Mini Ezelstal Leone

mediterrane miniatuur ezels


Te Koop

Voor echt serieus geïntresseerden willen we dolgraag een bezoek plannen.
Extra informatie kunt u vragen per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer informatie over de drachtige merries vindt u bij Onze ezels/Veulens op komst.
in april 2020 zijn de veulentjes van Pillar en Jessy geboren 
deze meisjes zijn inmiddels voorzien van een nieuw thuis.
thumbnail IMG 20200424 083940 1 resized 20200503 101949617
  
       

Hun veulentjes komen als ze beschikbaar zijn op deze pagina te staan.
Omdat we helaas niet alle veulens die bij ons geboren worden kunnen behouden.
Laat ons alvast weten of u op zoek bent naar een veulentje, dan houden wij u op de hoogte, 
en de eerste op de wachtlijst, krijgt uiteraard de eerste keuze. t Leone team heeft altijd de 1e keuze

gereserveerd voor een nieuw thuis:

Noortje (geboren 4 april 2020 ) 

2020 noortje left side geknipt
  
Noortje is een mooi compact gebouwd meisje in een hele donker bruine kleur. Ze heeft een heerlijk zacht donker knuffel snuitje.
Noortje is heel lief van karakter, en heeft net als haar mama Jessy en papa Oscar een knuffelig karaktertje.
Ze is mens gericht en kruipt het liefst helemaal tegen je aan, ze maakt lieve knorrende en piepende geluidjes als je haar nek en hoofdje kriebelt. Ze is heel alert, en als je haar s ochtends gaat wakker maken in de stal, staat ze al met een uitgestrek nekje
te kijken naar je voor een ochtend knuffel momentje.
Noortje bekijkt alles om haar heen heel graag en uitgebreid neemt ze de tijd daarvoor. Ze is graag bij haar mama Jessy, maar vind het ook leuk om tussen alle andere ezeltjes te rennen en springen. Ze staat graag te kijken als Mara haar sprintjes trekt, en daarbij sluit Noortje dan aan en gaat ze mee rennen. Terwijl Noortje dan uitdagend langs de volwassen "tantes" rent en haar bipsje de lucht in gooit. 

gereserveerd voor een nieuwe thuis:

Mara (geboren 8 april 2020) 

2020 mara right side
Mara is een bruin meisje met een mooi klein hoofdje en ze heeft leuke lange oren. Haar bouw is correct en ze heeft een nieuwsgierig karaktertje.
Ze is springerig vanaf de eerste dag, en vanaf het eerste moment in de ochtend houdt Mara ervan om te springen.
Ze kan net als haar mama heel goed en lang op haar achterbeentjes balanceren om te deugnieten. Ze heeft een vrij karakter, onderneemt veel ren-momenten en het liefst op de lange afstand bergje op en af.
Als Mara dan de hele tijd blij heeft rond gehuppelt en zich totaal moe heeft gerend, ploft ze graag op een plekje om een dutje te doen. In de stal op het stro, maar ook buiten in een zandbadje of lekker in het gras laadt ze haar batterij dan weer op.
Mara rent ook graag achter mensen aan, om vlak voor je (of achter je) dan te stoppen, dan gaat ze in de remmen om te komen knuffelen.

terug naar boven

Mediterrane miniatuur ezels zijn rasezeltjes met stamboom papieren en registratie papieren, uit de VS en uit Nederland.
Het zijn niet de goedkoopste ezels in aanschaf, waarbij de richtlijn van de fokkersgroep in vraagprijs hanteren.
Mini ezels zijn hele bijzondere en lieve knuffel dieren en kunnen wel 30-35 jaar worden.
Echt voor de liefhebbers die hun een warm nieuw thuis willen en kunnen bieden.

