijdens de Open dag, mochten we de hele middag in onze kerstdekjes rondlopen.
Ja mensen eerlijk gezegd was ik zelf erg tevreden over mijn kerstdekje, maar vooral mijn kerstmuts, die vond ik erg mooi.
Eden was vooral gek op haar dekje, ze bleef maar blij rondlopen.
Maar wat wij niet wisten, was dat de ezelstal die dag heel heel veel visite kreeg, echt super cool jongens.
Echt wel meer dan 60 mensen groot en klein kwamen naar onze mini stal, dus die was helemaal vol visite. Eden en ikke kregen heel veel aaitjes, en knuffels en zelfs kusjes.
Gossie joh, dat is pas echt een feest! Het vrouwtje liet ook kinderen en grote mensen in de box bi j ons op visite komen. Dat was helemaal gewéldig, want wij zijn enorm verwend met heel veel aandacht. En we staan ook op veel foto’s hoor, dat vinden Eden en ikke wel super leuk.
Hopelijk stuurt de visite ook de foto’s van die dag op naar ons vrouwtje… want zij maakt daar deze maand weer een leuke foto wedstrijd van. Dus heb je een mooie foto van Eden of mij, en ja ook van alle andere dieren, mensen, kribke of iets anders in de stal…. Stuur het dan maar snel op!
2013.01 Jente eland*kijk dit ben ikke als eland*  2013.01 eden eland*Eden wil ook een eland zijn*
Maar voor nu, hopelijk gaan we een mooi ezeltjes jaar tegemoet in 2013, en zullen we elkaar nog wel eens zien op een ander visite moment.
Daaag lieve mensen, ik heb alweer veel verteld en nu ga weer eens buiten kijken of het eindelijk is gestopt met regenen.
Knuffels van Jente

Terug naar meiden dagboek

Terug naar boven 

December Meiden dagboek

201212 izzy en eden hulppietjes*mam en ik als hulppietjes*
Hallootjes allemaal,
Hier ben ik weer, Eden, ik mag de laatste maand van dit jaar lekker volkletsen in het Meiden dagboek van Jente en ikke zelf.
Ja een hele eer, want zo op met het einde van het jaar in zicht, schijnt het de gewoonte te zijn, om terug te blikken zegt mijn mama Izzy.
Dus de moeders van jente en mij, en onze Tante Lisa, waren al druk bezig met ‘het terugblikken’.
Maar de verhalen over de dagen dat Jente en ikke geboren waren, duurden zo erg lang, dat wij –de jongste Leones- hem zijn gepeerd om saampjes te gaan spelen.
Dat terugblikken? Wij snapten het nog niet zo goed, misschien later als we groter zijn?
Maar wat blijkt nu…. Mama vertelde dat Jente en ikke ook altijd terugblikken, en wel hier op deze plek in ons eigen dagboek. Daar vertellen we natuurlijk wat we hebben beleefd de afgelopen weekjes.
En dat is dus ook wat op het einde van het jaar schijnt te gebeuren, maar dan heel heel veel verhalen.
Maar goed, ik blijf hangen geloof ik, terwijl ik nog vanalles wil vertellen.
201212 roncet sint en jente hulppiet*Jente en Tante Roncetje als hulppiet en Sinterklaas*
Het grootste avontuur deze maand waren eigenlijk 2 dingetjes… de komst van ene Sinterklaas, een bebaarde man met een rode jas en een rode muts wat ze mijter noemen.
Hij is naar Nederland gekomen, voor alle lieve kindjes en brengt lekkers en kadootjes.
Nou dat vonden Jente en ikke wel een goed plan, kadootjes krijgen is altijd fun!
Maar wat ook fun was, dat wij hulp pieten mochten zijn op een avond in de stal.
Hahahaaa dat was lachen joh, en het vrouwtje vond dat Tante Roncette weer als Sint mocht spelen.
Met haar witachtige baard, is de mama van Jente ook net de sint.
Uiteraard was ikke met mijn mama Izzy, als donkerbruintjes, de hipste hulp pieten van Leone.
Nee ik wil niet opscheppen maar ons vrouwtje zei het zelf, dus dan zal het wel kloppen.
We hebben samen stiekem alle wortels op gegeten, die eigenlijk in de schoenen moeten blijven voor het paard. Maar heej mensen, weet die Sint dan niet dat wij ezeltjes ook van wortels houden?
Nou wij hebben het mooi naar binnen gesmikkeld, leuk hoor zo’n Sint en Piet avondje in de stal.
Maar na al die lol, in de tijd dat de echte Sinterklaas in Nederland kwam, sloeg bij ons vrouwtje ineens haar vrolijke stemming om in een trieste stemming….
Jente en ik snapte er niks van, want ons vrouwtje zegt altijd: my donkeys makes me smile!
En dan ineens een sip gezicht bij ons vrouwtje? Heuh?
Maar opeens werd het me duidelijk, mama Izzy werd op een ochtend uit de stal gehaald, en ik werd met Tante Lisa en Tante Roncetje en Jente saampjes op stal gezet.
Ja lekker we gingen hooi eten, jummie… maar heej mamsie…waar ben je?
Nou mensen, in eens kwam ik erachter mijn mama was foetsie, en ik miste haar ineens heel erg.
Gelukkig was ik niet alleen, en Jente en mijn tantes hebben me getroost, want ja ik ben dan al een hele grote meid geworden, ik moest toch wel een traantje laten toen mijn mams zo lang weg was joh!
Het heeft heeeeeeel lang geduurt voordat we ineens weer de auto van het baasje en vrouwtje hoorden…. De schuur ging open, en jippieeeeeeee daar kwam mijn mama weer.
Maar ze rook heel raar, en ik wilde even troost zoeken en een melkje bij haar drinken, maar daar rook het nog vreemder, bah bah, dat viel ff tegen.
Maar mama vertelde dat ze bij Greet onze dierenarts op de kliniek was geweest en ze had geslapen.
En toen ze wakker was mocht ze buiten even wandelen met het baasje, en dan mocht ze in de trailer weer naar huis toe.
Het vrouwtje vertelde later dat mama enkele enge bulten had en dat Greet geholpen heeft met het weghalen daarvan, en nu is mams weer beter.
Saampjes met haar ben ik enkele daagjes op stal gebleven, dan waren we tenminste lekker met zijn 2, en soms met allemaal samen. En wat was het een feest toen we weer allemaal samen de wei in mochten, dat was pas echt super cool.
Jente vond dat ik heel dapper was geweest, want zij is ook altijd heel graag bij haar eigen mama, dus zij weet ook dat het moeilijk was voor mij.
En ze heeft me ook verteld, dat ze het heel knap vond, dat ik zo lang met mijn eigen mams op stal was gebleven om voor haar te zorgen.
Nou achteraf ben ik heel trots op mijn mama, en weet je mijn mama zei dat ze ook heel trots op mijn is en dat ze mij een hele grote meid vind….
We zijn weer met de hele Leone-Familie samen en dat is voor ons ezeltjes het aller belangrijkste.
Ik ben er blij om hoor jongens! En Jente ook!
Wij zijn hup hup hup , van de meiden club….!
201212 eden izz op stal hug liel*mama en ikke op stal, gelukkig veel extra knuffels van het vrouwtje én de nieuwe likblok*
Maar genoeg vertelt denk ik, dus ik kan weer heerlijk naar buiten met Jente.
Want we genieten nog heerlijk buiten met zijn tweetjes, zolang het weer droog is, heerlijk hoor!
Toedeloekes allemaal en ik mag jullie namens ons Leone-meiden een fijn sinterklaasfeest wensen, maar ook al een fijne kerst! Maar misschien tot ziens tijdens de open kerststal dag?
Jente en ik hebben er zin in, onze 1e kerst, cool!
Lieve groetjes en een knuffel van Eden

Terug naar meiden dagboek

Terug naar boven 

November Meiden dagboek

nov 2012 jente is aan de beurt*kijk hier doet Linda mijn voorhoefjes*  nov 2012 linda eden liel*dan is Eden aan de beurt met de achterhoefjes*
Alweer een nieuwe maand, en dus weer een nieuw stukje in ons Meiden dagboek…
Er is weer veel gebeurd dus ik ga maar snel vertellen.
Ikke Jente ben heel blij dat ik aan de beurt ben, want ik wilde zo graag vertellen over het bezoek van onze hoefsmid Linda.
Ach joh, we zijn zo dol op haar, we staan gewoon om haar heen te dringen om te knuffelen.
Dat doet ze heel graag met ons, en wat Eden en ikke dan erg leuk vinden, is dat ze bijna zou vergeten dat ze onze hoefjes komt verzorgen. Hihihihihi. Maar ja daar komt ze toch wel echt voor.
We kennen Linda nu al veel beter, en Eden en ikke weten dat we netjes onze pootjes op moeten tillen. Tis alleen soms ngo een beetje moeilijk en niet zo fijn, maar we doen ons best.
Deze keer hoefde er bijna niks af, en konden wij wennen aan het vijlen en schuren, al moet ik wel stiekem een beetje lachen, dat Tante Lisa steeds de schuurblok van Linda probeerde te pikken.
En Eden stond op een afstandje kei hard te lachen natuurlijk, totdat zij aan de beurt was… toen hield ze spontaan op met lachen. Maar Linda vond dat Eden en ikke het toch goed hadden gedaan, en ze trakteerde ons op een stukje appel en wortel. Onze mama’s Izzy en Roncette waren ook weer heel trots op ons, en ons vrouwtje Lilian ook, die is altijd blij als het goed gaat.Maar goed, de hoefjes weer in orde, konden we lekker veel verder spelen.
nov 2012 linda lisa roncet jente groepsknuffel*dit vinden we het aller aller leukste.... groepsknuffelen met Linda*
Ondertussen hebben Eden en ik ons verwondert over het nieuwe seizoen, ja ja , onze mama’s hebben het ons verteld. De herfst is gekomen, en dat betekent dus ook veel zonnige dagen, maar met veel wind in onze veulen vachtjes…. Dat voelt zo kietelig… hihihihi… maar wat niet zo leuk is, dat herfst ook betekent, dat er minder grasjes te eten zijn… hmmmm jammer… en de blaadjes van de bomen vallen…..hmmmmm leuk en lekker ook nog….
Helaas is met de herfst ook de regen gekomen, en dat vinden Eden en ik niet zo leuk hoor, lang leve het afdak van ons baasje René!! Daar heeft ie ons wel een heel groot plezier mee gedaan.
We passen er makkelijk met onze mama’s én ook nog met Tante Lisa erbij onder.
Als Eden en ik dan helemaal vies van het modder trappelen en zelfs modder rollen weer naar de stal komen sjokken… dan is het goed vertoeven op de klinkers, lekker stampen stampen stampen, om de modder van de hoeven te krijgen.
Ook voert het vrouwtje ons nu meer hooi, want ja na al dat spelen in het herfst weer, krijgen we wel honger hoor! En het vrouwtje zorgt dan dat het hooi onder ons afdak klaar ligt… jummie en lekker droog.
Ja ja… Eden ik kom zo… ik wil nog even 1 klein dingetje vertellen… sorry mensen maar Eden roept me steeds, omdat de herfst zon er vandaag is, wil ze weer naar de fruitwei om te spelen… dus ik vertel nog gauw het laatste…
Want er zijn nog meer belevenissen… sinds afgelopen maand verdwijnt Tante Lisa soms in 1 keer en dan kunnen Eden en ik haar nergens meer vinden. Mijn mama Roncette is de beste vriendin van Tante Lisa dus die balkte heel hard om haar te roepen. Maar nee hoor niks. Na een half uur kwam ze ineens weer terug. We snapten er niks van. Maar Eden en ikke spelen graag met Tante Lisa en ze vertelde ons wat er aan de hand was.
Zij mocht mee wandelen met ons Baasje en vrouwtje, Ja echt, buiten op de grote straat en op de paden langs de boerderij. Ja verder kunnen wij niet kijken, maar Tante Lisa vertelde dat het enorm cool is. En dat merkten we wel, daarna , als Tante Lisa weer ging wandelen, bleef ze steeds langer weg, zelfs wel meer dan 2 uur hoor. En dat is heeeeeeeeeeel lang…maar ook steeds bracht ze een verrassing voor ons mee. Dan had ze op haar rug, of in haar mandjes allemaal vers geplukt lang gras meegebracht voor ons thuisblijvers. =P nou dat is toch wel super lief hoor.
Dus Eden en ikke vind het wel leuk nu als Tante Lisa er op uit gaat en zoveel lekkers mee mee brengt, maar Tante Lisa vertelde ook dat het gras bijna op is, jammer hoor.
Maar ze zit altijd vol verhalen van haar wandelingen, en nu zijn Eden en ikke zo erg benieuwd, dat als we mogen en als we het durven willen we later ook wel eens mee uit wandelen.
Onze mama’s vonden het nu nog geen goed plan, want eerst mag Tante Lisa, zij wordt onze Leone- Wandel –Kampioen. En dat vinden Eden en ik heel knap van onze Tante.
Maar nu ga ik weer naar Eden, die is hem al gepeerd, zij had geen tijd om op mij te wachten.
Dus ik ga mijn speelkamaraadje eens opzoeken. Lieve mensen…. Hopelijk tot ziens bij de Kerst stal dag………..want ook Eden en ikke krijgen onze eigen kerst mutssssssss joepie! Dus schrijf het gauw in je agenda… 23 december op kerst visite bij Eden en Jente ( ikke dus)
Knufjes van Jente
nov 2012 lisa met gras voor vriendinnen*kijk eens wat Tante Lisa op haar rug voor ons mee brengt! jummie*