U vindt informatie over de beschikbare ezel, over de bouw, karakter, ouders.
Bent u serieus geïntereseerd in een (beschikbaar) ezeltje van ons, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, meer foto's, antwoorden op specifieke vragen, of spreek een bezoekje met ons af.
Belt u ons gerust of mail naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Onze veulentjes mogen verhuizen nadat zij MINIMAAL een half jaar bij hun moeders zijn gebleven.
Bij meerdere serieus geinteresseerden, werken wij met een wachtlijst.
Waarbij u de voorkeur kunt aangeven over het geslacht, bouw, karakter, kleur, van welke merrie/ouders.
Dan houden wij u graag op de hoogte wanneer de ooievaar is geland.

NB.Het Leone-Team heeft ten alle tijden de 1e keus en bepaald bij geboorte pas of het veulen beschikbaar is.

Onderstaande ezeltjes hebben een nieuwe familie gevonden.

We wensen hun heel veel geluk en spreken dank uit voor het gestelde interesse
en vertrouwen in onze Mini Ezelstal Leone.
Suus found a new family (sold)
 
Lucky lil' Suzie di Leone is in het stro geland op 23 juni 2019 als vierde veulentje en daarvan 2e dochtertje van onze lieve Peertjes Mona Lisa (dun) en Peertjes Lucky Luke ( rood). Suus is een mooi correct gebouwd donker bruin merrietje met gezellige lange flappers. Suus vond het even moeilijk om zelf te drinken, dus ze is gestart met de fles. Zo kreeg ze toch nog op tijd voldoende biest melk binnen van haar mama. Om te zien dat ze voldoende binnen kreeg, werd Lisa gemolken en kreeg Suus dat met de fles gegeven. Totdat ze na 2 dagen helemaal zelf en voldoende dronk bij mama. 
Het heeft even geduurd totdat de mama's het goed vonden dat Suus en Evy samen speelden. Toen Evy ging verhuizen Had Suus geen speel kameraatje mee, maar toen kwam Lola tijdelijk bij ons wonen. In die maanden werden Lola en Suus dikke vriendinnen. Suus als jongste nam graag initiatief om te spelen en daagde Lola steeds uit om gezellig mee te doen. Suus heeft het vrije karakter van haar mama Lisa, is graag bij mensen, houdt van kriebelen en borstelen vooral haar nek en haar billetjes. Een kusje op haar neus is favoriet. Ze laat makkelijk haar halstertje om doen en voetjes optillen vanaf het eerste moment is dat geen punt voor Suus. Balken moet ze nog oefenen, dat lukt nog niet goed.
Evy
found a new family (sold)

Evy lil' Rose di Leone 
is een dochter van onze bonte importmerrie Hawkwinds Triple Tiara en de rode hengst Peertjes Lucky Luke. Een prachtig koppel die samen voor een prachtig veulen hebben gezorgd. Evy is geboren op 17 april 2019, en wat waren we blij dat de geboorte goed verliep en dit wondertje te mogen verwelkomen in onze stal. Haar naam verwijst naar ons Rozen Leone Jubileum ( Rozen jubileum is een 10 jarig jubileum) We hadden dit meisje graag behouden als toekomstige fok merrie, maar ze is uiteindelijk toch bij Tess gaan wonen op Texel. Bij Bianca en Dick heeft ze haar roepnaam is Eefje gekregen, omdat zij al een Evie hadden.  
Eefje heeft een knuffelig zacht karaktertje, ze kan maar niet genoeg krijgen van lange en korte knuffel momenten. Kriebelen en kustje over haar hele gezichtje vind ze fijn. Halstert makkelijk. Ze is heel makkelijk en easy going als jong veulen en we genieten dan ook op en top van haar aanwezigheid. Ze brengt echt een gezellige sfeer in de stal en in de wei. Ze is gek op kinderen en dol op haar mama, zoekt heel veel steun bij haar.
We zijn enorm benieuwd hoe ze zal uitgroeien de komende tijd.Tess
found a new family (sold)

Triple Terceira di Leone zo heet de kleine dame voluit zij is het eerste veulen van Short Assets Pillar (bruin) en Ramses van de Falcofarm (bruin). Ze is heel vlotjes geboren op 13 augustus 2018. Haar naam verwijst naar het 3 jaar dat het duurde voordat we eindelijk een veulentje mochten verwelkomen van onze merrie Pillar, en naar het Azoriaans eiland Terceira waar we in 2018 een bijzondere familie tijd hadden.
We hebben serieus overwogen om dit plaatje van een merrietje in onze eigen kudde te behouden, maar als ze oud genoeg is mag ze dit jaar toch gaan verhuizen. Maar niet naar zomaar een huisje maar naar onze ezelvrienden Bianca en Dick. Daar wordt zij toekomstige fokmerrie en kan hun kudde een nieuwe bloedlijn geven. Tess.... gaat naar Texel verhuizen.
Tess heeft soms eventjes wat tijd nodig voordat ze zichzelf vrij voelt. Maar dan is het ook meteen alle remmen los.
Ze is dol op kroelen en kriebelen, het liefst niet in haar snoet, maar nek en lijfje en ... net als haar mama, haar billetjes vind ze heerlijk. Borstelen vind ze top, een halstertje om hebben vind ze totaal niks aan. Ze is een dapper meisje, nadat ze super heeft gespeeld met Sjors, stond ze er alleen voor toen sjors verhuisde. Maar ze staat haar vrouwtje wel tussen de 4 grote volwassen dames hoor. Ze houdt van sprintjes trekken en dan tegen een ander opbotsen. Ze is veel te vinden bij Jessy ( ook na de verhuizing van sjors) maar speelt ook graag met de andere grote meiden.

Sjors found a new family (sold)


Latte São Sjors di Leone zoontje van Peertjes Black Pearl Jessy (zwart) en Robin Hoods Scooter (grijs dun). 
Geboren op 15 juni 2018.
Zijn naam verwijst naar het Azoriaans eiland São Jorge en naar de kleur van koffie.
Sjors is het eerste mooi bruin veulentje van onze Jessy, en de bevalling ging super goed en voorspoedig.
Sjors is een heerlijk ventje en hij geniet van alle aandacht.
Zijn prachtige kleine mooie hoofdje wil altijd heel veel kusjes ontvangen. Hij is enorm gek op knuffelen, rennen, en sjezen in de wei waarbij hij soms zelfs de bocht uit vliegt. Klein maar dapper, opstaan en doorspelen.
Het leven is voor Sjors 1 groot avontuur vol spelen en knuffelplezier.
Sjors had al snel een nieuw thuis gevonden, en wederom met een uitstekende samenwerking met Stal 't Peertje, 
is Sjors met zijn nieuwe vriendje Floyd verhuisd naar hun nieuwe gezin. Het werd een verrassingsverhuizing op de verjaardag van hun nieuwe vrouwtje Riny. Waarbij baasje Jan en hun kids in het complot zaten. 
Sjors boft maar met deze geweldig familie die helemaal knettergek op hun ezeltjes zijn, hij heeft een lief ezel vriendje klik vanaf the first second, een top wei, luxe ezelstal én eigen bruggetje. 
Mick found a new family (sold)
20170801 Lisa en Mick buiten voor
Mr. Mick Silverlove di Leone zoontje van Peertjes Mona Lisa(dun) en Tiko van de Falcoofarm(rood) 
geboren op 31 juli 2017 om 23:48 uur.
Zijn naam verwijst naar het Azoriaans eiland Sao miguel, en de zilveren bruiloftsdag waarop Mick geboren is

Mick is een lief knuffelig ventje met prachtige lange oren, donker dun/bruin met rossige accenten. 
Lichte strepen zijn op de beentjes te zien, mooie lichte oogringen en heerlijk melksnuitje.
Hij heeft een heerlijke donsachtige vacht, echt een pluizebolletje.
Onder zijn veulenvacht komt een mooie compacte bruine vacht vandaan, die net zo zacht is als zijn veulen haartjes.
Mick is samen met onze volwassen merrie Roncette verhuisd naar een super nieuw thuis bij Paul. Daar vormen zij een mooie kudde samen met Fellow ( ook een zoon van roncette) en Dunja.
    2017 08 01 Mick drinkt


 terugnaarboven


 Merle found a new family (sold)