Terug naar meiden dagboek

Terug naar boven 

Oktober Meiden dagboek

10 lisa hekje en eden kijkt*heej hoi tante Lisa, daar ben je weer!*
Hallo hallootjes allemaal
Daar ben ik weer, ikke …Eden mag weer kwebbelen…. Das stik leuk.
Blij dat ik weer aan de beurt ben.
Nu heb ik ’s avonds al weer wat meer tijd om te vertellen, want het wordt wel al heel snel donker zeg. Dat zijn Jente en Ikke niet gewend, maar goed, we spelen ook in het donker nog wel buiten hoor.
Daarna zijn we toch moe en zijn we aan een lekker stro bedje toe.
Maar ik moet stiekem wel even verklappen, dat Jente altijd het eerst naar stro-bedje toe gaat, en dan mag ik nog wel eventjes met mijn eigen mams naar buiten toe.
Ja ik ben natuurlijk toch ook 3 weekjes ouder dan Jente, hihihi, dus ik mag wat later op stal gaan.
Dus dan heb ik weer tijd genoeg om te vertellen.
Het was weer een spannende maand hoor, Jente en ikke zijn weer een stukje gegroeid en ondertussen zijn al bijna al mijn veulen haartjes uitgevallen.
Maar Jente heeft nog een heel mooi donzig vachtje, en lijkt zelfs een beetje een schaapje met zulk een wollig uiterlijk hoor. Hahahahaaaa.
Maar nee, ik wil niet roddelen over mijn vriendinnetje, want ze is super de luxe lief en ze ziet er harstikke schattig uit hoor. En oké ikke Eden ben dan wel een ietsje ouder, en heb ik al voor de helft mijn “grote-ezel-haren”…. Jente is wel wat groter gegroeid al als ikke.
Ons vrouwtje Lilian noemt mij soms “de vrouw met de baard”, en mama Izzy heeft me uitgelegd wat ze bedoelde. Want mijn veulen haartjes zijn al helemaal van mijn gezicht en koppie af, behalve langs mijn kaaklijnen, en dan lijkt het net of ik een baardje heb.
Dat vind ik eigenlijk een beetje stom, maar ook wel weer leuk, omdat het vrouwtje me dan altijd wil aaien over mijn baardje hihihi toch grappig hoor.
Ook mijn buik heeft nog heel veel wollig en dik veulenhaar, ik ben wel benieuwd of het er nog allemaal af gaat, of niet?
We hebben afgelopen maand ook weer nieuwe vrienden en vriendinnen gemaakt, Jente is helemaal gek geworden op een mooi meisje met zwarte lange haren… die ging met Jente aan het halster touwtje lopen, knap hoor. En ikke ben helemaal gek op een hele lieve mevrouw die mij kwam knuffelen, en ik ging toen haar hand likken omdat ik haar zoooo lief vond en ik wilde haar kusjes geven. Maar we genieten vooral van alle knuffeltjes die we krijgen van iedereen en natuurlijk ook terug geven, aan onze eigen familie, het vrouwtje, hond Quin, maar ook de visite natuurlijk.
10 smal 5 dames in de fruitwei*wij met zijn 5-jes bij de walnootbomen*
Oja, natuurlijk moet ik nog vertellen dat onze Tante Lisa heel lang weg is geweest.
Ja die is 11 weken gaan logeren bij Bianca en Dick, heel leuk, ja dat wel, maar wij hebben onze tante erg gemist. Het was zo erg rustig in huis dat het bijna saai werd.
Gelukkig dat ineens de dag kwam dat onze Tante Lisa weer terug kwam… maar jeetje zeg dat was raar.
Ze rook raar, zag er raar uit, en deed ook een beetje raar. Mama Izzy vertelde me dat Lisa weer moest wennen, en zij natuurlijk al die tijd dikke vriendjes was van Luke en Babette, en die miste ze nu toch ook wel wat.
Maar Jente en ikke vond het maar wat leuk dat Tante weer terug was, en we gingen dan ook meteen f bij haar opnieuw kennismaken. Hihihihi, want wij de kleinste van Leone, kunnen natuurlijk onze nieuwsgierigheid niet zomaar verbergen.
Tante Lies vond dat niet erg, want zo kon ze meteen ff wennen aan dat Jente en ikke zo’n grote meisjes zijn geworden. En Jente zei al tegen mij, dat ze best trots erop was dat ze zo mooi gegroeid was, en ja ikke zelf ook hoor. Dus wij wilden ook wel even horen van Tante Lisa wat ze van ons vond.
Enne… raad eens….. ze vond ons super interessant en lief, ze vond ons heel mooi geworden en al hele pubers zei ze hahahaaha. Vooral onze grappen en grollen vond ze erg leuk, en ze vond dat we haar lief hadden ontvangen. Nou dat vinden Jente en ik toch echt wel een compliment.
Wij zijn ook heel blij dat ze er weer is, nu zijn we met 5 dames, en dat is stik gezellig in de stal.
We genieten van mijn 5-jes lekker van wat herfst achtig zonnig weer, dan sjokken we gezellig door de fruitwei, en bij een regenbui zijn we onder het nieuwe afdak te vinden.
Nou lieve mensen, dan weten jullie weer hoe het gaat bij Familie Leone,
Heel veel dikke knuffels van Jente en Mezelf…..
Doeidoeiiiii en tot de volgende keer weer.
Eden
10 lisa jente ff snuffelen*Tante Lisa gaat samen hooi eten met Jente*

Terug naar meiden dagboek

Terug naar boven 

September Meiden dagboek

201209 jente eden bij hek schaduw*ikke en Eden bekijken onze schaduw, cool!*
Heej hallo lieve mensen,
jippie ikke Jente van de familie Leone, mag weer vertellen…
En het was weer een drukke maand vol avonturen hoor.
Om te beginnen wil ik graag vertellen, dat Eden en ikke heel veel heerlijk gespeeld hebben in de wei, omdat het toch heel wat daagjes mooi zomers weer was.
En dan heerlijk tot ’s avonds laat, en dan waren we steeds heel moe, en konden we in de stal heerlijk slapen, en knuffelen met onze mama’s, en ons vrouwtje Lilian.
Ojemig wat is knuffelen toch mijn favoriete bezigheid.
Maar we hebben veel spannendere dingen meegemaakt.
Zo beginnen onze halstertjes eindelijk wel wat beter te passen, en moeten we regelmatig oefenen vindt ons vrouwtje.
En ja ja, dat is wel oké, maar dat stilstaan is niks gedaan voor mij, en ook niet voor Edentje… we rennen liever, of springen, bokken, rollen, opduwen, gekken, sjezen en in onze remmen gaan….
Nee dat stilstaan, bléh, saai zeker om rustig te wachten tot het halstertje goed zit.
Maar oké, dan geven Eden en ikke maar toe en is het vrouwtje ook weer helemaal blij.
Onze moeders hebben ons al in ons oor gefluisterd, dat zij heel trots op ons zijn….. en ze geven zelf meestal ook het goede voorbeeld hihihi.
Zover zogoed denk je dan, maar nee hoor.
201209 jente ron bij hoefsmid spullen*ikke samen met mama, even kijken wat de hoefsmid allemaal meebrengt*
Toen kwam de dag dat het halstertje om moest, omdat de hoefsmid kwam. Nou vinden wij Linda ook heel lief, en ze komt ook altijd knuffelen, maar hoeven kappen moest deze keer goed gebeuren.
En ja tis me toch een flinke klus, voor ons stuiterende veulens als Eden en ikke zijn…..
Halster om, touw eraan, het trekt aan onze koppies, op 3 poten balanceren, 1 poot optillen, en dan begint het gesjor en gefriemel aan onze pootjes.
Nou ik zei tegen Eden, meid blijf maar stilstaan, dan is het sneller voorbij, maar ja ik zelf moest ook bij 2 pootjes flink stuiteren. Het vrouwtje en baasje stelden mij gerust, en hielden me vast, en Linda was super lief hoor, dus toen heb ik het maar laten doen, en werd ik ook rustiger.
Eden vond het nog enger als ikke, terwijl normaal Eden juist veel liever haar pootjes optilt.
Dus dat was even raar, later vertelde Eden aan me, dat ze gewoon echt geen zin had, en bang was voor het gesjor en vooral het vasthouden.
Eden wil liever los gelaten worden, maar ze moest ook net als ikke aan de beurt komen.
Het was heel moeilijk voor Eden, ook al stelde we haar gerust.
Toen het eenmaal klaar was, kregen we allemaal nog veel knuffels van Linda, en ook nog lekker een stukkie wortel. Ach en Eden kon het leed gauw vergeten, en ikke zelf ook hoor.
We vonden onszelf achteraf ook nog een best wel dapper, want we zijn toch nog maar 3 en 4 maanden oud. Toch best knap niet?
201209 P eden met halster bij izzy smid*Eden mag mijn halstertje lenen, mooi hé?!*  201209 jente bal*ikke met de speelbal*
Verder was het nog best spannend afgelopen maand, want zoals jullie misschien weten, mag ikke Jente, verhuizen als ik oud genoeg ben.
Mama vertelde me, dat ik dan de grote wijde wereld in mag gaan.
Ik mag alleen verhuizen als mijn vrouwtje en baasje en mijn mams, een hele lief en goed nieuw thuis voor mij vinden.
Nou moet ik zelf zeggen, dat ik dat heel spannend vind, omdat afgelopen maand heel veel interesse in mij was.Ja dat is ook om blij en trots op te zijn hoor.
Mijn mensenfamilie heeft mij al verteld, dat sommige nieuwe mensen heel lief waren, maar uiteindelijk mij niet een nieuw thuis konden geven. Want ik wil daar ook graag een eigen maatje natuurlijk.
Dat was enkele keren erg jammer omdat die mensen echt heel lief waren.
Er zijn ook al mensen naar mij komen kijken, en ik ben al heel veel geknuffeld door mensen die
Misschien wel een nieuw thuis kunnen geven.
Ik moet nog wachten totdat ik oud genoeg ben hoor.
En ik heb het hier nog reuze naar mijn zin, met Tante Izzy, Eden, en mama, en ik ben ook blij als Tante Lisa weer terug komt... wat zal ze opkijken dat Eden en ikke zoveel gegroeid zijn, misschien wil ze wel weer gezellig samen met ons tikkertje doen? Dus nu heb ik het voorlopig nog even heel druk hier bij Familie Leone.
Dus voor nu, ga ik weer lekker spelen met Eden, we hebben saampjes heel veel plezier.
Vooral de schuine wei, want daar gaan we nu weer heerlijk rennen, sjezen en botsen hihihii
Jeeeeehaaaaaaaaaaa, doeiiiiiiiiiiiiiiiiiii
En dikke knuf van Eden en ikke zelf Jente