Merle Pico di Leone is het prachtige merrie veulentje van Tiara en Oscar.
Haar naam Merle Pico verwijst naar de zee van pico en de meerkleurige tekening van Merles vacht.
Zij is een special edition.
Ze heeft een mooie bonte tekening geërfd van haar papa GP Oscar Wilde Side en haar mama Hawkwinds Triple Tiara. En wat heeft ze toch een ontzettend lief karaktertje.
Alles wat je je wensen kunt: knuffelig, lief, erg braaf, ze is echt een meisjes meisje, wat is ze schattig.
Ze heeft een goede bouw, vrouwelijk maar toch mooi compact. 
We hadden haar graag bij Leone gehouden, maar omdat haar bonte mama Tiara hier al woont,
trekt Merle de wijde wereld in.
Haar knuffel snuitje is roze maar heeft ook een vlekken patroon,tot op haar lippen zelfs.
De vacht is heerlijk zacht en ze heeft fijne haartjes.
Met haar karaktertje van goud heeft ze al snel haar nieuwe baasjes Sjaak en Ria ingepalmd.
Daar gaat ze wonen bij een lief knuffel vriendje, namelijk Macho een mooie lieve zwarte jonge ruin.
In de wei naast hun woont een paardje Jokke en een "gekke" geit.
Merle krijgt daar heel veel knuffels van de kleinkids.

   
terugnaarboven

Jay found a new family (sold)

2015.04 jay foto 1 site* Jay 2 dagen oud*

Lucky Jay di Leone is het 2e veulen van Lisa (Peertjes Mona Lisa) en Luke (Peertjes Lucky Luke) en dus een vol broertje van Luna. Jay heeft alleen een totaal andere kleur dan Luna. Hij is namelijk grijs/bruin ( dun) net als mama Lisa en hij heeft een rossige gloed op zijn pluizige vachtje. Jay heeft een prachtig compact hoofdje met een heel zacht knuffel snuitje.

Vanaf direct na zijn geboorte is hij enorm actief, lekker rennen en springen op zijn mooie stevige poten
doet hij het allerliefste.

Alles vind hij interessant, en wil dan ook de wereld om hem heen ontdekken, alles is 1 groot avontuur voor Jay.
Jay heeft een heel vrij karaktertje en lijkt nergens bang voor, hij is graag in contact met mensen dat is echt genieten met Jay.

In een fijne samenwerking met Bianca van Stal 't Peertje hebben we een mooie combinatie kunnen maken van een een aantal ezeltjes.  Jay is samen met zijn halfbroertje Lucas en zijn Pleeg-ezel-moeder Sophie naar zijn nieuwe familie bij Jos verhuisd.

Speciale dank aan de goede en gEZELlige samenwerking met collega-mini ezel fokker: Bianca Peereboom!!

                    
2015.05.05 jay net geboren*jay geboren op 5-5-2015 00:01 uur*                      2015.05.07 jay hoofdje* wat een schattig koppie*

 

Luke is een pracht van een donker rode hengst met een solide bouw. Hij heeft een prachtige erflijn, zijn moeder is bont, zijn vader is rood. Verder komen in zijn erflijn vele mooie en bekende ezels voor oa; SS red Lightning, Valentino 50, DCM Jack of spades, MGF Impressive Marks, LN Foxworty, LN Dustee Red Fox.

Luke heeft een zacht en knuffel baar karakter, bijzonder fijn voor een dekhengst dat hij zo lief is.