Terug naar meiden dagboek

Terug naar boven 

Augustus Meiden dagboek

2012-08 eden jente kruiwagen*samen geinen met de kruiwagen... en nu.......duwen!*
Hallo luitjes allemaal
Ojee ojee, wat hebben Jente en ik het druk gehad afgelopen maand. Ja mensen we hebben een energie zeg, onze moeders worden er dol van.
Hihihihi, maar goed, we moeten ook goed groeien en natuurlijk willen we van elke dag er een mooi avontuur van maken saampjes.
En Jente en ik hebben weer veel mee gemaakt.
Om te beginnen zijn ze hier bij Leone, erg veel aan het klussen, en dat betekent altijd super veel lol.
Jente en ik zien een hele hoop nieuwe dingen die we uiteraard van dicht bij moeten gaan bekijken en
We willen graag ontdekken wat het allemaal is.
En dat is mega super vet veel.
We hebben nog geen dakpannen gezien, maar nu wel hoor, inmiddels hebben onze baasjes René en Stijn heel vaak geklust bij ons in de wei, en warempel ….. ze hebben een mooi afdak voor ons gemaakt.
Dat bevalt ons wel, maar ja we willen natuurlijk tussendoor wel ff knuffelen, daarom proberen we altijd een beetje bij de mannen in de buurt te blijven en onze mooie donkere ooggies op zijn aller aller mooist te laten glimmen en kijken…. En ja mensen, dan bezwijken de heren voor onze charmes, en worden Jente en ikke heerlijk geknuffeld.
Zodra het klusteam weer verder gaat, zoeken wij ondertussen weer een nieuwe uitdaging. Hahahahhaa
En die vinden we altijd wel…. Samen rennen is favoriet, maar heerlijk in een zandbad rollen echt waar geweeeeeeeeeeeldig jongens, moet je eens doen. Heerlijk. Vooral als het vrouwtje Lilian ons net helemaal heeft geborsteld.
Een heel sjiek avontuur hebben we in het kippenhok beleefd, hahahaha, dat was me toch een spass lieve mensen!
De kippies mochten lekker los scharrelen, en wij moeten dan leren dat we ze met rust moeten laten.
Helaas moet ik eerlijk toegeven, dat ik het super gaaf vind om naar ze toe te lopen of draven…want dan fladderen ze zo grappig.
Mams Izzy vind het helaas niet zo leuk, en fluistert me altijd in mijn oor: Eden meisje, dat vind het vrouwtje niet zo leuk, want dan leggen de kippies geen eitjes meer….
Maar ik ga jullie een geheimpje verklappen… mijn mams is zelf een enorme deugniet heb ik ontdekt.. ja ja echt waar.
Want toen het kippenhok openstond, terwijl de kippies rond scharrelden in onze wei….ging mijn eigen mams, ineens stiekem de kippenren binnen.
Ja echt waar joh. Ze ging daar zelf even een beetje rondneuzen, en bij de kippen spulletjes kijken, nieuwsgierig dat mijn mams is joh.
Nou dat liet ik niet gebeuren , jullie snappen al. Dat ik meteen Jente heb geroepen, om samen ook mee op Kippen avontuur te gaan.
We zijn natuurlijk ook de kippenren in gegaan, het was echt heel sjiek.
Er waren drinktorentjes, die kon je zo met je hoef van de stoeptegel afduwen… hihihihi lol
En er was een soort huisje, daar lag stro/hooi en zaagsel, en dan moesten Jente en ik van dichtbij onderzoeken…. Hahahaha. En er lagen kleine blubberige prutjes… maar die stonken, mama vertelde dat het kippen poepjes waren. Bléh… dat was vies. Maar wat wel lekker rook was een voerbakje met graantjes erin en korreltjes.
Dat leek een beetje op onze ezeltjes muesli…. Maar ik kon er niet bij en niet stiekem van eten dus.
En na dit kippen avontuurtje, waren Jente en ikke heel moe, en zijn we die middag lekker buiten in de zon gaan liggen, om even uit te rusten en na te genieten van ons avontuurtje.
Nou lieve luitjes het was een hele leuke maand met Jente en mezelf.
Al missen we onze Tante Lisa heel erg… die is ook altijd in voor een avontuurtje, maar Tante Roncette, de mama van Jente wist te vertellen dat Tante Lies nu zelf op avontuur is bij Luke…ze mocht logeren, het klinkt wel leuk.
Maar goed, nu heeft Tante Lisa wel het kippen avontuur gemist, dus dat vertellen we wel weer als ze weer thuis komt…
Dus nu een dikke knuffel van Jente en ikke Eden
doeiiiiiiiiiiiiiiiii
2012-08 eden kippenhok*ikke in het kippenhok op avontuur*

Terug naar meiden dagboek 

Terug naar boven

Juli Meiden dagboek

2012 07 jente onder de draad*Betrapt.....ikke stiekem onder de draad door om gras te smullen*
Heej hallootjes,
Eindelijk is het juli geworden, en mag ikke, Jente in het Meidendagboek het woordje doen.
Ja natuurlijk begrijp ik wel, dat Eden als eerst geboren veulen in dit jaar, als eerste het woord mocht doen vorige maand.
Maar ik ben wel heel blij en ik vind het best stoer dat ik nu eindelijk ook aan de beurt ben want er is veel te vertellen.
Eden en Ikke, hebben veel beleefd deze maand, en we hebben ook veel streken uitgehaald =) wat ik aan het Meidendagboek wil toevertrouwen.
Ja heus, we hebben met zijn 2 al veel geknabbeld joh, ja vanalles, taken van de wilgen boom, maar ook van de notenboom en andere sgtruiken, blaadjes, takjes, kruiden, gossie we smikkelen wat af met zijn twee. We mogen nu van onze mama’s wel alles uitproberen of we het lekker vinden, en ook het vrouwtje Lilian vind het goed. Smullen dus, ook gaat een stukje appel, muesli, en een hapje wortel al lekker naar binnen. De liksteen vinden Eden en ikke ook heel lekker, en het is gezond zeggen onze mama’s.
We drinken nog wel lekker ons melkje tussendoor, maar ook uit de drinkemmer kunnen we al drinken, hahahaha, soms hebben we een hele natte sik gekregen, dan ziet Eden er zo grappig uit, dat ik er bijna van moet balken.
Ojaaaaa, had ik al verteld, dat Eden en ik al kunnen balken, nou ja het begin is er al, het klinkt nog een beetje vals, maar we oefenen regelmatig, met een beetje stoer snuiven erbij. Vooral als we iemand kwijt zijn, het vrouwtje in de ochtend ons de stal komt open maken, of als we rennen door de wei, dan vinden we het leuk om te balken. En zo onze stem banden een beetje te trainen, en we vormen al een aardig koortje met onze tante Lisa, en onze moeders samen.
2012 07 jente eden houtstapel*Eden en ikke bij de hout stapel, lekker schorsjes knabbelen*
Maar de dagen zijn niet alleen maar gevuld, met balken en eten, ook slapen, en vooral veeeeeeeeeel knuffelen in de kudde, maar ook met mensen is voor ons favoriet.
We genieten van een heerlijk kriebel-krabbel-beurt, die we elke dag krijgen, en ja wij worden stik verwend. Onze mensen familie is zo gek op ons, en wij hoeven ons niet druk te maken of we een knuffel te kort zouden komen. Nee hoor, en zeker heerlijk in de avond, als we op stal gaan, en ik maar ook Eden heel moe zijn van een dag vol avonturen…..dan is het pas heerlijk knuffelen.
Nou ja wij laten ons knuffelen natuurlijk als 2 kleine prinsesjes.
Soms krijgen we ook visite in de stal, en komen er kinderen op bezoek, en wij zijn dan meteen helemaal verliefd op de kinderen, maar volgend mij zijn zij ook verliefd op ons hoor. Dan praten ze zo lief tegen ons, en gaan ze ons aaien en borstelen.
Eden en ikke, waren natuurlijk ook het middelpunt van de Open Stal Dag, dat was afgelopen maand helemaal speciaal een feestje voor ons: Veulentjes dag.
Het regende pijpenstelen, maar daar hebben Eden en Ikke gelukkig jasjes voor. Maar in de stal was het druk en gezellig, en we kregen mega veel knufjes…….
Daarom wil ik meteen even iedereen voor alle knuffels bedanken namens Eden en ikke Jente natuurlijk! Want wij zijn dol op knuffelende aandacht.
Oja, als laatste meteen ff vertellen dat onze hoefsmid Linda ook altijd mega veel met ons knuffelt… en we zijn goed aan het oefenen met Stijn en het vrouwtje Lilian, dat we ook netjes onze voetjes optillen, en de hoefjes laten controleren en schoonmaken. Dat is moeilijk hoor, maar we doen ons best, Eden vind het eigenlijk best makkelijk zegt ze, gewoon doen joh! Maar ik vind mijn achterpootjes nogal lastig, die zijn natuurlijk ook wat langer als die pootjes van Eden.
Misschien is het daarom voor mij wat moeilijker.
Maar mama Roncette doet het mij dan voor, en vertelt me dat ik het wel leer en dat ze heel trots op me is dat het al zo goed lukt.
Maar Edens mama Izzy, is ook heel trots, want Eden kon het zelfs beter als mama Izzy. Goed van haar he? Ja Eden is voor mij een hele lieve stoere vriendin! Ik ben blij dat we saampjes zijn.
Dag lieve mensen tot de volgende keer weer, dan komt Eden weer vertellen in ons Meiden Dagboek.
Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Knuffel van Jente-tje en Eden

Terug naar meiden dagboek

Terug naar boven

Juni Meiden dagboek

2012-06 eden ligt ih stro 1dag

Heej hallo,
Ik ben Eden en ik mag ons vandaag voorstellen, want wij zijn de nieuwe meiden bij de familie Leone!
Hallo ik ben Eden en ik ben in april geboren hier in de stal, ik ben het bruine teddybeertje wat hier rond loopt. Maar ik heb ook een nichtje gekregen, zij werd in mei geboren, en zij begint ook al goed mijn vriendinnetje te worden. Dat is Jente, dat is dat lichtgrijze gazelle-tje met die lange benen met veel wit.
Onze mensen mama Lilian, vertelde al vanalles over het Meiden Dagboek, maar ik snapte nog niet zo goed wat zij bedoelde. Toen heeft mams Izzy het even vertaald voor ons, en nu snappen we helemaal wat de bedoeling is.
Wij mogen hier elke maand ons zegje zeggen, en oké we gaan meteen van start en deze keer mag ikke, Eden, het woord doen over onze belevenissen.
Afgelopen maand zijn Jente en ik, beide een beetje in de lappenmand terecht gekomen.
Nee wij voelden ons helemaal niet zo fitjes hoor, en daar kon de zorg van onze mama’s niet veel aan veranderen. Ook de zorg van ons vrouwtje Lilian was niet genoeg….
Op de dag dat ikke, Eden ziek werd, werd die nacht ook onze Jente geboren…. Maar ik was té ziek om me daarmee te verblijden.
Ik zag wel dat Jente veel verzorging nodig had, omdat zij de melkfabriek van haar mams niet kon vinden.
Ik had haar graag de weg gewezen of het voorgedaan, maar ik was zelf te ziek om goed te drinken.
Dus laat staan om het mijn nieuwe vriendinnetje Jente het voor te doen.
Sorry Jentje, ik liet je toch maar je eigen boontjes doppen…. Nee geen echte boontjes joh, maar zo noem je dat gewoon. Gekke jentje…. Ja ik zeg wel Jent-JE maar ondanks dat ikke ouder ben, is Jente wel groter….dat komt door haar lange slanke benen.
Maar ik wil niet klagen over al die dierenartsen onderzoeken, want ik ben veels te blij dat ik weer op de been geholpen ben door iedereen.
Zodat ik eindelijk Jente kon leren kennen, nu we elkaar eindelijk zagen, en konden wennen aan elkaar.
Werd het ook tijd om samen op onderzoek te gaan in de stal en in de wei…. En ja dat is erg gezellig met Jente.
Ze is altijd in voor een sprintje trekken, of lekker bokken met onze kontjes.
Dan sta ik eerst eens te kijken hoe gek die Jente kan doen hoor, en ja daarna kan ik het niet laten en kom ik ook in actie natuurlijk.
Het is heel leuk om samen te rennen door de wei, en dan hup met de beentjes. Onze moeder worden er wel wat dol van hahahahaa, want wij gaan zoeeeeeeeeeeeeef als een speer er van door.
Om de bomen, bergje op en af, om mams, om tante Roncetje en om Lisa heen.
Lachen joh. Maar ja daarna zijn we moe en willen we alletwee drinken bij onze mama’s. en liefst ook even slapen.
Maar als de siësta voor bij is, is er weer tijd om samen verder op ontdekking te gaan.
Zo leerden we samen schorsjes van de takken te knabbelen, in het hoge gras te rennen, maar ook muesli te proeven, en een klein stukje appeltje.
En soms , vooral ’s avonds, dan is het tijd om met zijn tweetjes tegelijkertijd, ons vrouwtje Lilian te knuffelen. Nou ja zij dénkt dat wij haar knuffelen, maar eigenlijk zit zij met ons te knuffelen en dan kriebelt zij ons zo lekker…. Hihihi, nou ga maar door lief vrouwtje, wij vinden het heerlijk.
en dan? …. Lekker slapen in de nacht, en morgen vroeg weer gezond en vol energie opstaan.
Joepie weer een dag vol uitdagingen….
Lieve mensen, tot de volgende keer, dan gaat Jente vertellen in ons Meiden dagboek…
Dik beren- knufje van Eden, en Jente
2012-06 jente en eden spelen*saampjes in de fruitwei, da's lol*

Terug naar meiden dagboek

Terug naar boven 

Fellow's Avonturen Dagboek

Het Blije Dagboek, wat ik bijhield tijdens de dracht van Roncette, is uiteraard geëindigd met de komst van Fellow.
Vanaf september 2010 kun je zijn avonturen als veulen lezen in zijn eigen Dagboek.
Elke maand staan hier zijn avonturen beschreven.

Terug naar boven

Hallo ik ben Fellow, en ik ben vanaf 2 augustus 2010, helemaal nieuw bij Mini Ezelstal Leone.
Nadat ik mijn geboorte avontuur heb beleefd, kreeg ik van mijn mensenmama Lilian ( het vrouwtje) een heel eigen Dagboek op deze site.
Ik mag zelf weten wat ik jullie hier wil vertellen over mijn avonturen.
Nou dat doe ik graag! Het avontuur wat ik het kortst geleden heb beleefd, staat bovenaan.

Mei Avonturen

Hallo allemaal,
Hier ben ik weer voor al mijn trouwe lees fans, maar deze keer vanuit mijn nieuwe stalletje. Ik mag mijn laatste verhaal vertellen, mijn laatste avontuur bij Mini Ezelstal ‘Leone’. En dat gaat ik lekker uitgebreid doen!
F 26 april 2011 Goede morgen 321*de ochtend van mijn Grote Verhuisdag Avontuur*
Nou moet ik zeggen, dat ik wel wist dat mijn Grote Verhuisdag Avontuur eraan kwam, omdat het vrouwtje me dat al vaak verteld had.
Maar ook mijn mams Roncette en Lisa vertelde me dat ik op grote reis ging.
Mijn Verhuis Avontuur was wel een van de spannenste avonturen moet ik zeggen.
Wat spannend allemaal.
Het was eigenlijk een gewone ochtend zoals altijd, lekker buiten spelen en grazen.
Maar ik mocht met Stijn nog even de stal in, en daar ben ik altijd voor te vinden, zo nieuwsgierig als ik ben.
Daar stond mijn vrouwtje al op me te wachten en kreeg ik mijn halstertje om, geen probleem.
Toen mijn baasje René me met een wortel de schuur in wilde lokken, hoefde hij niet veel moeite te doen, want dat was ik ook al gewend.
Zover zogoed, tot ik aan de deuren kwam van de schuur, daar stond wat voor, en er was een soort klepding, waar ik op moest lopen.
En terwijl ik zo stond te kijken of ik dat nou wel of niet zou gaan doen, pakte het vrouwtje mijn billen vast, en hup ik stond ineens in een hokje.
Later snapte ik dat het de trailer was, maar die had ik nog niet van binnen gezien.
Dus daar stond ik dan in mijn uppie, het duurde maar kort voordat de deur sloot, en we begonnen te rijden.
Dat was heel spannend, en ik moest er erg van poepen, ik had ook een keer heel hard gebalkt van de zenuwen hoor. Maar niemand kwam de deur openmaken.
Totdat we ineens stil stonden………heej wat was dat, ik hoorde bekende stemmen.
Toen mijn baasje René de deur opendeed, zag ik veel mensen; Stijn, mijn vrouwtje Lilian, maar ook mijn nieuwe baasje , en mijn nieuwe kindervriendjes.
Gossie ik wilde meteen uit die trailer ,want hier was iets spannends te beleven!
Nadat ik dapper uitstapte, leidde iedereen me samen naar mijn nieuwe wei. Het leek wel een feestelijke oprocht. Ik ging ook naar mijn nieuwe stal en mijn nieuwe ezelvriendinnetje Moon.
Zij was ook pas gearriveerd en stond al te eten van heerlijk gras.
Toen ik bij haar in de wei mocht, vond ik het wel super spannend hoor.
F Flow met Stijn in de nw wei 25-4-2011.348*Gelukkig kon ik even wennen met mijn vriendje Stijn erbij*
Daar zag ik eindelijk ook mijn nieuwe vrouwtje Minka, die altijd zo vaak bij me op visite kwam bij Leone.
Ook was er nog meer visite, die waren nog allemaal nieuw voor mij.
Het spannendste was nog niet voorbij hoor, want er waren nog meer dieren in de wei……heej wat was dat nou?
Ff gaan verkennen dacht ik, nou die peerden hem meteen ertussen uit, het waren de schaapjes van mijn nieuwe familie. Die waren nogal van mij geschrokken geloof ik.
Dat vond ik mieters interessant hoor.
Maar ik had het erg druk, met rondkijken, hoe mijn wei eruit zag, mijn stal, mijn nieuwe vriendinnetje.
Gossie wat was het een drukke spannende Grote Verhuisdag.
Mijn ‘Leone’ Familie was heel trots op mij, dat ik het zo goed had gedaan die dag.
En ik moet zeggen, dat ik terug kijk op een super gave fijne Leone-tijd bij hen, mijn mams en grote ‘zus’Lisa.
Maar nu ben ik een grote stoere boy, en ik was er echt klaar voor om bij mijn nieuwe familie te gaan wonen, waar ik met open armen ben ontvangen op mijn Grote Verhuisdag.
F Flow Moon en hun nw stal 25-4-2011.353*kijk hier woon ik nu met mijn vriendinnetje Moon*
Nieuwe Familie Avontuur
Nu ben ik inmiddels al aardig gewend bij mijn lieve nieuwe familie, en Stijn en Lilian zijn al bij me op visite geweest.
Ik vond het kei leuk dat ze weer naar me kwamen kijken en me verwende met knuffels en complimentjes.
Mijn nieuwe familie is super lief, en zorgt erg goed voor mij, ik krijg veel aandacht, knuffels en borstelbeurtjes.
Kijk ik was natuurlijk al een knuffelkontje en erg verwend, en ik bof maar dat ik een familie heb gekregen die daar gewoon lekker mee doorgaat.
Omdat ik mijn leventje bij hun verder ga als ruintje, ga ik ook minder last krijgen van mijn hormonen waardoor iedereen, mens en ezel, nog meer kan genieten van elkaar.
Lieve fans, ik hoop dat ik nog af en toe eens een berichtje via Lilian kan doorsturen, als zij op visite komt bij mij, zal ik vertellen hoe het met me gaat.
Dank je wel voor alle aandacht die ik van jullie allemaal kreeg.
Want naast de ‘Leone’-opvoeding die ik kreeg, was het contact met vele van jullie erg belangrijk voor mijn ontwikkeling.
Het is mijn blauwdruk over hoe mensen met me omgaan, die ik ook van jullie meekreeg.
Mijn ervaringen waren heerlijk positief.
Daar ben ik mega blij mee, want ik ben super dol op mensen, en hou van veel contact hebben.
Nou luitjes ik ga er weer vandoor, ik ga nog eens naar de schaapjes kijken, een knuffel scoren, en achter Moontje aanrennen.
Een extra Dikke Knuf van Flowtje............