Omdat Lisa zelf een prachtige geblokte merrie is, grijs-bruin met rossige accenten, en al eerder een prachtig veulen heeft gekregen samen met Luke.
Vonden wij deze prachtige combinatie zeer de moeite waard om te herhalen voor weer een prachtig en gezond veulen.
Lisa staat heel krachtig op haar poten, een geweldige rug en haar achterhand mag er ook wezen.
Ze is mooi gebouwd in een perfecte verhouding, mooi geblokt en stevig. Ze zit goed in haar vacht en heeft een pracht van een volle staart. 
Lisa is een kern gezonde sterke merrie en ze kijkt helder en nieuwsgierig uit haar donker bruine ogen. Haar karakter is vrij en geïnteresseerd in alles, ze zoekt heel veel contact met mensen.

  terugnaarboven

Luna found a new family (sold)

2013.09 Luna 1e keer buiten


Bella Luna di Leone is een dochter van Lisa en Luke, een prachtig heel donker bruin merrietje met een melksnuitje.
Luna staat mooi op haar actieve pootjes, springt, bokt en rent al vanaf haar eerste levensdag.

Ze is nieuwsgierig en toont interesse in de wereld om haar heen, en knuffelt graag met haar mama maar ook met mensen. Ze is open en vrij van karakter en een tikje ondeugend en uitdagend, als ze haar mama, de andere ezels of mensen wil uitlokken om te spelen.
Kleine Luna is samen met haar vriendinnetje Eden naar Belgie verhuisd, en woont in hun prachtige luxe stal
in Belgie bij Frieda en Luc.
Het is een donker bruin duo wat heel veel liefde en aandacht krijgt.

  terugnaarboven

Jente (sold)

2012-06 Jente hoofd lucht
Jo-Jente di Leone is een dochter van Roncette en Oscar en ze is een vol zusje van Fellow en een bijzonder lieve merrie ze is nieuwsgierig en vindt bezoek zeer interessant.
Ze heeft mooie lange benen, met witte aftekeningen, wat prachtig staat bij haar licht-grijze vacht.
Jente vind vooral knuffelen erg geweldig.
Haar donker bruine ogen ( die heeft ze van haar papa Oscar) kijken je helder en lief aan.
Ze geniet erg van een aai, kriebel of borstel beurt. Haar snuitje is om te zoenen. Jente, is dus een Frans (haar moeder) -Amerikaanse (haar vader) combinatie, waar aan beide kanten een prachtig karakter in de erflijn zit.
Het kan gewoon niet anders dat Jente haar lieve karakter blijft behouden.
Qua uiterlijk heeft ze bijna alles van haar moeder geërfd, tot de 3 kleuren van haar oren, en 2 kleurige manen toe.

Ze heeft inmiddels het hart gestolen van haar nieuwe familie Daisy, Roel, Lisa en Jord en woont in Urmond.

  terugnaarboven

 Fellow found a new family (sold)

2016 01 06 flow hoofd* Fellow*

Midnight Fellow di Leone is een zoon van Roncette en Oscar,
Deze mooie super lieve ruin heeft een nieuw thuis gevonden 
met een warme stal, een lief ezel vriendinnetje Dunja, een wei om in te spelen, en een familie om van te houden. Precies zoals hij het super verdiend.
Fellow is heel gelukkig en woont bij Paul in Hillegom daar kan hij elke dag de knuffelbeer uithangen.
Fellow wordt vaak Flow genoemd, maar zijn volle naam is Midnight Fellow di Leone omdat hij middernacht geboren is.
Een hele bijzondere ezel!

2016 02 flow modder links*mooie kleur en mooie bouw*      2016 02 10 flow met liel oren*knuffelig karakter*

Kijk ook voor meer informatie over Fellow bij; onze ezels/ veulens, hier staat informatie van zijn veulen tijd.
Of kijk bij onze ezels/ hengst-ruin, hier staat informatie van nu. 
Of lees op die pagina over zijn avonturen in zijn eigen dagboekje: Go with the Flow. 

  terugnaarboven