Terug naar Fellow's avonturen dagboek

Terug naar boven

April Avonturen

Hallo lieve fans, hier ben ik weer, en eigenlijk voor de laatste keer ook nog.
Maar niet getreurd, na mijn avonturen van afgelopen maand, hoorde ik van het vrouwtje.
Dat ik in mei, nog 1 keer in het avonturen dagboek kom te staan, maar dan met mijn hele grote verhuis avontuur.
Dus ik ga snel van start.
feb contact lies flow2010-2011 januari 460*kijk mij nou, toen ik nog kon deugnieten met Lisa!*
Afgelopen maand is mijn Ondeugend Avontuur begonnen.
Nou ik zie jullie al vragend kijken ,van heej wat bedoelt die Fellow nu weer???
Het zit namelijk zo!
Jullie weten al dat ik geruime tijd, alleen sta, niet bij mams en Lisa in de wei, vanwege de over en weer hormonen trubbels.
Nou moet ik zeggen, dat ik aan de ene kant, er langzaam aan begin te wennen om alleen in de wei en de stal te staan.
Maar aan de andere kant, mis ik ze zoooooooooooo erg, dat is echt helemaal niks niet leuk voor een ezeltje om alleen te staan.
Eerst hield ik me heel stoer, maar ik op een gegeven moment kon ik het bijna niet meer volhouden.
Ik mis het rennen, spelen, stoeien met Lisa, en het knuffelen met mama Roncette, en het plagen van mams natuurlijk ook wel een beetje hoor.
Ik heb natuurlijk hele lieve mensen vrienden, en ik kon me niet meer inhouden, dus ben ik begonnen met het stuiteren naar het vrouwtje als ze bij me in de buurt is. Leuk joh, dan ren ik al stuiterend en bokkend naar haar toe, en wil ik tegen haar opspringen zoals ik bij Lisa altijd deed.
Maar vreemd genoeg, vind het vrouwtje dat maar helemaal niks, en vind het niet goed??
Ik snap er helemaal niks van mensen, ik wil alleen maar wat ongeinen, en ondeugden met haar?
Toen ik eenmaal aan de stroomdraad bij mams Roncette stond, wist zij me te vertellen, dat mensen daar niet tegen kunnen.
Wij ezeltjes zijn veel sterker, en wij vinden ruw spelen met happen, springen en bokken hartstikke leuk. Helaas kunnen mensen dat niet zoals wij………Mams zei me, dat ik geduld moest hebben, want binnenkort als ik ga verhuizen, krijg ik een nieuw ezelmaatje om mee te spelen.
Nou luitjes, daar verheug ik me wel op hoor. Want dit Ondeugend Avontuur is eigenlijk voor niemand leuk. Het vrouwtje kan niet met me spelen, en kan daar niks aan doen. Maar ik kan er ook niks aan doen, want ik mis mijn speelmaatjes zo erg en heb helemaal niemand.
Dus wat zal ik blij zijn, als dit ondeugend avontuur voorbij is, en ik eindelijk weer lekker kan geinen en spelen met een eigen ezelvriendje……euh vriendinnetje bedoel ik.
Ik wil haar erg graag leren kennen, en dan samen rennen in de wei bij Minka en haar familie!
april liel flow knuf dichtbij 103*ruw spelen? NEE maar wel lekker knuffelen met het vrouwtje*
Deze afgelopen tijd zit ik ook midden in mijn Aftel Avontuur….ja zoals ik al zei..eind deze maand april ga ik verhuizen.
En ja echt, ik krijg me daar toch een grote wei, en lieve mensen die goed voor me gaan zorgen.
En het vrouwtje zegt, dat ik een bofkontje ben, omdat ze me daar heel erg gaan verwennen.
Dat klinkt goed in mijn lange oren, want ik ben het ook wel gewend hoor, om lekker verwend te worden. Hihihi.
We zijn eigenlijk allemaal een beetje in een Aftel avontuur gekomen, het is niet alleen voor mij heel erg super spannend.
Maar ook mijn mams Roncette en mijn grote ‘zus’ Lisa, vinden het erg spannend worden. Ik vind het wel lief dat ze zeggen, dat ze me gaan missen, maar aan de andere kant, vinden ze het ook erg leuk voor me dat ik mag verhuizen.
Het vrouwtje zegt me elke keer, wanneer er weer een weekje voorbij is.
Ze stelt me gerust, het komt allemaal goed schatje, zegt ze.
En ja verhuizen lijkt me leuk, maar ook spannend.
Er wordt nog een hele boel geregeld voor de Grote Verhuisdag.
Zo komt Greet de dierenarts van ons, nog even naar me kijken hoe goed ik gegroeid ben.
Nou ik ben benieuwd wat ze ervan vind hoor.
Mijn nieuwe vrouwtje Minka komt dan ook meteen even, gezellig.
En de hoefsmid komt ook nog een keertje mijn hoefjes verzorgen, en kijken of alles oké is.
Het vrouwtje is druk bezig in mijn klapper, ja ik heb er eentje voor mezelf net als Mams en Lisa.
Met fotootjes, en mijn belangrijke papieren, maar ook een geschreven dagboek, en natuurlijk alle avonturen dagboekjes die ik geschreven heb.
Mijn vrouwtje regelt dat allemaal, en ook krijg ik nog een nieuw halstertouw bij mijn halstertje.
Alles neem ik mee op reis, als ik ga verhuizen.
Oh wat is het spannend, om af te tellen.
Voor iedereen is het leuk spannend, maar soms ook een beetje eng spannend.
Ik weet inmiddels ook, dat het vrouwtje me in de trailer naar mijn nieuwe huis gaat brengen.
Dan gaan we rijden, ja wat dat is weet ik nog niet.
Maar ik beloof jullie, dat ik na mijn verhuizing, alles vertel, en dan kom ik nog 1 keer terug hier bij mijn Avonturen Dagboek, om te vertellen over mijn Grote Verhuisavontuur.
Dag lieve fans, see you in Mei, dan ben ik er weer voor de echte allerlaatste keer!
Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, ik ga nu nog ff genieten van mijn tijd bij Leone.
Dikke ondeugende knuf
Van Fellow 

Terug naar Fellow's avonturen dagboek

Terug naar boven

Maart avonturen

Deze afgelopen maand was het een drukte van jewelste zeg, wat was het een woelige periode.
Toen ik nog midden in mijn speelplezier zat, en zelfs in de grote schuur mocht spelen….
kreeg ik nogal last van mijn hormonen en rolde steeds dieper in mijn Puber avonturen.
mrt flow tractor*op avontuur in de schuur*
Maar ik wil jullie eerst vertellen wat er nu zo gaaf is aan het spelen in de grote schuur.
Daar ga ik echt op SchuurAvontuur.
Nou ik krijg heel vaak visite van mijn nieuwe mams, mensen mama bedoel ik, een nieuw vrouwtje dus. En ik vind het altijd heel leuk als ze komt, zij verwend me extra.hihihihi
Als zij er is, mag ik wel eens in de grote schuur, dan kan ik tot bij haar lopen, en snuffelen.
Meestal neemt ze een lekkere dikke wortel voor me mee, en dat is me toch smullen joh.
En weet je, volgens mij is ze ook een beetje verliefd op me, want ze praat altijd zo lief tegen me en roept me dan; “Fellowke, kom mér! Kiek uns wat ich hub veur dich”.
En dan mag ik van de wortel bijten!
Visite krijgen van mijn nieuwe vrouwtje en spelen in de grote schuur, ja dat is echt leuk!
Dan krijg ik ook extra veel knuffels, en het nieuwe vrouwtje borstelt me dan ook wel….tenminste als ik stil blijf staan. Hahahaha
Ja er is zoveel te zien, en te besnuffelen in de grote schuur, dat vind ik ook altijd erg leuk.
Eigenlijk ben ik best heel erg nieuwsgierig, maar het is ook allemaal erg interessant.
Ik mocht ook eens alleen in de grote schuur, toen wilde ik graag rollen op de tegelvloer, heerlijk hoor.
Maar ik mocht ook met mams en Lisa in de schuur spelen.
mrt flow ronny poortje*snuitknuffelen over het poortje*
Maar terwijl ik zo aan het spelen, ontdekken en stoeien was, kreeg ik last van mijn mannen hormonen, ja echt waar. Als ik buiten speelde, bleef het vrouwtje maar naar me staan kijken.
Ik denk wat is er nu mis?
Maar ik had niet in de gaten dat mijn hormoontjes het van me overnamen.
Ik kon er niks aan doen, tja wat wil je als je een hengstje bent?
Mijn “droog”springen, werd voor het vrouwtje ietsjes te veel met passie.
Ze vertelde me dat mams en Lisa in hun vruchtbare tijd zaten? Wat? Ja weet ik niet precies, maar het was geen goed idee om samen te blijven. Dit Puber Avontuur was leuk, maar eindigde snel, en ik vond het maar 100 keer niks.
Ik schrok er wel een beetje van , want ik moest ineens achter stroomdraad staan.
En ik kon niet meer lekker drinken bij mams, niet meer spelen met Lisa, en niet meer samen slapen in de stal.
Nou moet ik zeggen, dat ik wel kon wennen aan het alleen staan, want ik stond immers vlak bij de 2 dames, het zij met stroomdraad ertussen.
Ik miste het knuffelen, maar het vrouwtje kwam extra vaak met me kroelen, dat vond ik heerlijk.
’s Nachts en ‘s avonds, was ik erg blij, want dan mocht ik in de box, naast mama en Lisa.
Konden we over het hekje heen snuitknuffelen, snuffelen, en met onze koppies tegen elkaar aan gaan staan.
Ik voel me dan altijd erg onrustig, maar dat verdwijnt wel als ik weer 5 of 10 minuutjes kan knuffelen over het poortje heen.
Het ergste van dit puberavontuur vind ik, regen! Ja echt, als het regent voel ik me dood ongelukkig en eenzaam. Mams Roncette en Lisa, die gaat dan saampjes onder hun afdakkie staan, en dan kan ik ze net niet zien. Hoe veel ik ook op en neer loop in mijn stuk wei, langs de stroomdraad? Het maakt niets uit. 1 keer haalde het vrouwtje me uit de wei, ze heeft ons alle 3 binnen gezet. Omdat ik helemaal door en door nat was geregend, en mijn looppadje was 1 grote modderpoel geworden, mijn pootjes zaten helemaal onder, en ik bleef maar roepen dat Lisa en Mama moesten komen.
Gelukkig wreef het vrouwtje me schoon en droog met een groot badlaken, en kon ik lekker in de stal op stro staan, hooi eten, drinken, en vooral knuffelen over het poortje. Toen werden we alle 3 weer rustig, en dat vond het vrouwtje erg fijn.
Maar ikke ook hoor.
Nou lieve fans, ik ga weer eens wat rondsjokken, want ik mag in de fruitwei vandaag, dan heb ik meer leuke dingen om mee te spelen….en minder modder!
Wel lekker naast de wei van mama Roncet en Liesje natuurlijk.
Joep doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tot later weer.
Lieve knufjes
Fellow

Terug naar Fellow's avonturen dagboek

Terug naar boven

Februari avonturen

Daar ben ik weer, en jullie ook, zie ik........ik ga snel beginnen, want ik heb best wel een beetje haast. Ik wil nog even met Lisa dollen, en dat is altijd dikke pret....dus ik begin gauw.
feb lisa fellow rondrennen SS

Na best een hele sneeuw periode, wat veel pret en ook veel lastigheid gaf, verdween de sneeuw als .......juist sneeuw voor de zon.
Onder die dikke laag sneeuw, kwam ineens weer grond tevoorschijn.
Nou dat was weer ff dolle pret voor Lisa en mezelf. Jazeker, want wat hadden we weer een lekker plekkie om te rennen en te dollen.
Dat is een heerlijke afwisseling, na al dat koud gedoe, en dat ene pad wat het vrouwtje voor ons schoonmaakte. Dat was wel gaaf, maar dit is nog gaver.
Ik heb dus behoorlijk wat ren, sjees en speel en worstel- avonturen achter de rug.
En weet je, ik ben inmiddels al een aardig ketelbinkie, en ik begin ook meer stoer te doen. Sterk ben ik geworden joh! En ik kan best goed uitdagen.
Lisa is altijd de pineut, dus als zij mij niet uitdaagt, nou dan daag ik haar wel uit om te spelen.
Nu ik groter ben gegroeid, kan ik lekker met haar stoeien. Weet je wat ik al allemaal kan uithalen met haar samen? Nou naast al het gehap in nek en benen of hals, kunnen we ook goed rennen samen, dan vliegen de modderkluiten door de lucht.
Maar sinds afgelopen maand kunnen we heel goed opspringen tegen elkaar, dan gaan we zeg maar nekworstelen, dat is echt pas gaaf. Het vrouwtje en mams Roncette zijn heel blij, dat Lisa en ikke zo goed met elkaar kunnen spelen en zoveel lol hebben, maar daar ben ik ook blij mee hoor!
Zo heeft Lisa me ook geleerd, hoe ik kan proberen het hek van de kippen ren open te maken. En als dat niet goed in het slot zit, is het pas echt een feest met Lisa en mezelf. Wat hebben we een lol gehad samen in de kippen ren, die kippen kukelden alle kanten op, ren in ren uit, hok in hok uit. En Lisa en ik dachten dat niemand het zou ontdekken dat we zo ondeugend waren geweest. Nou pech dus….het vrouwtje heeft al onze hoef afdrukken gezien, en wist dat we weer gefeest hadden met het kipjes-opjagen. Nu zit de ren altijd heel goed op slot, jammer hoor.
feb.lisa fellow opsprong SS*worstelen in de winterzon heerlijk!*
Maar ik wil ook nog even vertellen dat ik een trucjes avontuur had, een wat? Hoor ik je zeggen. Ja hoor een avontuur van een truc, huup huup barba truuk. Hihi
Wat dat was? Nou we kregen nog eens een ochtend het halster om van het vrouwtje, want we moeten er wel aan gewend blijven vind zij.
En ja dat vond ik prima hoor, ik maak niet zoveel problemen bij het halster omdoen hoor. Ik probeer af en toe wel al te lopen, terwijl de gesp nog dicht moet. Hahaha.
Maar verder doe ik het prima.
Tot die ene ochtend…toen kwam na enige tijd het vrouwtje in de stal, en zij keek een beetje raar. Nou weet je waarom, mams Roncetje en Lisa hadden beide het halstertje nog om, maar die van mij was……….foetsie…ik had niks meer om mijn koppie.
Nou tuurlijk meteen alles afzoeken, binnen, buiten, in de modder, bij de boom, bij het hekje, ach ach, het vrouwtje liep wel 3 keer rond en rond, en zocht en zocht, en schudde met haar hoofd. Zij snapte er niks van.
Maar goed, ik eigenlijk ook niet, gewoon afgefloept door onderling eraan te trekken met de tanden denk ik???
Maar al bij al, werd dit trucjes avontuur wel opgelost door het vrouwtje. Want zij had al 2 keer al het stro in de box omgeschept, en bij de 2e keer, had ze ons aan de kant geduwd.
En wat denk je??? Nou mama Roncette stond er boven op! En mijn halstertje??? Nou dat lag helemaal onder het stro in de poepjes, en onder mama’s hoeven!
Echt jakkie-kakkie, en het vrouwtje was blij dat de mysterieuze truc was opgelost.
Want zij houdt er niet zo van, dat dingen zomeer ineens wegzijn, vertelde Lisa me. Dat komt na de truc met de slinger van vorige jaar. Kijk maar bij het thema maart 2010!
Maar ikke…..ik was niet schuldig, want ik was er niet bij toen.
Heej lieve fans, ik ga weer in actie, heb alweer té lang stilgezeten.
jan2011 fellow met halster

Doeiiiiiiiiiiii, knufje van Fellow

Terug naar Fellow's avonturen dagboek

Terug naar boven 

vw101

Januari avonturen

Hallootjes Sneeuw vrienden van me! jaja tussen het sneeuwballen gooien door, maak ik even tijd om mijn belevenissen in mijn dagboek te zetten.
jan fellow racet rond.SS*opgelet, hier kom ik in sneltrein vaaaaaaaaaaaaart*
Tjonge wat een sneeuwavonturen hadden we afgelopen maand! Jullie ook allemaal? Eerst wist ik natuurlijk nog helemaal niet wat het was, maar tja zo nieuwsgierig als ik ben, moest ik natuurlijk meteen op onderzoek uit! Samen met Lisa ging ik heel vaak op sneeuwonderzoek uit. WAHa dat was lachen zeg, want sneeuw is leuk om in te rennen!
Dat vliegt langs je lange flaporen af zeg, als je begint te sjezen.
Al kwam ik er helaas ook erg snel achter, dat sneeuw glad is.
Dat was minder leuk, en vooral het vrouwtje was erg bezorgd over ons alle drie.
Ik was zelf de 1e die er een glijpartij van maakte, en ik kon er echt helemaal niks aan doen hoor.
Zo was ik lekker aan het rennen met Lisa, en wilden we saampjes het pad achter de schuur op rennen.
Maar ja, al ben ik weer flink gegroeid, Lisa is toch nog steeds mijn grotere “zus”, en die is sterk hoor!
Die duwde me wat opzij, en ik moest afremmen, zodat ik haar kon laten voorgaan. ……….en huppekee ineens lag ik languit op de grond. Mijn hoefjes schoven uit over de sneeuw, ik kon het niet tegenhouden. Maar ik ben van de Bikkel-Familie, en ik stond natuurlijk meteen op zonder te huilen!
En jieeeehaaa meteen weer lekker sneeuw rennen met Lisa.
Nu dacht ik, dat is alles, maar nee hoor, er kwam afgelopen maand nog meer sneeuw, en sneeuw en nog eens sneeuw. Jeetje elke dag weer een dikke pak sneeuw.
Het vrouwtje had het er maar druk mee, na een snelle goedemorgen, ging ze elke dag sneeuwschuiven voor ons. En dat was interessant, zo’n blauw ding, aan een stok, en daarmee maakte het vrouwtje looppaden voor ons! En gaaf joh, want dan kon ik lekker achter het vrouwtje aanrennen, zonder dat de sneeuw helemaal tot aan mijn buik kwam. Ja super hoor. En natuurlijk konden Lisa en ikke saampjes heel veel rondjes rennen, achter elkaar aan.
Al paste ik wel goed op hoor, dat ik niet weer ging vallen. Er ligt zoveel sneeuw, dat zelfs mijn grote ‘zus’ Lisa, die zo groot en sterk is, was uitgegleden. En zelfs mijn arme mams, ze gleed uit toen ze de stal in liep. Met al die sneeuw aan onze pootjes, en dat valt allemaal op de grond, en hup lag mijn mams met haar hoeven in de lucht. Ik schrok enorm.
Gelukkig heeft het vrouwtje zand kunnen scheppen, en heeft een soort anti-slip ermee gemaakt voor ons. Maar ik ??? Ik vind de sneeuw nog steeds super om in te spelen, al willen mijn mams Roncette en mijn vrouwtje het liever zien verdwijnen. Dan profiteer ik nog even samen met Lisa van deze sneeuw tijd!
jan fellow kerst outfit binnen607*mijn kerst outfit, cool he?!*
Feestdag avonturen waren er heel veel voor mij , en dat maakte ik natuurlijk voor het eerst mee. My First X-Mas! Ik had vorige maand al geoefend met het vrouwtje met mijn kerst muts, en met de rugdeken.
Maar nu was het zover, ik mocht voor het eerst in mijn heuse kerst outfit! Mams en Lisa hadden die al, maar ik kreeg ook zulk een gave rugdeken, een eigen muts, en ik kreeg als enige van ons 3 een rood kerst halstertje. Ik wordt gewoon voorgetrokken hoor, door het vrouwtje! Dus ik was apetrots toen ik het aan iedereen kon showen. Zo had ik mijn kerst tenue aan, toen de kinderen van de basisschool á Hermkes uit Epen op visite kwamen met hun juffen. Ik was zo trots, en volgens mij vonden ze me erg mooi en lief, ze wilden me allemaal wel even aaien!
Maar ook tijdens de open (kerststal) dag, was ik heel blits in mijn pakje. Al leek het of er die dag 1 hele grote sneeuwstorm was in Epen, er kwamen toch wel een 20 mensen om onze stal te bezoeken. Natuurlijk kon ik weer genieten van veel aandacht, aaitjes, en er waren mensen die me op de foto hebben gezet. En ik maar pronken natuurlijk met mijn kerstdeken en kerstmutsje. Ach het is eigenlijk heel makkelijk om het aan te hebben, alleen Lisa zat me wel vaker te klieren. Dan pakt ze de bolletje van mijn muts in haar mond, en begint er aan te trekken. Dat is nu verre van mooi sneeuwwit van kleur te noemen…hihihi… en ook trekt ze aan mijn rugdekentje, en trok het soms hartstikke scheef.
Maar meestal stond ik er –al zeg ik het zelf- erg mooi op in kerststijl, en voelde ik me echt een Kerstezel!
Maar zo was er ook een avontuur bij Oud en Nieuwjaarsdag. Het was een hoop geknal in de lucht, gewoon uit mijn slaapje geknald zal ik maar zeggen. Gelukkig kwam het vrouwtje midden in de nacht even kijken of het allemaal nog rustig was in de stal. En ik was heel blij dat Lisa en mams Roncette bij me waren, ik snapte er niks van zeg. Waarom al die herrie, en al die lichtflitsen in de lucht? joost mag het weten, maar ik had dit natuurlijk ook nog nooit meegemaakt. Iedereen wenste me daarna een Gelukkig nieuwjaar, en een mooie toekomst toe bij Minka en haar familie. Ik kreeg een dikke knuf van mijn mams, en Lisa duwde ook ff met haar snuit. Mijn vrouwtje vertelde me, dat bij oud en nieuw, je iedereen die je aardig vind, de beste wensen geeft. En ja dan hoop ik dat iedereen zijn wensen kan laten uitkomen natuurlijk. En mag van het vrouwtje in mijn dagboek ook iedereen namens ons allemaal, een gelukkig nieuwjaar wensen.............
nieuwjaar211

Zo lieve Fans, ik ga weer eens een hapje extra hooi pakken, want ja ik moet mijn kacheltje in mijn lijfje wel blijven opstoken hoor. See you bij mijn volgende avontuur weer.
Knufje van Fellow

Terug naar Fellow's avonturen dagboek

Terug naar boven 

tree 141

December avonturen

nov 2010 biancatrio*groepsknuffel met Bianca*
Hallootjes allemaal, en alweer een maand voorbij, dus hier ben ik weer met mijn avonturen!
Ik heb het afgelopen maand, erg druk gehad met bezoek ontvangen, spelen met Lisa in de regen en de modder, en met veel oefenen.
Er is weer té veel om aan jullie te vertellen, dus ik kies maar 2 dingen waar ik het over ga hebben. Helaas het is niet anders, hihi. En over 2 avonturen is al zoveeeeeeeeeel te vertellen, dat ik gauw begin.
Nou ik begin met het visite-avonturen, ja dat waren er eigenlijk heel veel!
Niet dat ik daarvoor geen visite heb gehad hoor, nee juist heel veel. Veel mensen kwamen al eerder op kraamvisite en kijken hoe schattig is als baby was.
Maar nu ik een klein kleutertje ben geworden, ben ik al heel groot gegroeid. Mijn dunne lange pootjes hebben plaatsgemaakt voor een stel stevige poten.
Mijn smalle koppie, is mooi compact en ik heb een baard :) en mijn buik is mooi rond en ik heb een enorme pluizige vacht.
Dus mensen, ben ik blij dat ik nog steeds veel visite krijg joh!
Al het bezoek vind ik fijn en leuk, en waardeer ik enorm, net als trotse Mama Roncette, mijn grote ”zus” Lisa, en ook het vrouwtje en haar familie zijn heel blij met alle visite.
Toch was er visite die net een extra indruk achterlieten bij me.
Zo kwam collega Laura van het vrouwtje met haar eigen mensen zus en het meisje Caitlynn op visite. Caitlynn is heel goed gewend aan ezeltjes, en ik kreeg een eigen koosnaampje van haar; Jip. Lief he, we zijn alle 3 erg verwend door hun, veel aaitjes en lieve woordjes, complimentjes en borstelbeurten. Oh oh, ik heb er alweer 3 grote fans bij! Ik ben echt een bofferd!
Natuurlijk was het tweede bezoek van Minka en René ook heel speciaal afgelopen maand. Want ik heb hun hart gestolen, en zij hebben mij gevraagd of ik volgend jaar als ik puber ben, bij hun kom wonen. Nou ik vind het wel nog ver weg, en ik weet ook niet zo goed wat er dan allemaal gebeurd, maar ik heb JA gezegd. Het mocht ook van het vrouwtje en mijn mams Roncette zei; Lieve Vent, volgend jaar ben je groot genoeg, en mag jij de wijde wereld intrekken! Al zag ik in haar ogen, dat ze me zeker wel gaat missen, maar ik haar ook.
Gelukkig vind ik Minka en haar familie super lief, en het vrouwtje vertelde me dat ik daar een heeeeeeeeeeele grote groene wei krijg om in te rennen, en ik krijg 2 nieuwe mensenvriendjes erbij. En weet je dat Minka zelfs een soort van nieuwe moeder voor me heeft! Ja want ik ga samen met een andere moeder ezel bij Minka wonen. En als ik Minka en René tegen mij hoor praten, al snap ik dan nog niet alles wat ze zeggen, ik hoor in de klank van hun stem, dat ik heel erg welkom ben bij hun. Daarvan krijg ik een lekker warm gevoel van binnen, en durf ik best het grote verhuis avontuur aan te gaan, volgend jaar.
Er was nog een heel erg speciaal bezoek afgelopen maand, ja hoor eindelijk kon Bianca op visite komen. Mijn vrouwtje had er al zolang over gezeurd, vanaf het moment dat ik geboren was. Echt! Maar nu eindelijk was het zover, en kon ik Bianca ontmoeten, en wat was ik inmiddels nieuwsgierig geworden naar haar.
Oh en beste fans……ik kreeg me toch een berg complimentjes over me heen, als een warme douche. Ja ik hoefde helemaal niks te doen, en meteen was het een OH, en AH, wat is die Fellow een mooi ventje. Gossie, en het ging maar door. Bianca bleef lekker lang. Want ja zij is het andere vrouwtje van mijn Mams en Lisa. En ze is het vrouwtje van mijn papa Oscar. Zij ging natuurlijk ook heel veel knuffelen met mams Roncette en Lisa, want die had ze ook al lang niet meer gezien. Ze vond dat wij alle 3 er erg goed uitzagen, leuk he?! Samen met het vrouwtje heeft ze nog veel gepraat, en onze hoefjes bekeken. Ook heeft ze nog mijn lijfje bekeken, en mijn vachtje, want ik heb me toch een aparte kleur gekregen. Ja grijs? Nee grijs-bruin? Nou meer Bruin dan grijs? Ja echt wel. Mijn koppie donker bruin, als een chocolade cakeje, maar ook heel veel witte haren in mijn pluizigerig vachtje. Maar ik vond het allemaal primabella. Ik het genoten van haar aandacht, en ik was zo trots geworden van al haar complimentjes over mijn bouw, mijn karakter en mijn conditie, dat ik spontaan vreselijk naast mijn kleine hoefjes ben gaan lopen die dag. Hahahahahaha. Maar ik was niet de enige hoor; ook Mams Roncetje, Lisa en het vrouwtje liepen naast hun hoeven, dat zag ik echt wel hoor.
Jammer dat Bianca weer naar huis moest, dat vonden we allemaal!
nov 2010 fellow deken*rugdekentje oefenen*
Nou wat heb ik allemaal alweer verteld, maar goed het kan nog heel even? Ja vooruit dan: want ik heb me wat oefen-avonturen achter de rug afgelopen weken.
Nou zie ik jullie allemaal denken, wat oefen avonturen, kan dat ook al?
Echt wel hoor!
Luister, ik ga het jullie vertellen, want ik heb afgelopen weken heel veel, korte en lange oefeningen gedaan met het vrouwtje. Ja het vrouwtje laat me steeds beter wennen aan het halstertje. Al is ze erg tevreden, want dat gaat zonder problemen nu. Ik ben ook al erg groot natuurlijk, en het halstertje had ik al vaker geoefend. Het werd tijd om verder te oefenen, omdat ik nu een kleuter ben. Nou dat vind ik wel stoer, dacht ik…….
Want een halster, en een halstertouw eraan, vind ik dus helemaal niks he! Jongens wat een onzin, dat trekt maar aan mijn halstertje, en dat trekt weer aan mijn koppie. Heej en ik wil toch liever gewoon doen wat IK zelf wil. En hoe ik ook terug trek, ik kom niet los?!
Maar goed, het vrouwtje houdt stug vol, dus soms geef ik al wat meer toe.
Als ze dan maar van mijn hoeven afblijft, want dat wordt me echt té veel. En aan het touw vast staan, en ook nog hoeven schoonmaken. Ala die voorpootjes til ik nog wel ff op, maar bij mijn achterpoten, krijg ik ineens zulk een drang, en hup dan ga ik toch vanzelf bokken hoor.
Maar nu heeft het vrouwtje weer vaker geoefend met me met het optillen, en doet ze het met een trucje wat ze van Bianca heeft geleerd. Dus niet alleen Ik oefen, maar ook het vrouwtje hahahaha.
Wat ik veel leuker vond om te oefenen, was het dragen van een rugdeken, en een mutsje. Ja de rugdeken was te groot voor me, dus het vrouwtje heeft me een badlaken gegeven om te leren dragen op mijn rug. Ik stond eerst helemaal doorgezakt, zo eng iets op je rug. Maar goed, mama en Lisa hadden ook wat op hun rug, en het vrouwtje moedigde me zo erg aan, dat ik overstag ging, en ik zelfs mooi recht bleef, en de deken bleef lekker liggen. Later mocht ik omdat ik al zo groot ben, ook met mijn eigen nieuwe kerstmuts oefenen. Dat was even wennen, daar moesten mijn oren doorheen, en dat voelde raar. Eenmaal op vond ik het mega stoer, en lekker zacht aan mijn hoofdje. HAHAHAa en ik moest toch stiekem heel hard lachen, toen Lisa jaloers was op mijn mooie muts, en dat ze mijn muts met haar tanden heel voorzichtig van mijn hoofdje aftrok. Hahahaha, dat was leuk. Het vrouwtje zegt, dat ik nog meer mag oefenen komende maand, omdat ik zo goed mijn best doe, en ik al zo groot wordt mag ik gewoon met Mams en Lisa meedoen. Gaaf he.
Nou dat was heel wat weer, het wordt tijd dat ik weer eens ga kijken of het droog is buiten.
Dan kan ik misschien nog even wat sjezen en rondklieren met Lisa.
Tot de volgende maand maar weerrrrrrrrr, en misschien tot ziens tijdens de december activiteiten (open kerststaldag) in kerssfeer. Dan ben ik er natuurlijk ook!
Knufje van Fellow.

Terug naar Fellow's avonturen dagboek

Terug naar boven 

November avonturen

Heej ik krijg al fans zie ik, die komen lezen, in mijn avonturen dagboekje. Leuk, ik heb al zin om weer heel veel te vertellen. Eigenlijk is er té veel om op te noemen, en het vrouwtje zegt, dat ik best mag babbelen, maar ik mag niet de hele site volkletsen. Hahahaha, nee zeg, dat doet het vrouwtje volgens mij liever zelf! Dus ik ga maar eens van start voordat ik van haar moet stoppen........
Deze afgelopen maand was ik weer druk, met groeien, spelen, en leren. Lisa mijn grote “zus”is mijn beste speelkameraadje, we kunnen het super goed vinden saampjes. En nu ik wat groter en sterker wordt, kunnen we ook al flink stoeien met elkaar. Mams vind dat primabella, want dan heeft zij even lekker rust.
Ik ben inmiddels al een grote vent geworden zegt mijn mamsie, en ik mag ook al van het vrouwtje grote ezel dingen eten uit mijn eigen voerbakje... ik lust al wortel, en muesli, en ik heb al appelstukjes gehad, en zelfs een klein stuk gedroogd brood. Allemaal jammie.
nov 2010 stijn fellow chip*Mijn vriend Stijn stelde me gerust*
Maar van afgelopen maand wil ik vooral vertellen over mijn Dierenarts avontuur. Ja jeetje dat was me wat zeg. Ik heb een hele lieve dierenarts, Greet heet ze. Maar ik heb haar wel wat vaak gezien de laatste tijd.
Dat klinkt niet zo best he?! Nou mijn mams, en Lisa moesten beide een inenting, dat is een prikje, waardoor ze niet ziek kunnen worden. Ik krijg er ook nog eentje, maar moet nog even groeien.
Greet heeft wel nog mijn gebitje gecontroleerd, en mijn lijfje bekeken, en ze heeft opgeschreven hoe ik er precies uitzie. En dat was niet makkelijk, hahahaha. Ja ik hoor af en toe het vrouwtje ook wel eens klagen, omdat mijn pluizige veulenvachtje, echt verandert van kleur. Hihihi ik ben een toverbal? Zo heb ik veel grijze maar ook bruine haren, en zelfs heel veel witte ertussen, vooral op mijn kontje. En mijn koppie wordt juist helemaal donker chocolade bruin.
En het vrouwtje en Greet willen dat allemaal heel goed weten en opschrijven. Dat moet zeggen ze, omdat ik dan ook een paspoort krijg net als mama en Lisa. Natuurlijk ook nog allerlei papieren, waar mijn naam op staat, en papa's naam en mams naam. Tot zover is het allemaal niet zo erg het bezoek van Greet, maar er kwam een maar. Toen mijn mama en Lisa klaar waren, was ik aan de beurt.
Ik kreeg een chip vertelde Greet. Mijn grote vriend Stijn, het vrouwtje en Greet hebben me daarvoor vast gepakt, en dat vond ik maar niks hoor. Ik moest in de stal, in een hoekje staan. Ik snapte er niks van, en ik dacht, heej hallo, ik ben al een grote vent, dus ik begon maar eens flink te steigeren en te bokken. Maar uiteindelijk, maakten ze mij alle 3 weer rustig, en mama en Lisa bleven ook in de buurt. Heel dapper was ik zei Stijn, heel knap was ik zei het vrouwtje, en Greet vond dat ik heel braaf was. En van al die complimentjes, konden ze mij vasthouden, en bleef ik even goed staan. Nou en hup ik kreeg een stevige prik, en toen ineens had ik een chip. Nee geen chips, maar een klein dingetje, met een nummertje, en dat zit in mijn nek. Nu kan iedereen aan dit nummertje zien, dat ik Midnight Fellow di Leone ben, en dat ik bij Familie Meijs woon, en bij mams en Lisa natuurlijk. Toch wel knap niet? Zo'n chip, en ja het was allemaal erg spannend hoor.
nov 2010 chip spuit*kijk eens wat een dikke naald!*
Daarmee was het dierenarts avontuur niet helemaal voorbij, want Greet werd nog eens gebeld door het vrouwtje. Toen kwam Greet voor mama's zere hoef, dat vond ik heel zielig hoor. En ik ben de hele dag bij mama in de stal geweest, omdat ze heel voorzichtig moest doen met lopen. Gelukkig maar dat Greet was gekomen, om mams hoef weer beter te maken. En toen Greet weer weg was, toen heeft het vrouwtje ons allemaal verwend met lekkers. Mama kreeg er een medicijn papje door heen, maar Lisa en ikke mochten van het andere lekkers wel meesnoepen.
Hoe klein ik nog ben, ik weet al heel goed, dat dierenarts Greet er is, om ons beter te maken, of ons te helpen. Nou zo zie je maar weer, eind goed al goed, met mijn chip en mijn controle, en met mams en Lisa's inenting, en mams zere hoef. Ik vind Greet heel lief, maar ik hoop dat we haar niet té vaak nodig hebben, want dan zijn we gezond!
Bedankt dat jullie er waren, om in mijn dagboek mee te lezen. Tot de volgende keer, ik ga nu weer gauw met Lisa spelen, ik ga haar eens lekker klieren denk ik hahahhahaa.
DAAAAAAAAAAAAG knufje van Fellow

Terug naar Fellow's avonturen dagboek

Terug naar boven

Oktober avonturen

Heej daar ben ik weer, de kleine man van Familie Meijs.
Maar niks hoor, ik ben allang niet klein meer, ik ben inmiddels al een hele grote vent geworden, vind je niet?Maar omdat ik groter en groter groei, leer ik ook vanalles en maak ik ook weer vanalles mee. Ik zal je mijn groot avontuur van afgelopen maand vertellen……….
okt hoefsmid roncette fellow lisa kijkenSG*Ff kijken wat die meneer bij mams doet*
Hoefsmid avontuur
Ik stond nog een beetje te suffen op een dinsdagochtend in mijn stalletje bij mama en Lisa.
Toen ik de deur hoorde opengaan, wist inmiddels al dat er iemand van mijn mensen familie zou komen. Meestal komt Lilian, en Lisa en mams noemen haar het vrouwtje.
Deze keer kwam ook Stijn mee, mijn mensenvriend.
Nadat we gevoerd werden, kregen mama en Lisa het halstertje om, maar ikke niet.
Mijn hoofdje is nog zo klein, zegt het vrouwtje, en daarom is het halster té groot.
We mochten lekker buiten spelen, dus ik had niet in de gaten dat we nog meer bezoek kregen die ochtend.
Er stopte een busje, en er kwam een vriendelijke meneer die Robin heette bij ons de wei in.
Mijn grote “zus”Lisa is altijd zo nieuwsgierig, zij ging natuurlijk weer als eerste kijken wat er allemaal aan de hand was.
Stijn en het vrouwtje namen Lisa aan het halstertouw, en die meneer ging Lisa’s pootjes optillen. Omdat Lisa nog al wild begon te doen, was ik wel heel benieuwd wat Robin nu allemaal deed bij Lisa. Misschien moest ik haar wel gaan helpen, want ik ben toch al heel groot, en ik ben dol op mijn zus Lisa, dus misschien moest ik haar redden?
Maar het vrouwtje zei, dat het allemaal goed zou komen, en Lisa rustig moest zijn.
Nou daarna was mama aan de beurt, en die liep eerst weg. Ik snapte er niks meer van, want toch leek me die meneer Robin best aardig, en mama keek toch een beetje bang?
Maar het vrouwtje en Stijn hebben mama gerust gesteld, en toen moest mama ook haar pootjes optillen. Weer ben ik eens gaan kijken, en nu zag ik het…. Hij ging de hoeven van mama schoonmaken, en netjes bij knippen en vijlen. Nou dat zag er wel interessant uit, en mama’s hoeven werden heel mooi.
Daarna was ik aan de beurt, maar omdat ik geen passend halstertje had, kreeg ik een touw geknoopt als halster. Dat paste perfect, maar ik vond het wel heel eng dat Robin dat bij me deed. Maar omdat Lisa en mama het ook durfde, wilde ik wel een grote jongen zijn, en ging met Robin mee.
okthoefsmidfellowpootjeSG*met mijn vriendje Stijn erbij, geef ik wel eventjes mijn pootje*
Gelukkig was Stijn mijn vriendje erbij, en ook het vrouwtje hield me om rustig te worden.
Robin heeft ook mijn pootje opgetild, en mijn hoefjes bekeken. Dat was best even spannend, want als het vrouwtje mijn hoefjes vasthoudt, is dat altijd maar heel even. Nu moest ik heeeeeeeel lang op 3 pootjes blijven staan. Robin heeft ook nog vanalles over mijn veulenhoefjes verteld. Dat was heel leerzaam, maar ik wilde toen eigenlijk liever niet meer luisteren. Maar het vrouwtje en Stijn wilde er alles over horen en weten. Ik bleef maar even rustig staan, want toen kreeg ik allemaal complimentjes van iedereen, dat ik zo braaf was.
Daarna mocht ik weer vrij in de wei rondlopen, en toen was ik wel weer heel blij hoor.
Eigenlijk viel het wel mee, maar toch was het ook het een reuze spannend avontuur.
Mama vertelde later, dat Robin een hoefsmid is, en dat die meneer altijd komt om onze ezelhoefjes te verzorgen. Zo blijven onze voetjes gezond, en kunnen we goed lopen en rennen. En ja als er 1 ding is wat ik wil, is lekker blijven rondrennen, dus…genoeg verteld en ik ga weer sjezen in de wei…..zoeffffffffffff doei tot mijn volgende avontuur.
knufje van Fellow

Terug naar Fellow's avonturen dagboek

Terug naar boven 

September avonturen

Deze keer mag ik voor het eerste wat zeggen, en mag ik wat vertellen over afgelopen maand.
Ik heb een hele hoop te beleven hier in de stal en in de wei.
Ook heb ik al een hele boel geleerd.
septdag 1 kijk mij eens rennen 2-8-SG*aaaaactieeee, hier komt ik, joepieeeee*
Speel avonturen heb ik al heel veel gehad.
Spelen doe vanaf de eerste dag van mijn leventje.
En ik speel het liefste met mijn mama, dan ren ik achter haar aan.
En weet je dat ik al heel goed kan opbotsen tegen mijn mamsie?
Als ik dan bots en spring, dan kan ik haar lekker in haar manen bijten, en ik heb ontdekt dat de staart van mama ook heel leuk speelgoed is.
Het is me ook al gelukt om kruip en sluip te doen met haar, dan kruip ik onder haar nek, onder haar achterste of helemaal onder haar buik door.
Maar ik groei zo flink, dat ik al bijna niet meer onder haar buik door pas.
Goed hé ?
Met mijn grote "zus"Lisa is het ook leuk om te spelen, maar meestal daag ik haar uit.
Ja dat durf ik best, want ik ben al heel stoer. Ik ren dan in een vaartje, het liefst bergje op en af. Dan ga ik rakelings langs haar afrennen, en dan bok ik met mijn kontje.
HAHA, mijn hoefjes vliegen al best hoog de lucht in.
Eigenlijk is het wel een beetje plagen, want Lisa durft niks terug te doen.
Anders krijgt Lisa van mijn mama op haar kop.
Samen rennen met Lisa vind mama wel goed. en dat is super gaaf hoor. jeeeyhaaaa.
Rond, rond en rond, om de bomen, om mama, en weer om de bomen heen.
Heerlijk!
septfellow liksteen SG*jammie een liksteen*
Eetavonturen waren er ook al een hele boel.
Nadat ik geboren ben, al meteen na een uurtje ben ik al gestart met melk drinken bij mama, maar al gauw zag ik dat mama en Lisa steeds gras aten. Dat moest ik ook even uitproberen natuurlijk. Grasjes, hooi sprietjes en ook strootjes, kan ik nu al zelf eten. En dat smaakt best goed moet ik zeggen, maar melk van mams is ook jammie, en ik groei er heel erg goed van.
De lik steen heb ik ook ontdekt, en ik vind het zo leuk en lekker om mijn kleine tongetje uit te steken, en eraan te proeven. Dat doe ik nu al vaker, mama zegt dat het ook heel gezond voor me is.
Vorige week heb ik weer een eetavontuur gehad, mijn mama krijgt steeds van onze mensenmama Lilian wat eetbaars in haar voerbakje.
Nu ben ik al zo groot gegroeid, dat ik bij de bak kan, en ik heb er eens aan gesnuffeld.
Nou zeg, dat ruikt lekker kruidig, en ik mocht van mama eens eraan likken.
Het proeft wel nog een beetje raar, die kleine kruimeltjes in mijn mondje, hihihi, dat kietelt. Ook aan worteltjes heb ik al mogen snuffelen, maar wat ik daar mee moet??
En nog voordat ik erover had nagedacht, hadden mama en Lisa dat gekke ding opgesmikkeld.
Nou dat waren al heel wat avonturen van mij, er zijn er eigenlijk nog veeeeeeel meer.
Voor mij is het elke dag weer een nieuw avontuur.
Volgende keer zal ik je weer nieuwe avonturen vertellen!
Knufje van Fellow

Terug naar Fellow's avonturen dagboek

Terug naar boven

END